Nu har jag nog kommit på det.Malmö.

Jag tror att jag äntligen.... inte kommit på vad jag vill plugga till, men nästan. fast en helomvändning. Eller hur jag nu ska säga. Jag har hela tiden, ända sedan studenten tänkt gå ett program inom grafisk design. Det var det enda jag kunde, och även om jag vet att min brist på fantasi alltid är ett stort problem så har jag ändå tänkt att det löser sig. Men jag har tvekat kan jag säga, många gånger. Att jag inte är väldigt duktig är ett problem, ett annat är att det är väldigt svårt att komma in; mina betyg räcker inte riktigt även om de är bra och ett seriöst arbetsprov har jag helt enkelt inte gjort. Den sista men ändå ganska stora anledningen är att jag inte vill flytta ett halvt land bort. Jag vill kunna träffa Jimmie och mina vänner ofta.

Så nu har jag börjat fundera i helt andra banor! Jag är fortfarande på graf och foto, men vet att jag egentligen bara gillar Photoshop-redigeringar. Men det finns det inget program för. Men sådana kurser ska jag fortsätta gå. Men många saker jag har tänkt på nu hamnar helt utanför det området.

Det jag är intresserad av att arbeta med är:
  • Bildredigering.
  • Förbättringar, miljöfrågor och personalfrågor på företag.
  • Flera olika roller på tidningar/magasin t.e.x. skrivning av texter (krönika, ledare, kåseri), reklamarbete (fotografering, utformning, layout, text, företags-kontakt).
  • Friskvård och hälsa.

Därför har jag nu bestämt mej för att jag ska flytta till Malmö till hösten och söka olika kurser inom dessa områden. Sen får jag se vad jag gillar mest.
Jag har varit inne på Malmö innan, och nu känns det bäst för det är pendelavstånd till Halmstad och de har så många kurser som jag vill gå. Skönt att för en gångs skull välja skola först och kurser sen. Det brukar bli så rörigt för mej och inte alls fungera när jag väl får svar.

Det ryker i bilen!

I Söndags åkte vi till Ängelholm där alla skulle jobba med sina bilar. Det var kallt så jag satt i bilen och läste. Jimmie hade plastat i baksätet så det luktade fruktansvärt starkt och illa. Han lämnade dörrarna bak öppna för vädring och gick iväg en stund.

Ett väsande ljud börjar sakta tränga sig in i mitt upptagna medvetande. Jag trodde det kom utifrån men var tillslut tvungen att vända mej om för att se vad som stod på. Då ser jag att det ryker från burken han hade till plastgojset! Jag kollar en sekund extra för att se att det inte pyser över eller har smält burken så det rinner ut. Går sedan lite panikslagen iväg för att leta reda på mannen. Ser inte någon, ropar lite försiktigt "Jimmie! Jimmie det ryker i bilen!" Jag har något problem med att kalla honom själv vid hans namn, därav försiktigheten. Tobbe får från sin bil syn på röken, men nog inte vad den kommer ifrån. Han ropar i panik "JIMMIE! JIMMIE DIN BIL! SKYNDA DEJ!" typ. Jimmie kommer rusandes, fattar, och lyfter försiktigt ut burken. När han ställt ner den ryker den ännu väldigt mycket och vi ser att det kokar inuti. I kylan och allt. Starka grejer, uppenbarligen starkare än de trodde. Så småningom stelnar vätskan som blev röra som blev en massa till en stel klump.

Och detta, min vän, var dagens (häftigaste) händelse.

Spa-behandlingar på Torekovs Warmbadhus

Tidigt i lördags morse, efter ett par timmars dålig sömn, kom mamma och hämtade upp mej och vi åkte och hämtade Jimmies mamma Maisan. Sen åkte vi äntligen, efter ett års väntan, till Torekovs Warmbadhus för spabehandlingar. Vi kom dit strax efter nio. Vi bytte om till våra morgonrockar och badtofflor och gick upp och satte oss i ett mysigt litet rum med sköna "halvligg"-stolar. Där var varmt och skönt, fanns kaffemaskin, vatten och frukt, filtar, tidningar och en kikare vid det lilla fönstret med utsikt över havet och Hallands väderö.

Ganska direkt blev jag inkallad till in första behandling, klassisk ansiktsbehandling. De kommande 45 minuterna fick jag många olika krämer, skrubb-krämer, masker och oljor i ansiktet. Några smetades bara på och fick verka, några skrubbades, andra masserades in härligt. Efter denna behandlingen var jag helt avslappnad. Det var så skönt! Och huden i ansiktet kändes väldigt ren, återfuktad och fin.

När jag kom ut satt mamma kvar och väntade. Hon skulle på samma behandling. Maisan var iväg på sitt örtbad. Hon berättade efteråt att hon fick ligga i en stor trä-balja med örtvatten. Medans hon låg där fick hon både en mindre ansiktsbehandling och rygg- och nackmassage. Hon sa att det var det absout skönaste och mest avslappnande någonsin. Hon var där länge och man vet ju själv hur man blir av ett långt varmt bad, tänk sedan det andra upptill. Jag är jättesugen på ett bad nästa gång vi ska dit. Ja, vi har redan sagt att vi ska dit igen.

Jag blev ganska direkt nerkallad till min rygg- och nackmassage. Jag har haft problem med ryggen och nacken sedan jag var 9 år, så jag tyckte att jag behövde en riktig massage. Jag var väldigt orolig för att det skulle göra för ont, men det gick faktiskt bra. Även om hon tillslut fick slita lite i mina armar för att jag inte kunde slappna av när hon tryckte på ett ställe. Massagen var inte direkt skön för mej, jag låg i 25 smärtsamma minuter och försökte att inte spänna mej. Men det hjälpte nog lite tror jag, hoppas jag.

Vi låg i vilorummet länge. Drack choko-milk, läste tidningar, vilade, tittade på regnet som föll fridfullt ner i havet.
Tillslut lämnade vi den lugna, varma atmosfären. Efter en otroligt god måltid på Centercourten i Båstad (vårt favoritställe), och en tur i klädbutikerna i Båstad som jag gillar så mycket, så åkte vi hem. Eller jag stannade hos Maisan i Mellbystrand, men vi avslutade vår fantastiska en-dags-resa till ett underbart litet spa. Dit kommer vi snart åka igen.

www.torekovswarmbadhus.com



Byggt för småväxta

Så står jag och ska diska det enorma berget som byggts på under den stressiga helgen. Efter 10 min har jag en tryckande värk i ländryggen och i axlarna, som alltid. Vem var så dum, att de fick för sig att bygga så fel.
"Ja! Jag vet! Vi bygger disbänken så lågt att det blir en utmaning att diska för alla som ska bo här. En sån bra idé!" ??
Räcker det inte med att de satte strömknappen i badrummet på fel sida, måste de också tyckt att diskbänken ska passa endast småväxta människor. Känns lite ironiskt att diskbänken är låg medans alla strömknappar till lamopr sitter väldigt högt upp. Dålig planering eller ett skämt från byggarbetarna? Avskyr att diska här när det innebär smärta. Som om det inte är tillräckligt tråkigt att diska ändå...


Biljard och dart, det gillar vi.

