Jasmine med full snaps


Tog tåget hem


Lapp-Lisan var uttråkad?


Bingo-Koffe - mannen med snyggaste brännan


Här kommer några midsommarbilder


Rimmie blir spiderman


Suddig stolsdans á la Issa & Jonna


B-K & Simon


Jag & Räven


Midsommarfest


"Öl-krona"


Tvätt, plugg, tvätt, mer tvätt...

Detta blev till min sorgsenhet en dag av pluggande och tvättande. Även morgondagen kommer att spenderas inne vid datorn med kravet att få ihop ett toppen-tal till torsdag morgon. Alltid skönt med lite press, inte.

Har tvättat 5 maskiner. Det som händer när man tvättar för mycket är att all plats i det stora torkrummet blir upptagen. Men det som är ännu värre är att tvätten inte hinner torka om man tvättaqt tills tiden är slut. Tänk dej själv att ha 5 fulla maskiner halvtorr tvätt liggandes i en etta på 35 kvadrat? Inte lätt att få den torr och inte lätt att leva när den inte är torr. Kläder, kläder, kläder överallt...

Midsommar

Midsommars dag firades i år med jordgubbar och glass hos Jimmies mamma, sedan en biltur till Båstad för att sedan landa på hemmet som Jimmies morfar bor på. Där bjöds det på tårta och ett dragspelsband. Det var mitt firande med Jimmie, sen skulle jag för en gångs skull inte stanna i Laholmstrakten. Kändes konstigt när jag gjort det senaste fem åren, men nu var det dags att för första gången fira midsommar med mina vänner! Jimmie gick på fest i Mellby men jag lyckades slita mej och åka till Falkenberg i ultrarapid.

Midsommars kväll firades (efter en lång biltur) hos Issas föräldrar i Greppered. Det var grymt roligt! Vi grillade, dansade och lekte. Otroligt nog så vann mitt lag, det trodde ingen av oss men vi var visst väldigt duktiga.
Jag slapp förresten sova i tält då min tält-roomie blev sjuk och åkte hem. Tältet skrämde mej lite...

Det hände lite roliga saker, de mesta av dessa berodde på en enda person. Blan annat hissades flaggan ner på halv stång. En telefon hamnade på det sista stället man letar: under en matta i en av bilarna. Alla knappar och spakar och liknande i den nämnda bilen trycktes igång i sömnen, det resulterade enligt vissa i att bilen (med tre sovande människor i) stod med varningsblinkers på halva natten. Personen kom även framsnubblandes vid lunchtid dagen efter och sluddrade om att han sovit på en åker som var en gräsplätt, vilket han inte hade. Mycket roande.

I övrigt så var allt helt enkelt väldigt lyckat. Lekarna var bäst! Skönt också att vi faktiskt var ute i skogen så att alla stannade kvar, det är så det ska vara.


Tack Issa och Jesper för att ni ordnade en härlig midsommarfest!

Utbjuden av förbipasserande man

Idag hände en märklig men trevlig sak, något som var härligt osvenskt.

Jag satt och åt/solade på vår uteplats. En kille kommer cyklande på vår lilla väg utanför (den kommer man normalt inte på). Han stannade och bad om vägbeskrivning till en gata jag inte kände till, men sa sen Hemmakväll. Jag förklarade. Visade sig att han hade blivit helt missvisad av någon gubbe och cyklat helt åt fel håll.

När han 1 minut senare var påväg iväg åt rätt håll frågade han helt plötsligt :"Man får inte tacka någon gång?" Jag trodde inte att jag hade förstått rätt men sa något trevande "Ehhh nej då...?" Han fortsatte "Eller du kanske inte är singel?" "Ehh, nej..." mumlade jag.

Sedan önskade han mej en glad midsommar och cyklade vidare.
Hur trevligt är inte det? Att en främling som inte är full på en stinkande pub frågar om man vill gå ut? En dejt? Spännande för mej som aldrig har dejtat var det i alla fall.

Varför ska det vara så ovanligt att en svensk människa tar kontakt med en främling när det inte är fest och fylla? Det har hänt mej lite då och då senaste tiden och det känns lite ovanligt, men trevligt. Folk har pratat på busshållsplatsen, i kassakön mm. Mer av sånt!

Sol, sol, strålande sol!

Idag är en toppendag! Älskar när de kommer, även om det är sällan så lovar jag att imorgon också kommer att vara en toppendag!

Jag ligger i bikini och solar med öppna dörrar på vår nya, färdiga, inglasade uteplats. Det är riktigt sommarväder, jag känner riktigt hur solen steker.

Jag hade kul i skolan, nu solar jag, snart ska jag till Falkenberg och hjälpa till inför min systers kalas. Sen blir det självklart kalas med släkten ikväll. Alltid lika trevligt!

Amsterdam del 4: Knarket

Och så nu till det som inte får förglömmas: Knarket i Amsterdam. Ännu en sak som kändes helt bisarr. Det fanns klubbor, chokladkakor, te med mera med smak av cannabis och hash.
När vi gick in i små butiker fanns där ibland en hylla mitt bland smycken och souvenirer en hylla med alla möjliga tillbehör och även påsar innehållande vad vi gissade var sådant som inte är lagligt i Sverige. Det fanns hela butiker hade någon slags apotek-inrikning och sålde några sorters knark mot olika besvär (och antagligen även för nöjen).

I coffeshops är det tillåtet att köpa och röka Cannabis och Hash, men bara i mindra doser och det ska rökas där. I övrigt är det inte lagligt att sälja t.ex. på gatan.

Vi läste i en turist-broschyr att om man är på Red Light på kvällen så är risken stor att man som turist blir erbjuden att köpa olika sorters narkotika. Men det ska man inte göra, även om man vill testa. De säljer nämnligen ren skit till turister för att de vet att de kan. Det som säljs kan bland annat vara krossad C-vitamin eller råttgift. Att sniffa C-vitamin ger nog varken rus eller är vidare gott för näsan eller halsen, men säkerligen ofarligt. Men råttgift däremot är dödligt för människor.

