Hisskonst på Rönnen

Man kan ju inte bli annat än glad när man ser detta konstverk gjort av spaghetti och gelehallon i hissen. Så vackert hantverk, så vackert.


Men snälla, vem orkade med en minutrapportering om att lillsessan började gny?


Gasmasksmannen på tåget

Hittade en av alla mina notiser gjorda om allt galet som händer under mina tågresor. Denna var om den gången jag satt i en vagn med endast ett fåtal personer i, då kom en yngre man in och satte sig snett framför mig. Vi hade inte stannat på länge så jag funderade lite över vad han kom ifrån, men släppte det snart. Tio minuter senare reser han sig upp och går förbi mej, med en gasmask över ansiktet. Jag och tjejen rakt över stirrade osäkert på honom och sedan på varandra. Varför hade han plötsligt en gasmask på sig, hade han lämnat något i sätet som skulle sprida sig i luften? Lite panik fick man allt, men det var bara att sitta kvar och se om någon ramlade ihop i en hög eller inte.
Alla klarade sig fint (vad jag vet) så jag vet fortfarande inte riktigt vad som hände den dagen. Han kanske tog ett första steg till att bli goth? Ett extremt första steg men ändå.


"Innehållsrik frukost"

Ett ställe nära mej gör reklam för sin innehållsrika frukost. Hur tänkte de där, vad är en frukost utan innehåll? Kan de möjligtvis ha menat "näringsrik frukost"?


Två veckor

Idag är det två veckor tills vi åker till USA (och en vecka tills vi flyttar in i nya lägenheten). Vad hände med denna terminen? Den bara försvann. Jag är inte redo att lämna mitt älskade Malmö och studentlivet än. Men USA kommer garanterat att bli fantastiskt, så det är bara att acceptera att en del i livet avslutas lite för tidigt när nästa del kommer bli så bra.


Lapp på hissknappen. Var satt den först tro?


Vad göra?

Jag har bränt mej så jag borde inte sola, jag har blåsor och sår på fötterna så jag kan inte gå ut och gå. Så vad gör man då en vacker seneftermiddag som denna? Det är den stora frågan.


Köpt lägenheten

Nu har vi äntligen skrivit på alla papper, tagit lån och fått nycklarna till vår nya lägenhet. Så här sitter jag nu. Vi har ägt den i tre timmar och Jimmie och Ove har redan hunnit tömma badrummet. De har slitit, svurit och hamrat, men nu är det tomt. Nu ska vi ägna helgen åt att ta bort allt kakel och klinkers så det är redo för golvläggaren. Eller ja, killarna ska nog ägna sig åt det medan jag lastar låtsas som att jag har fullt upp med annat. Jag måste vila lite efter denna utmanande (fruktansvärda, jobbiga, tråkiga) veckan. Får väl slita lite med kofoten så jag tillfredsställer mina grovjobbsbehov för ett tag framåt.


Flytt- och säsongsrensning

Det har varit så underbart väder de senaste dagarna att jag har släpat in sommarkläderna och sommarskorna. Detta är naturligtvis ett perfekt tillfälle att rensa ut det man inte använde förra sommaren (eller den innan det, eller den innan det osv). Du vet, det man alltid tänker att man borde men aldrig orkar. Så står man där mitt i sommaren och inser att alla kläder som fyller garderoben är kvarlämningar från modet i början av 2000-talet (om man har tur). Men nu har jag faktiskt orkat, jag tycker inte att kläder som har åkt med från Falkenberg till Karlstad, till Halmstad och sen till Malmö utan att användas förtjänar att åka tillbaka till Halmstad nu när jag snart flyttar. Så jag har provat för tighta jeans, insett att jag inte behöver prova de vida jeansen, inte ens försökt klämma mej i linnen som måste ha inhandlats när jag var 15 år och mycket mindre. Sedan provades skor, som syns här. Dessa fick stanna en säsong till. Så får man se om de åker nästa gång. Jag har en policy som innebär att alla vardagskläder/skor som inte har använts på två säsonger ska ut. Men man är ju inte den som vill stå med en tom garderob, så det blir inte riktigt så. En bra tanke dock, eller hur?

Så nästa gång jag lyckas pallra mej bort till närmsta klädcontainer så är ännu en kasse borta. För här slängs inte kläder i okej skick, den skänks självfallet bort.


Valborg i Lund

Valborg i Lund var härligt och definitivt något som ska göras om! Mängder med folk och trevlig stämning, galet varmt och många brända armar, axlar, näsor och pannor.

Tove fick hjälp av Jimmie och Ida med att slita av benen på sina leggins när det var för varmt. Jag och Sara tittade roat på när de slet med nycklar. Ett härligt gäng att fira med!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1727592/images/2012/pic_201209355.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1727592/images/2012/pic_201209361.jpg" class="image">


Kvällslektyr?

Denna och nästa vecka spenderas läsande dessa tre härliga (kan sarkasmen missas?) böcker plus en ny jag nu tvingats lägga vantarna på. Men hemtenta är visst ett nödvändigt ont. Synd bara att planeringen är så illa att den infaller samtidigt som B-uppsatsen ska påbörjas ordentligt.


Lyckades, om det inte framgick

Glömde förresten skriva att det bu plötsligt fungerade att logga in via appen, när den insåg att jag inte hade för avsikt att ge upp inom en snar framtid gav den efter. Gott.


Tillslut lyckades jag!

Jag råkade radera det sparade användarnamnet och lösenordet till bloggappen, och av någon anledning har den (appen) vägrat godkänna det när jag skrivit in det manuellt, därför har det varit tyst ett tag. Jag är helt enkelt för lat för att blogga på datorn, men vem sa att man blir förslappad av en iPhone?... Jag är för lat för att gå ca 1,2 meter från soffan till datorn om kvällarna så jag gör allt jag kan från telefonen, hur smått det än är. Men nejdå, jag är inte lat, inte alls...


RSS 2.0