I fredags hade jag en väldigt bra och kul kväll med Issa, Ebba, Cilla och Jonna (som dök upp en liten stund). De andra satt och drack lite, men jag skulle köra till Halmstad senare så jag fick det stora nöjet att se på. Efer att ha käkat lite dyr barnpizza från Stantons så drog jag och gänget och spelade biljard. Men efter en omgång och olika regler så tröttnade vi.
Kvällen såg ut att sluta där, men nej då. Issa fick den bästa idén att vi skulle spela dart. Så vi offrade 5 kronor var på att träffa tavlan och få 301 poäng. Ingen av oss lyckades, men Issa var närmast så hon vann första omgången. Andra omgången var det bara jag och Issa. Det blev helt plötsligt dödligt allvar, eller inte. Flummigt och med några äldre män hejandes på oss så trodde vi att vi kunde nolla varandra. Men det är inte lätt att få lika poäng. Då måste du inte bara träffa tavlan, utna träffa den på exakt det ställe som gör att du får lika många poäng som motspelaren. Och jag som trodde att man bara skulle träffa så nära mitten som möjligt. Ack så fel jag hade. Helt plötsligt imponerade Issa med att få 301 poäng, det var duktigt.

Varför varför har vi inte gjort detta tidigare? 10 kronor för en omgång biljard och 5 kr/pers för dart! Det är ju både kul och billigt! Kul att faktiskt göra något med vännerna en fredagkväll :D Synd att vi kom på det nu när jag flyttar.

Lite mer sällskap i form av Natta, Jocke, Johan och Johans vän dök upp och lite dans och hängande senare insåg jag att jag inte skulle få sova särskilt många timmar. Så vid två-tiden bar det av till Halmstad och sova en stund med min älskade kille.

Någonting är inte som det ska...

Någonting är inte som det ska! Det bubblar och låter från diskhon. Känns som att det helt plötsligt kommer spruta upp någon äcklig grön-brun gegga som en fontän... Vad är det för fel? Känner inte direkt för att gå och diska när det håller på...


Har blivit dåligt med uppdateringar i helgen. Främst för att jag har haft en galet fullspäckad och underbar helg, men också för att de sekunder vi har varit hemma så har inte internet fungerat. (Och ja, det var mitt fel. Men då kunde jag i alla fall lösa det.) Men ska försöka ta igen det det och skiva om allt kul och härligt som ha hänt.



Vi hade så kul! Även om jag aldrig fick äta ;)


Saknar Polen o dessa underbara människor!


CS5 påväg!

Så nyss att CS5 lanseras om tre veckor. Åh så spännande! Här satt jag och hade inte en aning om att det ens var påtänkt och så är det redan påväg ut i handeln. Nog undrar man vad det kommer att finnas för nytänkande nyheter nu. Vill veta nu!

1 av 100 amerikanare i fängelse

1 av 100 straffmyndiga amerikanska medborgare sitter i fängelse. Men jävlar! En tiondel av befokningen över 18 år sitter alltså i fängelse. Det blir många fängelser. De borde ta sig en allvarlig funderare på om det finns något de kan göra åt kriminaliteten.
Men det går framåt för detta sjuka land. De har i veckan röstat för den föreslagna sjukreformen som ger alla amerikanare sjukförsäkring. För att vara det land som betalar mest per invånare för sjukvård har de varit förvånansvärt långsamma på att göra något åt det. Men tack Obama som kom och började styra upp allt lite.

Målning - Löning - Shopping!

Igår när jag inte visste vad jag skull göra av min lediga dag så blev det målning i lägenheten. Känner mej så effektiv. Att jag lämnade det ofärdigt till en slutkörd och överarbetad Jimmie att ordna upp var bara ett smärre bakslag. Jag gjorde något som kan kännas överflödigt men som gör en enorm skillnad; jag målade inuti garderober och skåp. Det är orginal (nej vad jag är bilpåverkad!) helt omålat i alla köksskåp, lådor och garderobet hos oss. Och självklart luktar det så unket att man tror att nån har gömt ett lik därinne. Så innan har vi målat en garderob och en bit av ett skåp, nu blev det nästa garderob och resten av skåpet. Bara typ åtta skåp och tre garderober kvar. Ja, jag sa att jag var effektiv, inte superwoman. Det finns ju en gräns för hur mycket nytta man kan göra på sin första lediga dag på över ett år.
Det börjar gå upp för mej hur stort det är i mitt huvud att jag inte har något skolarbete i några dagar. Det känns typ som att jag psykiskt gått från megatjock till skinny. Feels good. Synd bara att megaskinny är min riktiga benäming rent fysiskt. Men nu ska jag inte gå in på att jag har börjat gå in för att gå upp i vikt :) Det är en annan historia.
Ett lager färg var allt jag orkade. Naiv som jag är trodde jag att det skulle gå om jag bara målade samma ställe om och om igen :P Tyvärr hjälpte det inte tillräckligt mycket. Så kläder och glas i hela lägenheten och målning nödvändig så stack jag till Falkenberg.

Men innan dess blev det tripp till Eurostop för att inhandla nödvändigheter och hmm....övrigt, nu när jag äntligen fått min första riktiga lön sedan augusti! Och ännu gladare för lönen blev jag när jag såg att det var utan bonusen som då kommer nästa månad. Köpte en fin ring och mina Pikasol. Hade världens shoppingbegär sen! Det är ovanligt för att vara mej så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Blev att jag irrade runt i alla affärer minst två gånger och ändå inte köpte nåt. Några gubbar tittade lite konstigt på mej när jag passerade dem för 5e gången och fortfarande såg förvirrad men målmedveten ut. Men jag hade ändå inga pengar så det var en bra men inte alltför givande shoppingtur.

Första helt plugg-lediga dagen på 1 år

Igår kom jag på att nu är jag helt ledig för första gången på lite över ett år. I januari förra året började jag min första högskolekurs. Jag jobbade föst heltid samtidigt (gick ner lite i tid sen för att hinna plugga) så jag jobbade 7 dagar, sen pluggade jag 5, sen jobbade jag 7 igen osv. Även när jag hade bestämt att jag inte skulle plugga en dag så har man ju alltid det över sig. Så jag både jobbade och pluggade i 9 månader, sen blev det bara plugg. Jag hade hamnat lite efter med kursen pga att jag inte alltid orkade ta tag i pluggandet på ledigheten. Var så mycket som hade hänt den sommaren och hösten att jag var helt slut mentalt... Gör ju inte saken bättre att man får dåligt samvete varje dag man inte pluggar bara för att man ligger efter. Så jag har alltid haft minst en kurs pågående i strax över ett år, men inte nu!
Igår blev jag ju klar med kursen i Göteborg, och i måndags skickade jag in slutuppgiften till kursen från Jönköping. Om jag blir godkänd vet jag inte än men jag har ändå inga uppgifter att göra just nu. Så jag är ledig från plugg fram till den 6 april då jag börjar i Karlstad. Spännande! Jag känner redan att jag är en trevligare och mer tolerant människa!

Vad gör man en ledig dag?
Jag har ingen aning.


Victory!