Amsterdam del 3: Red Light District

Nog var vi tvungna att besöka det ökända området Red Light District när vi befann oss i Amsterdam. Jag och Kristina gick igenom där en kväll när var påväg hem. Först missade vi det, så vi fick gå tillbaka. Det var inte brett, och inte heller så vidare långt. Men det höll vad det lovade: Många, många nästan nakna kvinnor i höga fönster. Vi gick utmed en kanal och på båda sidor var massor med fönster och i många av dem stod/satt en (oftast rökande) kvinna i bara underkläder. De såg lagom uttråkade ut, men så kom vi också tidigt, långt innan "rusningstid".
Det kändes helt bisarrt att gå där och se allt. Vi tittade oftast över till andra sidan, men ibland tänkte man sig inte för, kastade en blick åt andra hållet, och helt plötsligt skilde det bara en glasruta mellan mej och en tjej.

Någon dansade, ett gäng killar stod utanför och tittade på. Efter en stund öppnade hon sitt fönster och frågade dem något, de skakade på huvudet och hon stängde. De var visst inte så intresserade som hon hoppades, om det nu är ett "jobb" där man hoppas att så många som möjligt ska vara intresserade av det hon har att erbjuda.
Det är förövrigt förbjudet att fota tjejerna inne på området, så jag vågade inte ens ta en överblicksbild. Rädd att en ovänligt inställd hallick skulle komma och ta min kamera. Typ.

Varje gata som ledde in mot området var markerad med något som liknade ett mini-trafikljus som bara visade rött. En varning - gå inte in här om ni inte är säkra på att ni vill. "Red Light".




Här bakas det...

Nu bakar jag syltkakor som vi ska ta med till Camillas Födelsedagskalas. Hoppas att de blir bra, fick fuska lite. Hittade inget smör eller margarin utan salt, så fick bli med. Undrar som det kommer att märkas? Sen hade vi lite för lite mjöl hemma så fick på måfå minska hela satsen.

Men vad vore livet utan spänning?

Överklädd på midsommar?

Självklart ska man klä upp sig på midsommar, men kan man överklä sig? Jag letade igår som besatt efter en fin, inte alltför dyr, ljus sommarklänning att ha på mej på midsommar. Det slutade med att jag köpte ett persikofärgat fodral bara för att det satt perfekt och bara kostade 179:-.

Nu är frågan om det är rätt att ha på sig? Det känns lite överklätt. Det är inte helt rätt för en kväll med lekar och grillning i skogen. Men då det verkar vara omöjligt att hitta något ens i närheten av det jag söker så får det nog bli så.

"Micka fotar". Foto by Jessica Svensson


Väckt av man med egen nyckel!

Alltid lika härligt när man vaknar av att någon ringer på dörren. Det hade väl varit lugnt om det inte var så att de går in med nyckel om man inte öppnar! Så upp som ett skott, kasta på mej morgonrocken och samtidigt skrika "Jag kommer!".

Just för att undvika detta scenario som upprepat sig så många gånger senaste året (med en mängd olika främmande män) fick jag mannen i fråga att lova att han skulle ringa innan han dök upp. Alltid lika dumt att lita på en fastighetsskötare, har lärt mej det tillslut.

För att förklara varför dessa främmande män med egen nyckel våldgästar mej okristligt tidigt kan jag säga att det brukar det gälla vår renovering. Men nu när de äntligen (tror/hoppas vi) är klara så var det dags att få fixat lite söndriga saker. Men allt gick han inte med på, det viktigaste ville han inte. Illa.

Cykeln hoppade av på 90-väg!

När jag och Jimmie skulle köra hem från Karlstad med fullpackad bil och en cykel så insåg vi att vi hade glömt band att fästa cykeln med på cykelstället. Misstag nummer ett. Ojsan. Det var inte bra. Först tänkte vi bara att det nog går bra. Men jag var ändå smart och tog en soppåse att sätta runt. Där kom misstag nummer två. Jag skulle tagit flera påsar. Misstag nummer tre: Jag skulle inte använt det som visade sig vara den bästa lösningen för att hålla framhjulet/styret still, utan för att hålla cyklen kvar på stället.

Inne på IKEA såg jag ett rep för 9:- och tänkte att det borde vi kanske köpa, men orkade inte utan tänkte att "det går nog bra ändå". Det var misstag nummer fyra. Att man ska vara så snål och tro att allt löser sig.

Jag körde bilen, vi var på en 90-väg. Jag ser i backspegeln hur cykelns framdel rör sig utåt på "pinnen". Panik. Var gör jag?! Bilar överallt och ingenstans att svänga av eller stanna, bara liten vägren. Tänker köra av så fort det går när jag med fasa ser hur hela framdelen (den delen som satt fast) åker av pinnen och hänger endast i en ihopknuten soppåse! Jag såg som alltid i liknanade situationer det värsta tänkbara flasha framför mina ögon; Cykeln åker ner i marken, gnistor slår upp, jag får panik och tvärbromsar, bilen (med den hängande cykeln) lägger sig på tvären över vägbanan och vi blir påkörda av en lastbil bakifrån och det blir en massiv seriekrock från båda hållen med oss i mitten. Det såg jag när cykeln hoppade av och bara hängde där. Med mycket gnistror.

Jag svängde in på vägrenen och stannade utan att göra något förhastat. Vi gick sedan lugnt ut och band upp cykeln med allt vi hittade, vilket tyvärr inte var mycket att skryta med. Några handtag till påsar som inte ens gick att knyta innan de gick sönder. Funderade även på att offra ett skosnöre men dit kom vi aldrig.

