För vem vill inte ha en kottlampa?


Skillnaden mellan PC- och Mac-användare

MacWorld har rapporterat om skillnader mellan PC-användare och Mac-användare som Hunch har kommit fram till genom att fråga 40 000 amerikaner. Enligt dem är:

"Macanvändare i högre utsträckning är unga välutbildade stadsbor som äter vegetarisk mat och gillar modern konst. Pc-användare är å sin sida i högre utsträckning äldre lågutbildade landsbygdsbor som har konservativa värderingar och gillar Hollywoodfilmer."


Artikel på MacWorld

Fel hål

Någon försökte nyss komma in i min lägenhet. En nyckel i låset och ett tryck på handtaget. Sen insåg personen antagligen att han var på fel våning (eller något) för när jag gick fram för att kika ut såg jag en kille försvinna iväg mot hissarna. Inte så läskigt ändå.
Värre var det I helgen. Någon hade fest i vårt gemensamma rum som ligger en lägenhet bort. Efter att vi lagt oss (vid två) och jag somnat vaknade jag i panik när jag hörde en nyckel i låset och envisa ryck i handtaget samtidigt som massa folk stod precis utanför dörren och pratade och skrattade. Visst vet jag att ingen kan komma in och jag har alltid kedjan på, men att övertyga sig om detta när man ligger oklädd i en säng är inte lätt. Kan de inte ha nycklar som inte går in i fel lås?! En kvart senare hände samma sak. Mindre panik och J lugnade mej. Men jobbigt ändå.


Nu är den slut. Bäää. Bipopbipopbipop. Bäää. Pipipiiii. Bapbapbapbadabapap.

Nu är min underbara Humorkalender slut (lite sent, men bättre sent än aldrig är ju trots allt mitt motto).
Jag råkade se årets kalender på Maxi och blev allt lite sugen. Den är ett så härligt inslag i min ganska gråa vardag... Men vi får se. Om jag bestämmer mej för att köpa den om ett tag kan jag ju alltid komma ikapp, även om det inte är min starka sida att uppdatera kontinuerligt på denna blogg (yes, jag sa det, och jag kan säga det igen: Blogg!).

För övrigt så kan jag till dej som ser lite frågande ut och undrar om jag helt har förlorat förståndet och gått tillbaka i utvecklingen (dömmen finns där faktiskt, lite) säga att ovanstående "citat" är något som oroveckande nog poppar upp i mitt huvud när jag hör orden "Nu är det slut". Med en melodislinga såklart (jag är ju inte helt dum). Kan vara hämtad från "Fem myror är fler än fyra elefanter" (lite osäker på den fronten) men annars återfinns den som sista spåret på Hjalle och Heavys första skiva, de från "På rymmen" vet du. Ja, jag var besatt, jag kan fortfarande ett gäng av låtarna nästan utantill. (Texten i "Den elaka clownen och den söta lilla flickan" gör att jag aldrig kan se McDonaldsgubben i ögonen.) Nej, jag vet inte vad jag tänkte på. Jag var ung (bästa bortförklaringen som finns. Allt du har gjort gjorde du när du var yngre än nu. Allt i dåtid var i en yngre form än just nu. Påhittigt).

Humorkalender

31 dec - 1 jan:
"Visst skulle man vilja vara sig själv
om man bara visste vem det var."
Magnus von Platen

"Vodkan är gratis men vattnet kostar extra"

Att ryssar och vodka nämns i samma mening är inte vidare ovanligt, men att det är gratisvodka är lite mer ovanligt.
"Vodka, vin och rysk champagne ingår. Vatten läsk och öl kostar extra."
Det jag talar om är (naturligtvis) buffén på ett ryskt kryssningsfartyg. Vad annars?
Artikeln på Aftonbladet

Rensing på G

Nu när jag ska installera om min dator och allt jag har sparat på Firefox kommer raderas ska jag se till att skriva allt som jag har sparat för att senare skriva om här. Vissa saker är över ett år gamla, att man inte tar tag i allt direkt istället. Så nu kommer här dyka upp ett gäng gamla favoriter!

Humorkalender

30 dec:
"När jag behöver din åsikt ska
jag tala om den för dig."
Laurence J Peter

Nu är det dags!