Jag fick inte en bekräftelse på att jag blev godkänd på kursen, men mina bilder var rätt! Den här gången var de till och med i rätt storlek, vilket jag misslyckades med fatalt förra gången. Han sa inget om fel profiler eller annat, och när vi gick igenom och jämförde våra bilder sa han inget särskilt negativt heller. Så det borde väl vara OK? Har inte riktigt förstått den här delen på högskolor; Får man något intyg? Har sett på någon av kurserna jag går att du kan be om ett intyg. Men annars? Inget alls? Inte ens en liten usel papparsbit? Bara ett par bokstäver på studera.nu? Och om det är Godkänt eller Väl godkänt står väl inte där?

Men jaja, pappret är inte det viktigaste. Det viktigaste är att jag nu är klar med min första "riktiga" högskolekurs. Det känns bra, men jag kommer allt sakna det. Att gå upp tidigt och ta tåget till Göteborg, åka rätt spårvagn till rätt hållplats (åt rätt håll me), sedan upp högst upp i den minimala skolan och till mina nyfunna vänner som jag aldrig kommer träffa igen. Kommer att sakna att luncha med dem på Café Garbo Och Café Dali. Våra favoritställen.

Och det känns skönt att jag har kommit över min pendlar-skräck. Jag blev inte åksjuk på tåget! Jag behövde oftast inte ens använda mina armband. Och bara jag tittade mycket ner så kunde jag läsa metro på vägen hem. Tiden gick så snabbt på tåget. En timme bara flög om man hade musik och ibland en metro. När jag kom på det som kom jag också på att det inte är så mycket längre från Halmstad till Malmö som det är från Fbg till Gbg. Kanske ska pendla till Malmö till hösten? :)

En mild form av tortyr att inte få veta

Nu är det snart dags. Kämpar olidligt mycket för att kunna motstå frestelsen att kolla igen. Hjälper ändå inte. Det kan gå hur som helst. Detta är inte spännande, det är bara nervöst och en mild form av tortyr.
Har dock ingen aning om varför.

Jag sitter alltså på Högskolan för fotografi i Göteborg och väntar på domen. Idag är sista dagen av en kort och inte alls intensiv 7,5 hp-kurs. Jag har visst gått här i fyra veckor och lagt ner 40 timmar i veckan på att arbeta med kursen. I verkligheten så har jag varit här sex dagar från 9 till 16 och inte jobbat alls hemma. Jag har inte läst någon kurslitteratur eller skrivit någon tenta, jag har inte heller gått på långa föreläsningar och fört galet mycket anteckningar som jag sedan använt till allt och memorerat. Ändå har jag gjort precis det vi ska.
Jag har med väldigt bristande intresse lyssnat lite då och då på lärarens genomgångar. En del kan jag, det jag inte kan har jag varit lite för trött för att ta in. Så går det om man går upp tidigt efter att ha somnat sent. Det hjälper faktiskt inte heller att de härliga orden "fast nu kom vi visst in på ett sidospår" yttras efter en halvtimmeslång utläggning om något avancerat ämne. Det hjälper inte heller att detta yttras ca 5 gånger om dagen.
Ända har jag verkligen gillat att gå kursen. Mycket för att det är min första kurs på högskola och att det inte har skrämt mej. Vi är inte en klass på 65 pers där man inte lär känna någon. Vi är 11 mer eller mindre tajta människor som gillar att sitta och redigera bilder. Att mycket av tiden som kunde gått åt till just detta ändamål istället har lagts på facebook, aftonbladet, hotmail, studera mm (från min sida) gör att inte att vi inte lärt oss något. Tvärtom så var det en ren övning i multitasking(från min sida i alla fall, återigen). Att det inte gick något vidare är ju sådant man får räkna med i experiment av det slaget.
Det jag nu bävar för är slutövningen. Jag har oroat mej över mina bilder i flera dagar. Vilket också innebär att jag varit färdig i flera dagar men inte haft något att göra. Och det är som det brukar vara, man pillar och fixar lite till, och sedan ångrar man sig. Om den var klar så var den klar. Sen gör man det igen, sedan ångrar sig. Efteråt är man rädd att den inte ska bli bra för att den är överarbetad.

Det jag kämpar med att inte kolla är specifikationer i form av bildstorlek, upplösning, färgprofil mm. Har olika inställningar på fyra bilder med två motiv som alla har olika inställningar anpassade för olika saker. Något förvirrande när allt ska in samtidigt. Och INGET ser ut likadant i utskrift som på datorn. Så det kan faktiskt gå precis hur som helst. Det känns väldigt tryggt. Snart...snart kommer resultatet och domen... Kommer jag att bli godkänd på kursen direkt?

Bubbel-invigning av kvällen


Festkväll i Halmstad

Jag hade otroligt roligt med mina underbara vänner när dom kom till vår lägenhet i Halmstad och sen gick ut på stan med mej!

Jag tillbringade dagen med att städa och fixa mat. Det blev Tacopaj med sallad och mini baguetter.
Självklart invigde vi kvällen med mousserande rosévin, därefter testade vi nästan alla specialare jag hade. Fruktnånting, kolsyradlimenånting, Baja Päron (päron Tequila) och lite sådant. Sedan blev det en av våra hemagjorda pop-quizzar och allsångs-karaoke. Varför har man inte mer allsångs-karaoke på förfester? Alla är ju alltid sugna på att sjunga och dansa, precis som vi. Varför ska två pers i taget sitta med varsin mick och alla andra bara uttråkat titta på? Så vi sjöng för allt vi var värda och sen blev vårt lilla vardagsrum/datorrum/tvrum/sovrum ett dansgolv!

På tal om dansgolv så drog vi senare in till stan för att visa våra moves i den härliga staden! Förbestämt var det att vi skulle till The Corner, strippstången lockade dessa orädda Falkenbergare. Vi kände ingen och brydde oss inte om något, vi var alla upptagna, på världens partyhumör, och de flesta av oss...lite fulla. Så det bar rakt ner i källaren till den härligt instängda svettlukten med brist på syre. Vi var där nere max en kvart i taget för det var så otrevligt varmt och fruktansvärt svårt att andas att vi likt pingvinger (har fastnat för dessa underbara djur just nu) fick sprattla oss upp till ytan för några välbehövliga andetag med jämna mellanrum. Men det var det värt! Var värt grymt träningsvärk och ryggsmärta dagen efter med!

Blev en något tidig hemgång, men vi blev lite trötta av allt dansande. Dock en snabb tur inom underbart nattöppet McDonalds mitt i stan.

Tack mina underbara vänner för att ni släpade er till Halmstad för att fira lilla mej och äntligen se var jag bor! I sommar ska vi göra det igen, många många gånger :D


Kollade sedan på TV till kl sex på morgonen, ville inte sova utan min Jimmie som hade festat med sina vänner i Båstad och sov i Mellbystrand.

Vaknade trött redan klockan 12 och tillbringade de nästkommande fyra timmarna med att kolla på Cougar Town och äta en stor skål ostbågar. Älskar sådana bakfylledagar!

Fika med flicksen + ut i Halmstad

Vi hade "strofika" på Stålboms igår. Kul att det kom så många :D Va lika trevligt som alltid att prata me alla och kul att göra det utan att alla dricker ibland med. Synd att vi inte kom på det förrän nu, vi borde gjort det till en tradition för längesen! Nu flyttar jag snart så då blir det inte fler för mej på ett tag.