En timme och hundratals om inte tusentals blickar i backspegeln senare stannade jag och rättade till cykeln som såg ut att sticka ut bakåt från bilen allderles för långt. Synvilla. Det var lugnt.


En bit från Göteborg kom paniken igen, framdelen hoppade av igen! Samma syn kom igen! Gira in till kanten ännu en gång. Andas lite. Inte långt kvar nu. Dock motorväg i 120 km/t. Jobbigt. Jimmie fixade och på nolltid var vi återigen på vägen.

Motorvägen gick finfint. Men oj vad nervös jag var! Frågan är nu bara: Varför kan man inte bara ta det säkra före det osäkra? Varför inte bara köpa ett futtigt snöre på någon mack och slippa oron? Nä, det undrar jag nu. Men det är alltid lätt att vara efterklok.


Vattenpipa som inte tål vatten

Idag tvättade jag ur min vattenpipa. Igår var första gången den användes sedan inköpet för lite över ett år sedan. Och gissa vad? Den tål inte vatten! När jag stod och diskade den så insåg jag att färgen släppte. Egypierna (eller vad det nu blir) blåste mej. Dålig stil.
Snart är min fina röda vattenpipa inte så röd längre. Nitlott eller vad?

Helgen

De senaste två kvällarna har vi åkt till Laholm och hängt med trevligt folk! I fredags var det fest och det var kul att träffa lite nytt folk, mycket trevligt.

Igår åkte vi dit igen efter att de andra planerna gick i stöpet. Det slutade med att vi drog med de andra hem till oss för Full Frys, vattenpipa och klippning. Japp, jag klippte Björk. Hoppas att det blev bra.

Solning i parken

Idag har det varit konstigt väder. Vi kände att det inte var en dag att vara inne och baka och sådant, så jag och Jimmie cyklade till parken vid Österskans och solade. Det var så skönt. Men så fort vi kommit hem så började det regna. Perfekt väder för att åka och handla.

Idag blev det bakat kolakakor till Camillas födelsedagskalas. Äntligen. Hoppas att de blir goda. Blir nog till att smaka några kakor och lite laktosfri mjölk senare.

Igår såg vi förresten en hel stark regnbåge. Ville tagit en bild men körde bil då så skulle nog inte gått vidare bra. Påtal om väder alltså.

Idag blev en dag av pluggande

Idag hade vi så mycket att hinna med. Vi skulle både baka, handla, färga mitt hår mm innan eftermiddagen tog slut. Men nu, klockan 17.20 så sitter jag fortfarande med min uppsats som ska lämnas in på måndag. Jimmie läser igenom den och sen är den nog redo att skickas in. Äntligen. Äntligen kan helgen börja på riktigt.

Syster har fått ny lägenhet!

Grattis syster Camilla till en efterlängtad lägenhet som låter helt perfekt!

Vi ska åka ner och hjälpa syster att flytta om några veckor, kommer bli kul!

4 Nordkoreaner försvunna i VM

Hörde på radion att fyra Nordkoreaner har försvunnit ur Nordkoreas VM-trupp! Antagligen frivilligt. Jag kunde inte hjäpa det, synen av fyra små män vid namn typ "Cho Sing Ping", "Mai Who Pao" som smyger omring i VM-staden och gömmer sig för alla fotbollshuliganer fick mej att brista ut i ett skrattanfall! Det spekulerades i om det hela var ett sätt att ta sig in i landet. Ja ja, absolut. Jag kan ju gå och bli fotbollsproffs så får jag åka till andra länder och sen fly. Varför inte? Piece of cake!

Så Nordkoreas VM-trupp registrerades med ett antal spelare, sedan var de helt plötsligt fyra färre när matchen skulle starta. Vi hoppas självklart att de dyker upp välbehållna så småningom!

På G & Karaoke

Ikväll var jag och några av mina vänner på På G och käkade/fikade. Lika nice som alltid! Det visade sig snart att det var Karaoke-kväll. Nog tog det oss säkert en timme att våga oss upp. Men sen stod vi där, först jag och Jenny, sen kom de andra (inte alla) med upp. Jag säger inte att vi stod och sjöng inför en massa folk; det vara nästan bara vi där. Men det var kul. Vi har redan bestämt att det ska bli en utekväll där med Karaoke. Vi säger inte att vi är duktiga, snarare tvärt om, men vi har roligare än alla andra alltid.

Den nya populära sporten från Amsterdam: Smartvältning. Vält ner en Smart-bil i kanalen


Amsterdam del 2: Bilarna i kanalerna

En guide berättade för våra medresenärer att bilar har en förmåga att hamna i kanalerna. Om det var en bil i veckan eller en i månaden kan jag inte säga, men det var väldigt ofta. Det har väl hållit på i många år kan jag tänka mej, så varför de väntat tills nu med att sätta upp små staket kan jag inte förstå. Men där de inte har satt upp decimeterhöga staket är det fritt fram för bilen (eller annat objekt/annan person) att åka ner i en av de många kanalerna.
Problemet är att vägarna är så smala att de måste parkera nära kanten. Men 5-10 centimeter ifrån känns ju lite nära tycker jag. Men så är det i alla fall. De parkerar för nära, sen av olika anledningar slutar det med att bilen är i kanalen.

Amsterdam del 1: Cyklarna

Den första delen om vår Amsterdam-weekend handlar om alla cyklar som florerar i staden. Som att det inte räcker med att det är kanaler och broar överallt, så ska man riskera att bli påkörd av en cykel varenda gång man rundar ett hörn eller kommer av en av alla dessa broar.

Men det var inte bara extremt många cyklar, de var väldigt fina, eller ja, pyntade (nästan alla vill säga). De hade plastblommor som pyntade cykelkorgarna och cykelväskor med klara färger och blommönster. Även sadelöverdrag men blommor i fina färger. Vaför alla blommor undrar jag? Okej att det är en stad känd för Tulpaner (och knark och prostitution), men de måste väl tröttna? Många affärer sålde endast cykeltillbehör (de flesta i glada/gälla färger).