Ketchupslottet


Humorkalender

29 dec:
"Om du vill veta vad vår Herre
anser om pengar titta bara på de
människor han gett dem till."
Dorothy Parker

"... reading those bullets like dead people read poems"

ronnestam.com läste jag 15 punkter om hur man håller en fantastisk keynote presentation. Ett citat om punktlistor var roande men även tänkvärt:

"No one wants you to read bullets from corporate slides. We’ve all been there. Stuck in the middle of an audience listening to some boring odd character looking not on us but instead on his own presentation and reading those bullets like dead people read poems…not good."


VG...? VG?! VG!

Det kunde jag då aldrig tro! Jag blev inte bara godkänd på min B-uppsats, jag fick VG. Högsta betyg, av den "svåra" läraren med. Visst känner jag att jag att jag är värd det då jag la ner min själ i det (samt mitt liv mellan 9-23 i 1 månad), men jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle lyckas så bra. Något förbluffad är jag allt. Men då jag visst lyckades väl så måste jag allt få skryta, just a little bit.

Han är var?

Är ganska säker på att J inte befann sig i "Köpenhamn i Hallands län-området". Det finns väl inget sådant? Killen var ju bara på jobbet.
Men jag ler ofta stort över stället personer sägs vara på när det skriver. Lilla Facebook får ofta allt om bakfoten.


Humorkalender

28 dec:
"Management betyder ju bara
att om chefen missköter sig
så får personalen sparken."
Gunnar Ohrlander

Nu rullar vi ner ridån och då blir det svart, okej?

Om jag bara kunde sluta drömma så mycket så hade kanske livet varit en gnutta mindre utmattande. Efter att ha levt ett tag har jag insett att alla drömmer olika mycket. Men nu har jag även insett att jag under de senaste åren har börjat drömma mer, och verkar drömma fasligt mycket mer än vissa andra. Alla drömmer säkert, men nu snackar jag om att komma ihåg drömmarna. Vi kan ju inte räkna annat, eller hur? En normal dag vaknar jag upp med tre-fyra drömmar kvar i huvudet. Sedan dyker någon alltid upp som ett litet sladdbarn när jag associerar sådär onormalt som jag visst gör en sömndrucken morgon (läs förmiddag). Så fyra-fem drömmar per dygn cirkulerar i min lilla skalle fem-sex dagar i veckan.
Jag har fått lära mig att man drömmer för att hjärnan bearbetar och sorterar de intryck man fått under dagen/de senaste dagarna. Förr kunde jag faktiskt koppla mycket, nästan allt till saker som nyss hänt. Men nu är det bara fragment som jag känner igen. Allt annat är helt nytt (för mitt medvetna jag i alla fall). Nuförtiden är det inte heller små osammanhängade delar som är oförståeliga när jag vaknar. Nej då, det är som att jag hoppar in i mitten av en (eller ett gäng) film(er) och ser allt klart och tydligt. Jag kan in i minsta detalj förklara allt för Jimmie när jag vaknar och det blir ofta en hel liten historia.

Så nu är frågan, hur får jag det att sluta?
Helst utan medicinska (eller icke medicinska) medel. Jag tänker, som vem som helst, miljontals tankar varje dag, kan jag då inte få vakna upp utan nya tankar, som ett tomt papper och bara känna att jag har sovit lugnt och gott? Då kan jag ta tag i den nya dagens miljontals tankar utan att känna att jag redan är full av intryck. Tror nästan att min hjärna har missat delen när man efter att man sorterat minnena arkivierar dem.
Det är inte heller renodlade mardrömmar eller bra drömmar. Alla är lagom tråkiga med något litet skrämmande inslag. Jobbiga helt enkelt.

En tom dröm. Min dröm är att slippa drömma. How about that?

Tack för alla fina gratulationer alla underbara vänner och släktingar!

Nu sitter jag här med världens största fånigaste leende och väldens varmaste hjärta.
Tänk att jag faktiskt har så många otroligt fina vänner som har gratulerat mej på Facebook, wordfeud, sms, mail och telefon. För att inte tala om de som firade mej på kalas.
Man kanske gör ett litet avtryck hos folk ändå.