Ikväll kommer en hög av mina närmsta vänner hit och firar min födelsedag (lite sent). Det blir inget stort utan vi blir bara fem tjejer som ska käka och dricka lite. Får se vad det blir mer innan vi ska ut. Någon kan ha för planer att erövra strippstången på The Corner, så det bär nog av dit när det är dax för utgång. Hoppas hoppas att vi får en urkul kväll så att de vågar sig hit igen!

Have you heard about the Morgans?

Såg nyss en väldigt (tjejig kanske, men också) härlig film som hette Have you heard about the Morgans?. Hugh Grant och Sarah Jessica Parker spelar det separerade paret Morgans som en kväll blir vittne till ett mord och sätts in i ett vittnesskyddsprogram. De infödda New York-borna tvingas lämna sin älskade stad, sina vänner och sina två framgångsrika företag för att bo i en liten stad vid namn Ray i Wyoming. De flyttar tillfälligt in hos en värdfamilj och får lära sig om ett helt nytt liv utan stress och måsten. Deras liv var påväg att splittras, men nu bor de under samma tak och måste hitta ett sätt att få det att fungera.

Själv var jag oerhört trött på Grants karaktärs ständiga, överdrivna, sätt att så absolut brittiskt som möjligt kommentera allt. Det störde mej men det fick mej också att skratta högt minst ett tiotal gånger - det är vad jag vill kalla en feel good film; and I like it

Bo på tre ställen

Om nästan tre veckor flyttar jag till Karlstad för att pugga. Är bara tio veckor och ska bo hos Jenny så är väl inte direkt jättestort. Men känns ändå stort, och bra. Kommer bara må galet dåligt över att inte kunna träffa min Jimmie ofta, men det får jag klara. Det känns ju inte riktigt som att jag har flyttat hemifrån än och det känns väldigt konstigt. Jag trodde ju att jag skulle flytta in hos Jimmie så fort jag hade tagit studenten. Egentligen innan men orkade inte pendla till skolan. Men så fick jag sommarjobb på SCA så jag bodde hos mamma när jag jobbade och hos Jimmie på ledigheterna. Jobbade 7 dagar och var sen ledig fem. Sen fick jag förängt och det kunde man ju inte säga nej till. Och sedan förängt igen och igen. Jag sa tillslut upp mej i höstas för att börja plugga. Men har inte flyttat in riktigt. Det är så trångt. Men jag har en halv graderob och halva badrumsskåpet. Jag betalar inte hyra men hälften när vi handlar och vi har en deal om att jag lagar mat när han jobbar så blir han glad. Så jag bor väl egentligen där.

Men jag kan inte bara klippa mina band till Falkenberg. Jag har mina vänner här som jag träffar ibland. Fast självklart skulle jag bara kunna köra hit från Hlstd om någon bjöd med mej på fest, fika, lunch eller bara för att hänga lite. Sitter ju trots allt själv mest hela dagarna. Men det som mest gör att jag inte flyttar helt är min mamma. Vill inte att hon ska sitta själv hemma alltid eller undra om hon hittar på något med sina vänner på helgen eller inte. Så jag brukar åka hem nån gång i veckan och vara hemma ett par dagar. Fast då sitter egentligen bara själv här istället. Hon jobbar ju.

Det jobbiga med detta är att jag inte kan slappna av och bara släppa allt. Jag är max 4 dagar på varje ställe för att sedan packa ihop det nödvändigaste och dra till nästa ställe. Sen går det kanske 3 dagar sen packar jag mina grejer och drar tillbaka igen. Många så kallade resdagar. Är ju inte mycket resande, 30 min på motorvägen. Men just att veta att du ska åka till nästa ställe. Och att du måste packa och planera. Fixa det nödvändigaste på stället du ska lämna. Städa, tvätta, diska, plocka undan allt eller packa med.

Att slippa detta i 10 veckor och bara bo på ett ställe och bara behöva hålla mina saker och mej själv på ett ställe känns unerbart. But who am I kidding? Är redan inplanerat minst 3 resor till Halland under mina tio veckor. 5 timmars restid. Sedan åka mellan Fbg och Hlstd.

Nu kommer jag bo på tre ställen istället....


Efter


Efter

Före


Före

Efter


Efter

Före


Före

Efter


Efter

Redigerade budskapsbilder


Före

"Alla kan känna och visa kärlek"
Spelar ingen roll om det är människa till människa, djur till djur, eller människa till djur. Alla kan känna kärlek och alla kan och vill visa det.

Jag hade en lite klurig slutuppgift på min kurs "Digital Bildbehandling". Jag skulle förmedla ett budskap med tre bilder. Budskapet fick jag välja själv och bilderna behövde inte ha samma motiv. Bilderna skulle redigeras och både före- och efterbider skulle lämnas in.
Klurade länge på vad jag skulle välja för budskap. Blev inte lättare av att jag inte äger en bra kamera och nästan alla mina bilder var värdelösa när det kom till kvalité. Ett annat krav som gjorde det ännu svårare var att jag själv skulle ha fotograferat alla bilderna. Valde ungefär vad budskapet skulle vara efter att ha kolla igenom alla mina bilder.

Tog en nyfotad på Jonna med Våfflan som jag tog när jag lånade hennes systemkamera. Tog en på Ebbas hästar som jag tog när jag lånade skolans systemkamera för längesedan. Tog även en bild på mej och Jimmie. Tycker inte den passar men var den enda (!) jag hittade med OK kvalité som jag säkert har tagit.

Jag försökte få bilderna att hänga ihop lite genom att göra dem alla lite röd/gula i tonen. Blev tyvärr kanske lite mycket såg jag lite för sent... Hoppas att läraren godkänner dem när jag postar dem för då är jag klar med kursen!


Gillar vintern fortfarande? Lögnare!


Finns det någon kvar nu som kan säga "nej men jag vill inte ha sommar än. Jag gillar vintern!" Tror inte det. Vem orkar stå ut med det här lägre? Vi är inte vana vid kyla under så här lång tid. Vi behöver värme. Och vi behöver ljus!

Vill - ha - VÄRME.

Åter till Falkenberg

God morgon. Jag har börjat trivas så himla bra i vår/Jimmies lägenhet att jag inte vill åka till Falkenberg, någonsin. Kanske beror lite på att Jimmie inte är i Falkenberg också... Men nu ska jag i alla fall åka till Falkenberg. Och den här gången kommer det bli kul i Falkenberg! Imorgon ska jag nämnligen fika med alla mina kära vänner! Älskar att träffa dem! Vi har alltid så jäkla kul åt allt och ingenting när vi ses :D

Så strax åker kör jag på tråkiga motorvägen och kommer hem. Jag ska ÄNTLIGEN få mina äckliga naglar fixade, så kommer vara glad över det. Sen ska jag posta mina sommarjobbsansökningar. Och om  jag hinner sen så ska jag göra klart minst en av mina slutuppgifter. Det är ju bara att göra men går så segt. Sen ska jag, och förhoppningsvis Natta och kanske mamma, åka till Friskis&Svettis och gå på dans-passet. Det är verkligen något jag kan rekommendera. För mej som har dansat jazz i ca 10 år så passar det perfekt! Orka vanliga Friskispass där dom står o gör överdrivna, fula, osmidiga och fruktansvärt ograciösa rörelser samtidigt som dom oavbrutet ropar "kom igen då tjejer!!! KOM IGEN DÅ!!!"
Nä, är inte direkt något för mej, men bara för att jag borde träna så funderar jag på att testa ett medelpass imorgon. Då kanske man bara kan ta lite styrka i gymmet sen och inte ett helt gym-pass efter passet som jag gör nu.