Detta kanske inte låter så spännande, bara lite färgglada cyklar. Men tänk dej att varje gång du ska över en väg och det blir grönt så kommer en flock av rosa, lila, grönt och blått (det blir ett enda långt sträck i princip) emot dej och det enda du kan göra är att hålla dej ur vägen. Stressande kan jag säga.

I en guidebok vi hade  stod det att tre saker händer nästan varje turist. Nu vore det kul om jag faktiskt kom ihåg alla tre sakerna... Men det första är att du kommer trampa i hundskit. Vi slapp det. Du kommer bli påkörd av en cyklist. Vi slapp det med, även om det var nära ungefär tre gånger per timme. Vad det tredje är vill jag inte spekulera i. spekulationer är det alltid någon som säger emot.

Och detta, mina vänner, var cyklarna.

Ett tal om vad som helst. Vad?

Idag fick jag veta att vi ska hålla ett tal om vad som helst inom de närmsta veckorna. Ibland blir det allt svårare när man inte har en aning om vad man ska välja. Det enda kravet är att det är 5-10 minuter långt.

Något förslag?


Jag har hittat det! Vårt blivande hus!

Äntligen har jag hittat ett hus som verkaar helt otroligt bra! Garage till Jimmie som är som en dröm; Pendantiskt skött med plats för 4 bilar + uppfart med plats för 4 bilar. Ligger på Gustavsfält (där vi bor nu), vilket innebär nära till percis allt! Superfint inuti och en underbar insynsskyddad trädgård. Hypermodernt och stilrent. Synd bara att utgångspriset ligger på nästan 2,5 miljon...


http://www.hemnet.se/beskrivning/698934?r=3

GREEN DAY



En av de bästa sakerna som hänt i mitt liv!

Green Day!

Är lyckligaste människan i världen efter att vi var på Green Day!!!

Jag kan inte med ord beskriva den fantasiska känslan av att se ett av mina absoluta favoritband stå på scenen framför mej! Det var extas i mitt huvud och jag hoppade oavbrutet, hade armarna uppe och sjöng med i tre timmar!

Den underbara konsterten pågick under de tre kortaste timmarna i mitt liv. Även när jag är på andra konsterter, bio eller gör andra saker som jag älskar, så brukar det vara lite jobbbigt att stå och trängas eller sitta och stirra på något i 1,5-2 timmar. Nu ville jag att det skulle fortsätta hela natten, och när det var slut efter tre timmar blev jag så besviken. Det är som en recensent skrev om Green Day en gång: Green Day kan spela i två timmar och aldrig få slut på hits.

Låtarna är underbara, helt fantastiska. Men utan Billie hade det "bara" varit bra musik. Med Billie blir det en upplevelse utan dess like! Människor tog sig förbi vakterna och upp på scenen, men istället för att kalla på vakter som alla andra stjärnor hade gjort så gav han dem en kyss och sedan gick de självmant av scenen.

Bille sköt med sin T-shirt-bazooka! En T-shirt landade bara några meter från oss! Jag skulle kastat mej, om det inte vore för att två killar låg på marken och fightades om den en stund. Alla var galna!

Han sköt också med någon slags toapappersak, vattenpistol och vattenslang. Det sköts även konfetti som det stod Green Day på och massor med fyrverkerier och annat spännande. Allt detta tillsammans med det bästa bandet!

Bille fick oss att sjunga med massor och ibland sjunga själva. En gång bara lyssnade han, såg tårögd ut, lade sig sedan på knä och sa "I'm not worthy". Som en recensent skrev så är han under de tre timmarna helt facinerad och lycklig över alla människor som står och sjunger med och klappar i takt. Han beter sig mer som en 19-åring i publiken än som den världsvana 39-åriga superstjärna han är.

Äntligen en riktig kändis som är som en av folket och verkligen älskar varje sekund av varje konsert!


Nästa gång de kommer hit ska jag stå längst fram och kunna varje ord i varje låt! Jag längtar!


Spela boll och gör egen glass

Jag läste om en ny kul produkt från Teknikmagasinet. Det är en slags boll som du spelar med. Men det är mer än så; Om du häller i vissa ingredienser kommer du efter 20 minuters spelande belönas med glass.
Du gör alltså egen glass genom att spela med en boll. Ganska genialiskt tycker jag.

Potatisgratäng = PG?

Jag läste en av Karlstads nöjestidningar och fick för mej att göra deras korsord. Men efter en hel hög väldigt tvivelaktiga ord (förkortningar av 7 engelska yrken,klubbar mm.) var droppen när ordet för "Potatisgratäng" var "PG". Då har det gått för långt.

Skräppost från Anna och Wilma

I min skräppost-mapp har det senaste åren skett en stor förändring. Nuförtiden får jag nämnligen all skräppost från Emma, Natalie, Wilma, Maria med flera. Vilka nu detta kan tänkas vara. Samma reklam som alltid, men nu personlig. Som att det hjälper? Men vissa öppnar den säkert, men antagligen inte mer än en gång.

"Det är fortfarande samtal före. Tack för att du väntar..."

Då står man i vad som verkar vara en milslång telefonkö, om det nu hade varit möjligt att placera oss alla i kö så lovar jag att den hade blivit lång. Har väntat i 20 minuter redan. Min väntetid uppskattades til 3-6 minuter när jag ringde. Inte riktigt rätt va?

Behöver jag tillägga att jag ringer Herr Frank Får?


Uppdatering: Exakt en timme av mitt liv fick jag lägga på kära Herr Får idag. Och gissa vad jag fick ut av det? Inte byte utan uppsägningstid inte, nej då. Fick säga upp men själva skaffa nytt om tre månader, gick inte ens att lägga in en beställning för det nu. Illa.

Första dagen

Idag var jag på min första lektion på min sommarkurs "Speraking and Writing in English".