Tur att det finns så många sätt att socialisera på, då kunde jag som låg sjuk och själv hemma i Halmstad hela dagen ändå få påminnelser om att det faktiskt var min födelsedag (även om det var först nu jag var frisk nog att kolla igenom allt som alla skrivit på min Facebook), även om det inte kändes som det.

Men min J gjorde sitt bästa för mej, som alltid. Han bakade inte mindre än två födelsedagstårtor till mina kalas, bjöd mej på födelsedagsmiddag i stan kvällen innan (när jag inte var riktigt så sjuk), gav mej paket på morgonen, beställde paket till mej som snart kommer (jag och min älskade dator längtar galet mycket), och körde sin stackars flickvän ändå till Malmö för att han inte trodde att sjuklingen skulle palla med tågresan.

Tänkte skriva att han är guld värd, men mer än så; Mannen är värd alla ädelstenar på denna jord!


Fick denna fina bilden från en vän och kan inte låta bli att visa upp den. Tack!

Humorkalender

27 dec:
- Ska vi ta en flaska vitt vin till maten?
- Nej tack, jag ska köra bil hem.
- Då tar vi en flaska rött istället, för
det syns inte i blodprovet.

She's alive!

Då kanske jag ska skärpa mej och se till att fortsätta uppdatera världen om mina något vrickade tankar (du ska veta att jag censurerar) och i övrigt meningslösa betraktelser. Jag måste ju dela med mej, så kan du som inte hade sett saker ur min synvinkel känna dej väl till mods.

Fredagen den 13

Idag är det återigen fredagen den 13. Men är folk verkligen rädda för denna dagen? Enligt Aftonbladet sker det färre olyckor just under fredagar än under de andra veckodagarna. Men då är frågan; beror det på att folk har blivit så skrämda av all olycka och nu är så försiktiga att det inte längre är en otursdag, eller har det alltid varit en myt? Personligen tänker jag inte mycket på dagen, men jag måste erkänna att när jag väl gör det får jag ett omåttligt behov av att utmana världen. Varför inte satsa lite extra i allt man gör under dagen och se om det går illa eller inte? Enligt min teori kan man då se att om alla i min generation tänker som jag (vilket alltid är ytterst tveksamt) så kan det vara så att fredagen den 13 växlar mellan att vara en extra lugn dag och en otursdag vid generationsskiften. Då är ju cirkeln sluten och myten krossad. Visst är det en spännande tanke?


Humorkalender

26 dec:
- Vi fotbollsspelare tränar
10-12 pass i vackan.
- Tränar ni aldrig skott eller löpning?

Jimmie konverserar med Siri igen

Jimmie: "Who's your Daddy?"
Siri: "You are. Can we get back to work now?"


Humorkalender

24-25 dec:
"Bästa metoden att lyckas i livet
är att gå på tårna. Andras tår."
Aristoteles Onassis

Jimmie konverserar med Siri i sin telefon, försöker få henne att bryta ihop. Misslyckas. Häftig tjej.

Jimmie: "You are making me angry."
Siri: "You know what they say about blaming the messenger..."
Jimmie: "Ha ha thank's now I'm laughing."
Siri: "Ha ha!"

Humorkalender

23 dec:
- Nu är vår skilsmässa äntligen klar. Jag
fick villan och min man fick sommarstugan.
- Förmögenheten då?
- Den delade advokaterna på.

Antiklimax


Humorkalender

22 dec:
"Jag har inte varit någonstans,
men nu är jag tillbaka."
Rocky Lockridge

Världens mest oönskade?

(Ja, det är ett gäng tjock-TVs)


Att sova eller inte sova, det är frågan

Ironin när man vaknar kl 06 och tillslut läser lite på Aftonbladet för att bli trött, bara för att snubbla över en artikel om hur stressen på jobbet får oss att sova dåligt. Ja du, det krävdes nog inte mycket forskning för att nå den slutsatsen.


Rekord, kanske?

När man slappnar av efter en jobbig termin blir man sjuk, till exempel förkyld. När man är förkyld nyser man ibland mycket. Efter 25-30 nysningar på 15 timmars vakentid kan man bli ganska trött på att nysa. Så undvik det.


Humorkalender

21 dec:
"Vad tänkte vår herre på egentligen
när han hittade på puberteten?"
Staffan Lindén

RSS 2.0