"Visa mej dina vackra vita händer"

På Harrys i lördags skulle jag gå igenom en hög med män. Kom halvvägs när någon stannade mej och sa:
"Visa mej dina vackra vita händer!"
Något frågande och lite förnämad av att mannen påpekade att jag var blek höll jag med en överdriven gest upp händerna framför honom.
"Eh, nej. Jag menar tänder!" sa han då lite förskräckt.

Jag tyckde det var kul med en så underbar språkmiss så jag jav honom ett hjärtligt leende (utan att börja skratta, men var svårt) och vandrade snabbt vidare. Hörde bakom mej hur hans vänner skrattade åt stackarn. Han hade säkert övat på den hela kvällen och så kom det ut fel. Men det kan inte hjälpas, det var kul ändå :P

Sol sol strålande sol!

Solen är så fantastisk! Efter vinterdeppigt mörker i över fyra månader känns det nu så härligt och uppfriskande att vakna upp till en soligt strålande dag! Det räcker långt att ljuset visar sig under många timmar på dagen, men nu har vi både det OCH en värld badande i värmande solsken!

Jag satt ute en osammanhängande halvtimme nyss och det syns allt att jag "fick lite färg".

Så passa på att gå ut! Man blir så glad av sol och får sig en rejäl dos D-vitamin som räcker länge, och så blir man otroligt lätt brun :D

Arbetsintyg från SCA!

Idag fick jag mitt efterlängtade (!) arbetsintyg från min exchef på SCA, och jag blev SÅ GLAD! Känns helt underbart bra! Han skrev så bra saker att jag känner att jag måste dela med mej, jag blev så stolt :P
Så på onsdag ska jag allt få iväg sommarjobbsansökningarna. Bättre sent än aldrig! Det är mitt motto.

Först står det lite om vad jag jobbat med på fabriken; övervaka maskinprocessen, fylla på material, utföra mekaniska reparationer, felsökning, kvalitetsövervakning och förbättringsarbete. "Arbetet har krävt snabbhet, noggrannhet, god samarbetsförmåga och högt engagemang."

"Mikaela har med gott resultat utfört ovan nämnda arbetsuppgifter. Hon är en kompetent och ansvarsfull medarbetare som snabbt lär sig nya arbetsuppgifter."

"Som person är Mikaela ansvarstagande, flexibel, lojal, positiv och glad.
Hon är mycket trevlig och lätt att samarbeta med."

"Jag kan därför med nöje lämna henne våra bästa rekomendationer när hon idag slutar sin anställning på egen begäran."


Älskar att han har formulerat allt så bra och skrivit ett helt snyggt brev som jag skickar med ansökningar.

Hoppas hoppas att detta ger mej ett (bra) jobb i sommar!

Tequila-roulette, Gekås-Morgan och rosa regnhattar

Igår fyllde Ebba 21 år! Det firades med Tequila-roulette, Twister, god dajmtårta, god cheesecake och goda vänner.

Av mej, Jonna, Cilla och Emma Lilje fick Ebba en otroligt fin chockrosa sydväst (eller regnhatt som jag kallar det) och shampoo och balsam från Glow-serien.
Hon sa att hon skulle ha sin nya regnhatt när hon cyklar till jobbet så ser ni en kvinna på en cykel med knallrosa hatt i Tröingebergstrakten och bort mot Vinberg så är det allderles säkert Ebba XD

Vi bjöds som sagt, eller som skrivet, på goda tårtor och väntade sedan med spänning på den utlovade Tequila-rouletten. Kan nämnas att ingen av oss tycker vidare mycket om Tequila (av väldigt varierande anledningar haha).
Emma och Jonna som var nyktra för kvällen hällde Tequila i ett glas och sedan vatten i två tills alla glas var fyllda, medans vi andra höll oss från att tjuvkika. Och med fyllda menar jag faktiskt FYLLDA! Damerna hade i princip fyllt 4cl shotglas och i Dooley's-glasen var den väl ungefär halvfullt. Detta gjorde de deltagande damerna om möjligt ännu mer skrämda! Nu var det inte bara risk att få den otrevliga Tequila-smaken i munnen, nu var det flera fulla munnar per glas som skulle sväljas. Inget luktande tilläts, och man skulle bara välja ett glas, svepa det - och hoppas att det bara var vatten. Det gick inget vidare.

Glasen valdes med extrem omsorg och sedan följdes någon minuts tvekande. Så vi tog oss ganska långsamt framåt :) Om någon fick de fruktade glasen genomgick de de vanliga faserna:
1. Chocken över innehållet.
2. Avsmaken för det som befann sig i munnen.
3. Det jobbiga men ofrånkomliga sväljandet av vätskan.
4. Ett äcklat ansiktsavtryck som krävde ett antal skratt från övriga deltagare.
5. Sist men inte minst; det obligatoriska kastandet fram mot den egna, goda drycken för några snabba klunkar.

Nästa omgång var glasen inte riktigt lika fulla, så den omgången förflöt lite smidigare. Eller så var det bara Tequilan som fick oss att vara lite mer våghalsiga :P
Det var kul att spela! Även om vi kanske var lite för fega. Får ha "This is not a hotel"-roulette nästa gång ;)


Snälla Jonna körde oss alla in till stan, sedan bar det av in på Harrys. Tyvärr var det inte vidare roligt där, så det enda värt att nämna var att Gekås-Morgan satt med oss en stund, men tafsade på några och förstod inte ett nej så tillslut påkallades vakten. Enligt källor kastades Morgan senare ut och kallade då vakten "jävla kommunist". Ja, han är ju inte den vassaste kniven i lådan så att säga :P

Åt sedan kebabrulle som jag fick av snälla Michael och åt med honom och Räven. Snälla Michael såg sedan till att en ensam kvinna (läs ensam Micka) kom hem tryggt och säkert. Tack!

Tack Ebba och alla vänner för en rolig och härlig kväll!



Ja men man tackar!


Jag har idag ringt Bokus för att säga att dom e dåliga på sitt jobb. Löste sig fint och skulle skicka tillbaka min bok som jag inte längre ville ha utan kostnad. Smidigt tänkte jag.

Var dock tvungen att öppna det fint förpackade bokpaketet för att ta ut följesedeln. Jag kom snabbt på att det skadar ju inte att titta lite på boken nu när paketet ändå är öppnat. Att jag blev förvånad när jag fått nästa bok i serien, CS4 istället för CS3.  Jag har CS4 men skulle (dåtid) ha CS3-boken. Jag tyckte ju att det var kasst att köpa en bok för 300 kr till en gammal version, men säger universitetet hoppa; då hoppar du.

Så där står jag med en bok jag inte beställt men meddelat att jag ska skicka tillbaka, till min version av Photoshop. Efter lite dividerande med mej själv bestämde jag mej för att jag vill behålla den. Men då måste jag ringa dem igen... Går först in på hemsidan och kollar så att CS4 inte är dyrare. Döm av min förvåning när jag såg att CS4 är ca 60 kr billigare än CS3-boken. Efter massa strul och oförstående från telefonistens sida (hur svårt var det att föstå? Jag fick fel bok och den var billigare.) sa han att dom kommer sätta in mellanskillnaden på mitt konto. Tack.