Jag hade nästan ångrat mej, tänkte att det blir nog bara jobbigt och svårt. Visst skulle jag gå den ändå, måste ha pengar. Men det handlar om den egna viljan. Att vilja gå kursen är att gå in med en helt annan attityd än att inte vilja. Men jag höll mej öppen för förslag ändå tills jag satte foten innanför dörren.
Då: En skrattande och väldigt gladlynt engelsman som har pratat i ultrarapid till några andra kommer mot mej och skakar min hand samtidigt som han med älskvärd röst säger att jag är ytterst välkommen till hans klass. Tveksamheten försvann och jag kände mej genast som hemma. Hur skulle man inte kunna göra det?

Resten av dagens lektion förflöt på ett väldigt trivsamt vis. Vi var en klass på 8-10 personer som svarade och diskuterade på engelska. Skrattade och lyssnade vet jag inte vilket språk vi gjorde på. Och det blev en hel del skrattande.
Vi gjorde intressanta uppgifter, värdefull information för en gångs skull. Visst är det avskyvärt att sitta 50 timmar (eller något) på en kurs där du varje gång läraren pratar känner "detta kommer jag aldrig att ha minsta nytta av att kunna i hela mitt liv"?
Nu var det raka motsatsen. Vi lärde oss viktiga saker, men ändå känns det inte som som att man sitter och pluggar. Vi pratade och gjorde små papper om användbara engelska ord, uttryck, översättningar etc.

En kurs jag än så länge varmt rekomenderar!

Karlstad, Falkenberg, Halmstad

Nu är det klart. Nu har jag lämnat lägenheten i Karlstad och flyttat in hos min darling Jimmie i Halmstad. Det är fint att äntligen få bo med min man helt och hållet! Självklart utspelade sig drama idag som alla andra dagar, men det tar vi imorgon. Nu ska jag kasta in de sista av mina saker i den redan överfulla garderoben som är min.

Dags att flytta igen

Nu är det återigen dags att flytta. Tio veckor på varje ställe räcker väl? Eller inte. Tio veckor i Karlstad, tio veckor i Halmstad, sen blir det nog lite längre i Malmö hoppas jag. Men ärligt talat så hade jag gärna stannat några veckor till i Karlstad. Det är en underbar sommmarstad full med glada studenter och jag och Jessica hade kunnat roa och sysselsätta oss i minst två veckor till. Det hade varit toppen. Men nu fick det ju bli en sommarkurs, så imorgon bär det av hem till kära Halland. Och nu, efter att ha varit tillsammans i över 5 år så ska jag äntligen flytta in hos Jimmie på riktigt! Det ska bli helt underbart! Jag har längtat efter det så länge, och nu är det äntligen dags. Även om det bara är över sommaren så är det härligt.

Imorgon fyller vi bilen, städar, åker förhoppningsvis inom IKEA och sedan bär det av till Falkenberg för ompack och sedan vidare mot slutdestinationen Halmstad.

En timmes felkörning i skogen

Efter en timmes runtsurrande i Karlstads utkanter lyckades vi tillslut hitta ut till stallet. Alltid lika härligt när GPSen inte fungerar. Men tillslut kom jag in på rätt väg och började känna igen mej. Vädergudarna valde att hålla sig på min sida efter senaste dagarnas otur, så det slutade regna lagom till Fallino var klar. Så jag fick rida ändå! Mysigt värre.

Kul med att min darling Jimmie var med och hjälpte till och myste med både Fallino och stallkatten.

Drömmen om att sova på IKEA...

Nu blir det shopping och sen ska vi åka och ta hand om underbara Fallino. Ska bli så kul att rida idag igen! Hoppas bara att det kan sluta leka storm där ute.

Om vi inte bir för sena så blir det IKEA sen. Det är så avslappnande att bara gå runt bland mjuka soffor och sängar. Det får mej att slappna av när jag tänker på hur många olika ställen jag kan sova på om strömmen skulle gå och jag var fast där en natt. Sen älskar jag också att man bara kan gå i sin egen värld och inte behöver tänka själv, de har ju satt pilar i golvet som bara är att följa. Riktigt soft ställe det där.

Timo Räisänen i regn eller Ben & Jerry?

Vi hade för planer att se en gratiskonsert med Timo Räisänen i Karlstad ikväll. Men det var föga lockade efter att vi vaknade upp en timme innan konserten efter en lång dags bilfixande och shoppande och insåg att... *trumvirvel* ... det regnade! För hallänningar som har haft regn som som ett gemensamt tema på era statusuppdateringar senaste dagarna verkar det kanske inte så förvånande. Men här i Värmland (jag har smittats, menar Karlstad) har vi faktiskt haft fint väder senaste dagarna. Så det blev inget Timo eller allt annat som visst skulle utspela sig på Stora Torget för att fira skolavslutningen. Men ärligt talat; hur kul kommer de ha som testar sumobrottning i hällregn? Om det inte vore för de stora dräkterna skulle det bli mer som gyttjebrottning...

Bättre har vi det då som i regnets tysta smatter kollar på film och äter Ben & Jerry Cookie Dough.

Jimmie fixar allt

Punktering del 2: Idag blev det att ta bussen ut till Biltema. Var ju så att min käre fader hade en hög verktyg i bilen, men inga som hjälpte oss det minsta när det gällde att byta hjul, varken fälgkors eller annat vektyg i rätt storlek (fanns dock ett i FEL storlek). Så iväg till Biltema och köpa fälgkors (någon som vill köpa?) och en däckfix-sats som visade sig vara guld värd! En sådan borde alla ha i bilen. Vi var beredda på att få skifta till litet fint reservhjul och köra runt och leta efter närmsta verkstad. Jobbigt då jag inte ha råd att lägga mer pengar på bilar, speciellt inte när det inte är mina bilar!

