Semester gör dårar

Allt ska man hinna med på semestern. Alla ska man träffa (gärna flera gånger), föräldrar ska hjälpas, hemmet ska fixas, bilar ska lagas, saker ska köpas, ställen ska besökas och så vidare. Men visst kommer vi ihåg att ta några dagar till att bara slappna av, gärna på stranden? Om vi hinner. Om det ska hinnas så är det i slutet på semestern, och då är det väl aldrig sol. Så kommer folk tillbaka till jobbet, inte utvilade, utan mer stressade då familjen inte hann besöka moster Edit i Umeå och för att barnens nya sovrum inte blev klart så de nu får dela säng med föräldrarna.

Hinner folk egentligen varva ner och bara slappna av på semestern? Alla verkar stressa som dårar och ha mer att göra än vanligt. Frasen "det vi inte hann i julas" har yttrats mer än en gång.

Tre veckor sammanhängade semester har forskare kommit fram till att en människa behöver för att kunna släppa arbetet helt och slappna av. Men då har de inte räknat med att de tre veckorna spenderas med att måla huset, bygga altan, köra 50 mil enkel resa med bilen full av ungar för att hälsa på galna släkten, med mera. De har nog räknat med något orealistiskt som att de tre veckorna spenderas med att ligga på stranden i strålande solsken, grilla med vänner på kvällarna, sova länge och allt annat som hör en sommar till.
Forskningen gällde hur lång tid man behövde för att inte tänka på jobbet och om de som lämnades med ansvaret klarar det, men ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0