Om jag inte hade kollat priset hade jag blivit blåst på 60 kr. Tur att jag fick för mej att kolla :)

Busschauffören kläm inte sönder min bil!

Förstår inte alla att vägarna blir smalare när det ligger hårt packad snö flera decimeter in på båda sidorna?
Är inte likadant överallt, men mer eller mindre illa är det. Jag har tänkt på detta ett par gånger nu när jag kommer körandes i min lilla bil och får möte på en väg där det ha blivit ganska smalt. Flera gånger märker inte den andra föraren detta utan breder ut sig som faan och är kung över värden. Medan jag förskräckt undrar "kommer detta verkligen att gå?!" Det är ju inte som det är vid barmark där du i värsta fall kan trycka dej ut lite utanför linjen när en ovan nämnd kunglighet kommer körandes.

När jag körde hem Natta idag kom den värsta gången av alla. Jag körde mot Tröingeberg och vägen smalnade av lite. Jobbigt tänker jag och hoppas slippa möte. Men nog fan kommer där en BUSS. Och det känns som att det är allmänt känt att busschauförer ofta tycker att de bla. har all rätt i världen att köra ut rakt framför vem som helst även när de inte har rätten på sin sida, vägra stanna för fotgängare som är övergångsstället mm. Gäller självfallet inte alla.
Med detta faktum svichandes förbi i huvudet ser jag hur bussen ligger strax över mittlinjen efter att jag kommer runt hörnet. Det bådar inte gott. Jag bromsar häftigt och ser att jag inte kan lägga mej längre ut för där är en decimeterhög isvall. Bussen brummar på i 40-50 km/t och jag tror inte ens att chauffören gav min lilla bil en blick. Vi kommer jämsides och det... går bra. Pustar ut. Natta har inte ens märkt något. Allt på några sekunder.

Kändes kanske värre än det var? Eller inte. Om bussen hade tagit emot min bil hade den fina vita blivit som en tilltnycklad konservburk, och bussen hade glatt åkt vidare utan en skråma på sin storväxta kropp.
Nog för att jag har dålig uppskattningsförmåga, men mittlinjen är allt i mitten av vägen. Något som också var i mitten av vägen var en bit av bussen.

Väntar hoppfullt på barmark och allseende förare.

Vill ha 24" BRA bildskärm nu!

Jag har länge velat ha en stor och fin bildskärm när jag sitter och redigera bilder. Att sitta med min 15" laptop innebär att jag har ansiktet halvvägs GENOM skärmen för att se något. Inte bra alltså.

Har ändå insett att jag inte har råd att lägga massa pengar på en bildskärm just nu. Trodde att de kostade några tusenlappar. Men igår disskuterade min lärare riktigt bra bildskärmar för någon som vill redigera bilder och sa att de kostar 15 - 20 tusen svenska enkronor! Det är vad min superfina 15" MacBook Pro kostade! Rena rånet, så att säga.

Sitter nu vid Jimmies stationära dator och inser frustrerat att denna bildskärmen är så liten att jag måste scrolla för att se hela bilderna på facebook. Scrolla?! Det känns förnedrande. Du ser en överkropp, scrollar ner för att se en underkropp, och sen om det är värt det; scrolla lite till för att se kommentarer. Allt detta för att sedan scrolla upp igen för att sedan göra om samma sak på nästa bild. Inte direkt rätt sätt för en fin bildupplevelse. Och min bildskärm är då givetvis mindre än den här.

Sökes av givmild: Minst 24" bildskärm i klassen " proffs bildredigerare" och prisklass 15.000-20.000 för 1.000 kr.
(Ev. 20" och uppåt med OK egenskaper för färgvisning och antal pixlar för runt 1.000 kr. Man får ju vara flexibel :P )

Någon? Ingen? Ingen alls? Så kan det gå. Ja då får jag väl släpa fram min 15" och kisa ett tag till.

Sen var allt svart

Jag skulle äntligen få ta in min bil på Hedin så jag och Jimmie kunde rostlaga den lite. Jag får ofta höra att min bil är fin och har så lite rost.
Min mormor och morfar köpte denna vita Nissan Micra ny -90. Morfar tog hand om den mycket bättre än nästan varenda människa som har ägt en Micra, för det är inte många som är så o-rostiga som den. Men så fort den kom i min ägo började den självklart rosta lite. Detta var något min älskade morfar inte skulle vilja, därför ville jag så gärna fixa den och få den fin igen, för hans skull.

När jag kom in på Hedin var dock Jimmie upptagen, så jag började fixa med lite annat. Bestämde mej bland annat för att ta bort torkarna till strålkastarna, för ärligt talat; använder någon dem? Någonsin? Meningslös och otroligt ful uppfinning, så de skulle bort. Vi plockade bort dem och det som Jimmy (annan person, notera stavningen) kallade "kisspåse". Det var behållaren för spolarvätskan han syftade på, och ja, den såg faktiskt ut som en sån påse dom har på sjukhus till folk som inte kan gå på toaletten. Den var förövrigt frusen inuti.
Sedan klippte vi sladdarna. Funderade lite över det först, men vad skulle kunna hända? Så vi klippte dem.

Sedan följde lite mindre rostlagning och målning. Fint blev det.

Backade fram mot porten och skulle just köra ut när Jimmie och Sudden viftade åt mej respektive skakade på huvudet. Vad har hänt? Paniken ilade utmed ryggraden! Hade vi haft sönder något och nu skulle jag inte ha någon bil?!
Stannade och stängde av motorn. Visade sig att jag inte hade några lampor tända fram. Var svart, och svart i hela kombi-instrumentet. Batterilampan - den som INTE ska lysa lös lite. Jimmie började pilla och kolla (allt var OK). Kunde tända halvljuset manuellt så blev tillsagd att köra hem. Klart att man gör nåt bra att nåt ska gå sönder! Skulle inte pillat.

Kör en bit. Inser att bensinmätaren inte fungerar. Messar Jimmie. Kör en bit till. Inser att temp-mätaren inte fungerar. Kör en bit till. Inser i panik att blinkersen inte fungerar. Ingen fattar vart jag vill i filerna. Kör nu olaglig bil. Telefonen ringer. Kör tillbaka till Hedin. Jobbigt att ingen fattar vart jag vill svänga.

Väl framme sitter jag i bilen förskräckt medan Jimmie pillar och kollar i nån pärm. Visar sig slutligen att nåt relä som vi inte pillat på har hoppat ur. Men lovar att mina små fingrar varit där. Kan ju inte bara hoppa ur. Men ändå, slutet gott allting gott.