Med det lilla kitet (ca 125 kr) kunde min underbara mekaniker fixa det stora hålet på 10 min på plats. Sedan fanns det kolsyrepatroner som fyllde upp så vi kunda ta oss till närmsta mack. Pust. Men vad bra det löste sig!

Nu hoppas vi att vi kommer klara de ca 40 mil vi ska köra närmsta dagarna! Bilen snälla, snälla gå inte sönder...

Jimmie är här, med punktering...

Nu kom äntligen min favorit Jimmie fram till mej. Vi ska semestra i Karlstad över helgen. Ska bli så kul! Han har kört i 6,5 timme från Halmstad till Karlstad. Helt galet lång tid tog det! Bilköer överallt var det visst idag, och vägabeten. O så fort han kom fram...så fick han punktering! Inge kul alls.

Buss missade mej med ca 50 cm!

Nu till den dramatiska händelsen som utspelade sig när jag och mamma körde till Karlstad i söndags.

Jag körde, vi var på motorvägen i höjd med Kungsbacka. Jag låg i omkörningsfilen, det var mycket trafik. Helt plötsligt, utan någon som helst förvarning svänger en buss ut hastigt framför mej. Jag kastar mej på bromsen och inväntar en kollision. Jag kan fortfarande se det framför mej. Allt är lugnt, sen är det helt plötsligt en halv buss framför mej. Det första jag såg var bussens vänstra bakljus som var precis framför min huv.

Ofta säger man att det var väldigt nära, men detta var så nära att om jag hade varit en 30-50 cm längre fram hade han antagligen smällt till mej så att jag hade flugit in i mitträcket. Med sådan kraft svängde han ut. Jag och mamma skrek till båda två. Paniken kom snabbt! Efter att vi båda lugnat oss lite började vi disskutera vad som hände, fortfarande skakiga. Vi var inne på "dessa busschaufförer som tror att de har företräde överallt!", men sen insåg vi att jag låg i hans döda vinkel. Varför han svängde ut så plötsligt och inte ens hann blinka eller kolla döda vinkeln kan vi bara spekulera i. Men antagligen hände något framför honom. Men att man kan vara så vårdslös med en buss full med människor på en väl trafikerad motorväg är obegripligt.

När jag tillslut vågade köra om bussen så såg vi att chauffören satt och petade naglarna med huvudet böjt ner mot ratten. Antagligen helt ovetande om dramat han ställde till med för 2 minuter sedan. Sa jag förresten att han var vårdslös och hade en buss full med folk i 100 km/t bland massa bilar?

Nästa tanke var att jag ju hade en bil bakom mej när jag fick tvärbromsa. Tur att han/hon höll avstånd till mej, annars hade det blivit en krock där även om jag hade lyckats undvika bussen. Och bussen hade då glatt kört vidare utan att veta vad han hade ställt till med.

Bästa minnet: Green Day på Ullevi 5/6-10



Jag håller på att skriva ihop vår fantastiska upplevelse när vi såg Green Day på Ullevi i lördags, men jag vill inte lägga ut det innan jag kan beskriva alla fantaskiska känslor när man stod där och såg dem live! Det största! De största! LIVE!

En presentpåse med sylt


Framifrån utan påse


Slutredovisning: Förpackning. Gick toppen!

Idag avslutade vi kursen med att redovisa vårt slutprojekt. Vi hade fått två olika företag att välja på som skulle ha två olika förpackningslösningar. Jag och Jessica valde Torfolk Gård. De ville ha en förpackning som skulle innehålla tre syltburkar.

De tre andra grupperna som också gjorde Torfolk Gård hade alla den traditionella sortens förpackning i tankarna. Detta gjorde att vi fick se tre redovisningar av förpackningar i form av avlånga lådor i samma storlek med fönster fram och varierande design. De var snygga absolut, men för en så liten gård som Torfolk så kände vi att de nog inte vill behöva lämna iväg allt arbete och betala mycket. Det är ändå tänkt att vara relativt småskaligt.

Vår idé var att de skulle kunna göra allt själva och att det skulle vara så lyxigt som närproducerade ekologiska varor är. Vi gjorde därför en förpackning som inte krävde limning eller att överhuvudtaget behöva bearbetas i en maskin. Visst, den ska tryckas, skäras och bigas (vikas). Men det är så otroligt enkelt att det går att göra hemma, men de vill antagligen lämna iväg själva tryckningen då det gäller många ex och ett tjockare papper. Vi ska ha en cellofanpåse som de ska stå i. Det blir lätt för dem att packa själva, ingen limning krävs, det blir snyggt och påsarna köps som de är. En fin presentpåse med syltburkar.
Vi hittade ingen påse i rätt storlek eller med utskurna handtag, men vi köpte en lite mindre och satte i två burkar för att visa.

Roligt nog så tror jag att han gillade vår idé och produkt bäst! Den är snygg och framförallt kan de göra det mesta själva. Om de väljer den kommer vår förpackning stå i hyllorna på gården och i hyllorna i affärer!

Bye bye Kau

Nu är den slut! Min kurs i Grafisk form och foto på Karlstads Universitet är nu avslutad.
Nu slipper jag lyssna på en oförståelig lärare (inte utbildad, såklart) som står och sprutar ut sig halvfärdiga, felformularade, obegripligheter hela(!) dagarna. Dessutom slipper jag de långa infotexterna som ser ut som att de har skrivits av en stressad nysvensk som inte läser igenom det innan utlämning.

Skatteåterbäring!

Nu har skattepengarna kommit! Det var tur, då kan jag sluta själa av mitt andra konto och istället betala tillbaka det jag har stulit. Och leva lite igen :D

Reflexer som en stridspilot men lungor som en storrökare

Läste en skrämmande men intressant artikel på aftonbladet som handlade om personer som spelade datorspel på elitnivå. Det visade sig att de hade reflexer i samma klass som en stridspilot, vilket är häftigt men oj då har man tränat mycket och länge. Dessväre visade det sig att de hade dålig lungkapacitet, de hade samma lungkapacitet som en 60-årig storrökare. Och det är inte att leka med.
Tänk på det du.