Tur att man åker till märkesverkstad så dom kan fixa. Och om man flyttar in hos en av mekanikerna kan man få det gratis med ;)

Fantasi

Jag har så dålig fantasi! Kommer aldrig kunna jobba
inom det jag vill om jag inte får inopererat lite fantasi i mitt huvud!
(Och gärna lite design- och stilkänsla med när jag ändå är igång och önskar.
Lite färgmatchning vore inte helt fel heller... )

400 kr för "wow" istället för 500 kr för "okej"

E så himla glad över mina nya snygging-skor :) gick o kollade på ett par hela tiden o tyckte att dom var väl okej-snygga. Kostade 500 och det var lagom så dom tänkte jag köpa.
När vi var i Gbg och jag skulle köpa dom så såg jag ett par Nike-skor som var ännu snyggare, men kostade 800. Frågan var då om det var värt 300 kr för lite snyggare? Kunde inte bestämma mej så vi gick vidare. Kom till ett annat ställe och bestämde mej då; jo, fick nog allt vara värt 300 kr extra för halv-"wow" istället för "okej". Så köpte fina Nike-sneakers för 800.
Men jag lyckades att inte använda mina nya vita skor då dom skulle impregneras först. Och tur var väl det! För dagen efter gick vi i en underbar surf-butik. Och vad ser jag då, om inte mina nyinköpta skor för halv priset? :D Så då köpte jag dom (med ett brett leende på läpparna) för 400 kr. Gick sedan tillbaka med dom "gamla" till den andra affären. Hon sa "just det. det var dom du köpte igår." Jag kunde inte låta bli utan sa "ja, jag hittade dom för halva priset på ett annat ställe så jag vill lämna tillbaka de här." trevlig som hon var och inte min-butik-förlorar-pengar-o-jag-är-en-dålig-förlorare-aktig sa hon "åh men vad bra!". Gillar sådana människor :D
Så fick mina halv-"wow"-skor för 400 kr istället för "okej"-skorna för 500 kr. (Filosoferar om en egentillverkad "gilla"-knapp att sätta här)

"Newly issued alcohol warnings"

The Toronto Board of Health has proposed that warning signs be placed on all alcohol bottles to tip off drinkers about the possible peril of drinking a pint or two of any alcoholic beverage.

1. WARNING: Consumption of alcohol may cause you to wake up with a breath that could knock a buzzard off a wreaking dead animal that is one hundred yards away.

2. WARNING: Consumption of alcohol is a major factor in dancing like an idiot.

3. WARNING: Consumption of alcohol may cause you to tell the same boring story over and over again until your friends want to assault you

4. WARNING: Consumption of alcohol may cause you to thay shings like thish.

5. WARNING: Consumption of alcohol may cause you to tell the boss what you really think of him.

6. WARNING: Consumption of alcohol is the leading cause of inexplicable rug burn on the forehead.

7. WARNING: Consumption of alcohol may create the illusion that you are tougher, handsomer and smarter than some really, really big guy named Psycho Bob.

Tågvärden i sin egen tågvärld

När jag åkte tåget till Göteborg imorse utgick en tågvärd med lite information över radion. Det lät ungefär såhär (på klingande skånska):

"Jag vill informera om att vi har obokade sittplatser i tåget. Det kan vara bra att veta för er som pendlar.  Det är obokat i vagn... 14. Vagn 14 är obokad på vänster sida. Alltså alla platser är obokade i vagn nummer 14 på vänster sida. Alla sittplatser på höger sida i vagn 1 är också obokade, alla platser på höger sida i vagn 1. Eller vänta nu, nej på vänster sida måste det vara. På vänster sida i vagn 1. Detta kan ni kolla på DSB.se. Och alla sittplater på vänster sida i vagn 14. Men nej det måste ju vara höger sida, på höger sida i vagn 14 och på vänster sida i vagn 1. Gå in på hemsidan, DSB.se och läs mer. Så alltså; vi har alltid obokade sittplatser på vänster sida i vagn 1 och på höger sida i vagn 14. Eller tvärt om."

Haha gillar slutet! E så underbart! Efter allt tvekande och alla felsägningar avslutar han med: "Eller tvärt om." Alla började skratta. Gemenskapen kom farande i vagnen. Trevligt.

Firat 5år med Jimmie i gbg

Har nu spenderat ljuvlig helg i Göteborg tillsammans med min Jimmie för att fira att vi varit ett par i fem år.

Körde min lilla Micra dit och vandrade några timmar i nordstan innan vi checkade in på Grand Hotell Opera. Eller, va inte bara att checka in då de "tappat bort" vår bokning.  Fanns först inget tecken på att vi skulle vara där, men tillslut dök ett papper med vårt namn upp. Någon hade snyggt och prydligt bockat för alla namn för att kontrollera av att de fixat rum till dem, det vill säga bockat av alla namn utom vårt och då också fixat rum till alla utom oss. Men trevlig hotellpersonal ordnade detta snabbt och smidigt.
Fint rum, men världens hårdaste tjocka kuddar! Var helt medveten om att fruktansvärd nackspärr var att vänta dagen efter, men den infann sig som tur var aldrig.

Vi fixade oss och gick ut för att leta efter en mysig restaurang att äta mysig middag på. Hittade tillslut en. Vi blev ombedda att ta av oss jackorna, fick dem upphängda och fick en nummerbricka. Tänkte att "jaja vi behöver ju inte betala om de inte säger nåt om d, kanske bara gäller de som inte äter". Åt god mat och drack gott vin, och sen hände det. När vi skulle gå fick vi hjälp på med våra jackor, lyxigt värre. Sen kom smällen; "Det blir 20 kronor var". "Va?", "Du skojar?", "På riktigt?". Men det hade vi ju inte fått veta eller välja om vi skulle hänga in dem. Och garderob betalas ju alltid när du hänger in jackan, inte när du hämtar ut den. Och 20 kr var? Vi fick ju t.o.m. dela galge! Är ju självklart inte summan som är problemet (även om vi fick betala ca en cider för en ofrivillig galgplats i 40 min), är ju att vi inte fick reda på det. Att undanhålla avgifter och sedan bara be att få betalt. Jag hade inte några kontanter och sa det - med ett lite otrevligt tonläge för att visa att jag inte gillade läget - "Vi tar kort". Jaha, kul för er. Bastards. Så så gick det.

Tänkte gå på bio sen men började ingen då, så gick till hotellet och kollade lite på "Seven" och sen på "World Trade Center". WTC va OK men att se Nicolas Cage och en kille till ligga begravda i ett rasat hus med grus i ansiktet och munnen och prata i två timmar var lite segt. Lite.

Åkte till en Sci-Fi-mässa på Scandinavium som Jimmie ville på sen. För 100 kr va d inte riktig vad vi väntade oss. Såg några gamla B-kändisar (och en ny B-kändis; en kille från Twilight Saga"), några Star Wars-figurer och lite sånt.

Sen blev det IKEA. Köpte lite småsaker och två bord som jag ska ha i Karlstad. Good.

En jättebra helg! :D


De 5 bästa åren i mitt liv

Idag har jag varit tillsammans med den bästa mannen jag vet i 5 år. Min Jimmie. Jag är så lycklig allt det känns helt overkligt när jag har honom. Kom på att vi har varit ihop en fjärdedel av mitt liv ungefär (eller ja nästan i alla fall). Jag var 16 när våra gemensamma vänner tyckte att det hade varit kul om vi blev ihop för då kunde vi hänga alla fyra. Vi hade inte direkt något att säga till om :P Och tur var väl det, utan dom hade vi aldrig hittat varandra.