Ridtur på nervös ponny

Idag fick jag låna fina ponnyn Sunny när jag och Jessica skulle rida ut. Hon var super fin och mysig men galet nervös och ängslig när vi var ute. Hade blivit varnad att hon brukar kasta av folk för hon slänger sig när hon blir rädd, så var nästan beredd på det. Men som tur var så gick allt utan problem och vi kom alla helskinnade om än lite slitna hem.
Det är underbart att rida!

Sedan blev det Burger King med Jessica. Vi slog på stort med både meny och burgare, är ju trots allt nästan sista gången vi ses innan jag flyttar. Kan inte fatta det. Kommer bli så tråkigt utan henne.

Min gamla rektor skjutsar en ensam kille. Kanske ensam i klassen?


Men vem är mannen?


Gubben åker snålskjuts. Kanske lärare? Eller inte.


Celines klass' vagn


Jonna provar Celines nya skor



Jonna provade Celines nya skor. Hon blev så lång att Jenny var tvungen att posa som "den korta" jämte. Galet! Jag vill också vara lång.

Celine var finfin på sin student


Sällskap och skjuts

Min mamma var så snäll att hon körde mej till Karlstad i söndags och sedan fyllde vi bilen med grejer som hon fick ta med hem. Eller, jag körde hit, och  vid ett tillfälle blev det dramatiskt värre. Tar det lite senare. Vi hade så trevlig så, åt pizza från den pizzeria som rankas som den 8e bästa i Sverige enligt onlinepizza.se (samtidigt som jag sprang upp och ner till tvättstugan till klockan halv tolv + packade.

På måndagen gick vi till universitetet och kollade in vår fotoutställning, sedan bar det av till stan för shopping! Jag hade inga pengar så kollade mest åt mamma som hittade väldigt fina kläder.

Trevligt med sällskap, och skulle kännas konstigt om min mamma inte hade fått se staden och lägenheten jag har bott i i 2,5 månader.


iPhone 4 svart och vit modell


iPhone 4


iPhone 4 kommer i juli!

Ny iPhone lanserades idag. Jag har suttit med blicken fastklistrad på datorskärmen de senaste 2 timmarna, de snabbaste timmarna i mitt liv! MacWorlds rapportering var underbar! Jag har skrattat, fått veta allt värt att veta och sett massor med bilder, allt i grymt hög fart!

Jag har planerat att köpa den men tvekat lite. Den kommer bli dyyyyr. Och det är glas på både fram- och baksidan. Jag har en historia av att spräcka skärmen på mina mobiler så kändes föga lockande att ha glas. Men när jag fick höra att iPhone-glaset är 30 ggr starkare än plast blev jag övertygad; Den ska jag ha! Hoppas på bra pris bara.

Snygg, multitasking, bättre batteritid än tidigare, grym upplösning, superbra kamera med led-blixt och mycket mycket mer!

I juli lanseras den i Sverige.

Hur kommer man in?



Jag och Jessica kände en blöt utekväll att ett toalettbesök vore en strålande idé. När det fina båset inte ville ta emot våra små enkronor ville vi läsa/höra instruktionerna. Tänk om vi gjorde fel? Fick då se denna underbara skylt. Det enda som skiljer oss från instruktionerna är en dörr som vi vill veta hur vi ska öppna.
Hur tänkte de där?

Tele2 läste min blogg!

Haha Tele2 läser min blogg! Fick en kommentar på "Jag ska skjuta det j*vla fåret!" där de skrev att jag borde använda deras felsökningsprogram elleer ringa dem. Kommentaren ligger på det inlägget, läs gärna!

Tack för tipset Tele2, men det var inte jag som hade problem! Haha

Äntligen brunett igen!

Äntligen har man gått och blivit brunett igen! Har inte räknat mej som blondin på ett tag, men lite då och då är det någon som anser att jag är det. Det blev bara en toning nu (men även då hamnade minst 400 hårstrån i avloppet).

Nu känner jag mej som mej själv igen, efter tre år som ofrivillig blondin!

Jag får pengar!

JA! Det gick! Vi hade rätt! Vi får vår bonus!

Jag och Kristina förstod inte varför vi inte skulle få någon bonus på SCA från förra året. Det var den bästa bonusen på ca 10 år och vi skulle inte få något. Jag förstod inte varför, så vi gick dit förra veckan och frågade.
Vi hade båda jobbat från första januari till sista augusti. Det är 3/4 av året. Lång tid. Men enligt deras skumma regler ska du ha jobbat den 1 oktober och den 31 december för att få bonus. Även om du börjat den 1 oktober och sedan jobbat resten av året får du allstå bonus. Vem kan vara så dum att den kommer på något sådant? Löjligt är vad det är! Men snälla Ylva på lönekontoret pratade med alla, och tillslut får vi nu vår bonus. De kunde ge oss den bara för att vi hade jobbat lite detta året med. Pust. Men tur var väl det! Nu kommer jag överleva sommaren utan jobb, även om det blir knappt. Ca 8000 kr får jag förresten. Toppen tycker jag allt!

Studentfirande

Så underbart väder det var på studenten! Återigen grattis till alla er lyckliga människor som fick fira er student i veckan! Om ni inte redan insett det så kommer ni att minnas den dagen som en av de bästa!

Vi firade vår Celine och som tack för det så bjöds vi på god mat, trevligt sällskap och lekar vid matbordet. Jag har alltid lika trevligt när jag får träffa mina härliga vänner.

Jag trodde att studentfirande innebar utgång även för oss andra, men det var visst bara jag som tyckte det. Men jag lyckades lokalisera en trevlig förfest hos Johannes. Kul att träffa nytt folk! Men blev ingen utgång, var ju tvungen att ladda inför vår kväll på Ullevi med bästa, BÄSTA GREEN DAY!

Student!

Idg är det student! Behöver jag ens säga det alla vi gamlingar säger; Jag saknar det otroligt mycket och det var så kul! Idag ska vi fira min vän Celine så mycket vi orkar!

Grattis alla studenter! Njut av denna dagen, den kommer vara en av de bästa!

Ett stick i varje finger

Idag var det äntligen dags. Dags för att kolla om jag är laktosintolerant vill säga. Fick svara på lite frågor och blev sen skickad till labbet för blodprov. Som tur är så har de kommit långt medicinskt sett, jag behövde bara lämna lite blod och så får jag reda på om jag är intolerant eller inte om någon vecka. Har hört att det var värre förr. Då fick man hälla i sig en massa mjölk och sen ta många blodprov. Inte kul att drcka stora mängder av något man får ont i magen av. Tur att jag slapp. Min syster fick visst bli stucken i alla tio fingrarna när hon var liten och skulle göra samma test. Smärtsamt! Ett stick, vänta, nästa stick, vänta och sedan åtta gågner till! Verkar olidligt. Så jag har bara ett snyggt blåmärke i armvecket, gillar att det går framåt.

Migrän

I tisdags fick jag följa med Jessica till stallet igen och rida. Det var lika kul denna gången! Man inser hur grymt dåliga benmuskler man har. Jag tryckte av all min kraft och Fallino reagerade inte alls. Börja träna lite mer kanske?

Det enda som inte var kul, var min plågande huvudvärk! Som senare utvecklades till ett fulländat migrän-anfall! Det är inte ofta jag får migrän, men nu var det visst dax. Jag, som brukar vara förberedd på allt, hade visst inga värktabletter med mej. När jag väl kom hem kände jag att huvudvärken började eskalera. Hittade inte panodilen som jag vet att jag la ner, så tänkte att lite vatten och ligga och titta på TV löser det nog. Inte då. Illamåendet började komma över mej. Jag letade i växande panik igenom hela mitt rum. Måste finnas någonstans! Av en ren slump såg jag att Jenny hade glömt en ipren i nyckelskålen. Victory! Tack Jenny för att du räddade mitt liv! I'll pay you back.

Avskyr när man ligger och väntar på att en värktablett ska börja verka. Låg och vred mej av huvudvärken men höll på att spy av rörelse. Dilemma.
Har äntligen kommit på att bara jag somnar efter att ha tagit en tablett så går det över. Om det så bara är för en minut, så går det över. Märkligt. Men toppen när det fungerar. Nu borde det minst ett år till nästa anfall. Skönt det.


Toppenkväll!

Igår blev en toppenkväll! Vi fixade oss hos mej och drack vin och åt chokladpudding, godare mix än man kan tro. Sedan bar det av till stan för en stunds picknick med trevliga människor. Harrys blev det sen. Härligt med studentpriser i baren, Falkenberg och Halmstad gör så!
Träffade lite fler trevliga människor.

Vi fick som tur var skjuts hem när sista bussen hade gått, och bussen stannar inte på McDonlands så det var tur att vi åkte bil! Gott med mat på natten.
Blev mini-efterfest hos mej, vi var två som skulle sova där, vår trevliga chaufför/vän och en främling som aldrig slutade prata, aldrig. Vi blev tillslut av med honom 04.20. Då hade jag sett två av honom en stund, med hade inte hjärta att bara slänga ut honom.

Blev några timmars sömn innan klockan ringde. Upp för att ha ett slags prov. Som gick toppen även om jag är bakis och trött. Synd att det aldrig är betygsgrundande när det går bra.

"Jag ska skjuta det j*vla fåret!"

Jessica uttrycker sin ilska över tele2:s mobila bredband med en enda fras: "Jag ska skjuta det j*vla fåret!"

Utgång i Karlstad

Ikväll bli det äntligen så att jag får gå ut i Karlstad! De har studentpriser på Harrys, men först ska jag och Jessica på picknick med hennes vänner i det fina vädret. Ska bli så kul!

Tablettask för prinsessor


Den fina prinsess-asken


Besök på Brobygrafiska

Idag gjorde vi ett studiebesök på Brobygrafiska i Sunne. Jag ville länge gå på den skolan så jag var så glad att jag äntligen fick besöka dem. De har inte dåligt med resurser på den skolan! Det är galet! De har tryckpressar, skrivare och andra maskiner som kostar miljoner styck.

Bortsett från genomgång av förpackningar och rundvandring fick vi också trycka våra egna tablettaskar. Vi hade förberett dem hemma så det vara "bara" att se den otroliga maskinen skära ut och biga alla små linjer enligt ritningen i en otrolig fart och precision.

Jag älsade den skolan! Synd bara att de inte har någon utbildning jag vill gå (längre) och att den ligger så fel geografiskt!

Tillbaka i civilisationen!

Nu är jag tillbaka i min lilla trygga bubbla igen. Har den senaste veckan virvlat runt ett par dagar i taget på olika ställen. Kom hem från Amsterdam i söndags och hem till Karlstad i måndags kväll. Men inte förrän idag känner jag att jag har landat, som man säger. Det är väl inte så vidare svårt att lista ut att detta inte är långvarigt; redan imorgon lämnar jag återigen staden jag nu bor i för en helg full av händelser i lilla Falkenberg.
Ser fram emot att för sista gången åka det tåg jag senaste månaderna varit en flitig besökare på. Min kära mamma kör mej tillbaka för att fylla bilen på hennes hemresa. Sedan ska, hör och häpna, jag inte åka hem på tordagen! Lyckan är fulländad! Jimmie kommer hit och jag flyttar hem med hjälp av honom på söndagen.
Då säger jag hejdå till den mysiga staden i Värmland.

Nu är den slut, smaskigt.


RSS 2.0