Undrar ibland hur mitt liv hade sett ut utan Jimmie. Han har ju varit med så länge, en så stor del av mitt liv. Han var med när jag gick ut grundskolan, genom hela gymnasiet, sommarjobben, första jobbet (SCA) och nu när jag börjar på högskolan. Vi har lärt känna underbara människor, och sagt hejdå till underbara människor som lämnat oss... Jag undrar hur jag hade klarat mej utan honom alla jobbiga stunder de senaste två åren...

Vi har också varit på både långa och korta semestrar. Och på tal om korta semestrar så firas helgen för 5-årsdagen på Grand Hotell Opera i Göteborg. Får se vad vi kommer hitta på, men det kommer garanterat att bli trevligt, kan väl inte bli annat när det är bara vi två i en trevlig stad? :)

Men jag undrar faktiskt inte så mycket om hur mitt liv hade kunnat se ut, jag är så glad att jag lyckats hålla kvar den här fantastiske killen så länge. Jag tror inte att gräset är grönare på andra sidan, man kan nog inte vara lyckligare med en person än jag är med min Jimmie.

Tack för att du är min! Vill ha dej hos mej för alltid!

Photoshop CS4 är revolutionerande

Jag är en av de lyckliga som innehar en fullversion av Photoshop CS4, och om du inte vet det, så är det otroligt mycket bättre än föregående versioner. Har någon sagt att det inte är så stor skillnad? De ljuger!! Bortsett från nya funktioner och filter så finns ett helt nytt sätt att arbeta med justeringslager. I gamla CS har jag för mej att det inte fanns justeringslager utan att du gick in och tex fixade skärpan, ljus eller färger och sedan var det omöjligt att ändra utan att göra om hela bilden. I senare versioner, kanske CS3, kom den underbara skapelsen justeringslager. Om du gjort en ändring somm du ångrar, så kan ju bara slänga lagret och göra om det, utan att behöva ångra allt du gjort efter det.

Och nu till det revolutionerande i CS4, du kan närsomhelst gå in och ändra i ett justeringslager! Tänk efter, du inser timmar efter en ändring att den blev lite fel, då är det bara att klicka på justeringslagret och ändra, hur många gånger du vill och när som helst under hela processen. I CS3 kommer just.lager upp som en ny ruta och du klickar OK när du är klar. Detta omöjliggör ändringar. Men i CS4 finns inget "OK", bara att gå vidare när du är klar, och återuppta när du vill. Testa för att förstå,låter kanske inte så häftigt, men wow.
Som jag sa, revolutionerande. I alla fall för mej :D

iPhone 4g

Så sitter jag på tåget eller någon annanstans och kommer på nåt jag vill dela med mej av här, då vill jag verkligen ha en iPhone!... Är ju Apple-besatt så vet att jag borde. Har ju min älskade MacBook Pro 15", har blivit prenumerant på MacWorld och sitter ofta och surfar runt på olika Mac-sidor. Så visst borde jag ha en iPhone. Det jobbigase är ju när jag får syn på ännu en häftig eller användbar app eller nåt annat bra som finns till iPhone.
Jo, jag har tänkt skaffa en, men inte riktigt än. Jag satt och följde senaste Apple-eventet med enorm spänning, men nej, dom släppte inte en ny iPhone. Men jag hoppas ännu för de andra har släppts i maj/juni, så det är inte kört än.
Jag vill inte ha en iPhone 3g eller 3gS; vill ha 4g! (Eller vad den nu kan tänkas heta.) De ändrade EN minimal detalj när de lanserade S:en, så den här gången borde de väl inse att vi vill ha förändring!
Min önskelista på nya iPhone:s (4g?) utseende :
* Lite mindre. (Går ju inte att få ner nuvarande modell i fickan på ett par tjejjeans. Bara lite mindre räcker för mej.)
* "Skärmen" eller visnings....något-vad-det-nu-kan-heta ska gå hela vägen ut i kanterna.  (Varför en svart ram, där håller man ju ändå inte, väl?)
* Knappen ska vara mindre. (Blir ännu mer utökning av skärmen då, och det ser väl inte vidare snyggt ut som det är nu?)
* Ännu färre fingeravtryck. ( Jag vet att jag kommer bli galen på alla fingeravtryck och fettfläckar som kommer synas hela tiden. Är jag redan på allt annat. Är tyvärr lite manisk när det gäller sådant :P De förbättrade till S:en, då har de väl förbättrat ännu mer nu - ett år senare?)
Så om den blir i alla fall lite mindre och smidigare, så köper jag den (när jag blivit rik). Då ska den bara komma ut med, håller koll på rykten och nästa event...

Suckar åt min egen dumhet ibland. Men så kan det gå.

Upp 6, åka t Gbg, 7 h lyssnande + 1 h rast, hemma 18. 12 h. Samma imorrn. Pust.

Så idag började det. Min första högskolekurs där jag faktiskt fick besöka en högskola. Spännande. Men inte lika spännande att gå upp kl sex. Efter tre dagars jobb där jag fått gå upp kl fem hade det varit skönt o sova ut, men nej. La mej jämte älsklings-Jimmie kl 23.

Vaknade och tänkte att jag kanske skulle hinna med det tidiga tåget om jag skyndade mej lite så började klä på mej. När ingen av mina tre klockor ringt igen började jag tvivla, vad hände? Hur vaknade jag? Ringde klockan? Brukar ju glömma första larmet så tvivlade först inte på att det hade hänt även idag. Men något var fel. Kollade klockan - 00.11. Av med kläderna igen, sucka extra högt åt mej själv och min förvirring, lägga sig igen och somna om. Lite mer än så skulle jag ju allt få sova. Och tur var väl det :P

Vaknade av larmet, suckade igen av minnet åt min nattliga dumhet.
Det var härligt att köra bil till tåget och slippa gå till stationen och ta 10an. Orka sånt tjafs innan sju :P
Till min stora förvåning var tåget i tid och kom fram enligt tidtabellen, imponerade SJ/DSB/banverket!
Några raska steg senare stod jag till min förvåning på (rätt) spårvagn. Hittade även skolan utan problem. Blev återigen lite misstänksam, varför går allt så bra och klaffar helt perfekt? Är detta ett tecken på att en stor naturkatastrof kommer slå till mot Göteborg just denna dag? Men nej, klarade oss från det. Så undrar hur det kommer gå att ta sig till skolan imorgon...

Läraren började med att säga "Detta är en introduktionskurs, en A-kurs. Ni behöver inga förkunskaper, bara ni kan starta en dator." Därefter följer tre timmars utläggning om bla. skillnaden i färgrymder i RGB, CMYK, S-RGB, fargpressen_3 och diverse andra ICC-profiler och andra ej-nybörjar-saker. Jag kan det mesta efter flera år av det i skolan och sedan flera högskolekurser, men de andra då? Efter en timmes lunch (då det visade sig att det inte bara var jag som höll på att somna och tappade fokus) var det in igen och lyssna på fyra timmar till i ungefär samma stil. Helt sanslöst! Att han inte tröttnade själv. Fast han slapp i för sig sitta på en stol i alla dessa timmar och bara lyssna. Dåligt att vi inte fick göra något alls. Men imorrn blir det desto mer arbete har vi blivit lovade. Så det hoppas jag stämmer. Men kursen verkar va precis det jag hoppades på :D

RSS 2.0