Lång dag, men det är bra

Idag har varit en lång dag, på det positiva viset. Jag började jobba kl nio, men då var det så varmt och soligt att det kändes som att det var mitt på dagen. Sen dess har jag hunnit åka till Falkenberg och umgås med mor. Tänkte försöka med stranden, men alla skulle hem när jag var redo att åka dit.
Så dagarna blir som längst (hinns med mest) när man inte gr upp alltför tidigt och det är fint väder. Men om man sätter sig vid datorn och checkar mailen och facebook så tar dagen slut direkt, och då kan känner man ändå inte att man hat gjort något alls.

In your face


Humorkalender

29 juni:
"Jag har med egna ögon sett verg två gånger, min man en gång.
Jag är stolt över detta."
Elisabeth Höglund, Expressen

Grisknorrar, äckligaste

Igår köpte en kund en hög med grisknorrar. När jag fick syn på dem (då de var i min hand) så klöktes jag nästan. Jag är visst känsligare än jag tror, men det är ju så äckligt. Tur att jag slapp jobb i scharken så jag slipper hantera dem i alla fall. Hade inte varit lika hemst om de varit frysta eller liknande, men färska och nyss ihopplockade var det vidrigt.

Jobbet gick bra, tror jag

Fösta dagen på jobbet gick bra, men jag måste allt ta och lära mej var alla märkliga och mer eller mindre ovanliga frukter och grönsaker heter, annars blir det inte lätt att hitta dem i listan. Igår visste inte ens kunden vad det var så jag fick ringa en kollega och fråga. Lite jobbigt kändes det allt.

Humorkalender

28 juni:
"Bry dig inte om vad jag sa till
dig - gör som jag säger."
- W.C Fields

Första "riktiga" dagen på jobbet

Om en timme ska jag ha min första riktiga dag på City Gross. Jag ska jobba helt själv och som att det inte är pressande nog efter en veckas ledighet så ska jag stänga, själv. Jag har aldrig ens varit med på en stängning, men de tyckte ändå att det var en bra grej att lägga på min fösta dag. Så jag ska vara sist kvar i kassan och sedan fixa alla som jag inte ens vet vad det är. Men fullt ut första dagen så kanske jag har ett härligt självförtroende till imorgon... Eller något.

Humorkalender

27 juni:
"Det enda yrke där du konstant kan ha fel
och ändå få betalt är meteorolog."
- David Faherty

Midsommar, lite smärtsamt men annars trevligt.


Jag hade ingen midsommarkrans, jag dansade inte runt någon midsommarstång, jag åt ingen sill

Däremot så skjutsade Jimmie mej på pakethållaren till och från festen så jag har sån träningsvärk i benen att jag knappt kan gå idag, gasolen tog slut när vårt kött skulle grillas (vi var sist), men en ny  tub hittades 7 timmar senare så vi fick vårt kött som nattamat klockan två, jag ramlade när jag skulle gå över ett staket och landade i gruset på handleden, knät och kindbenet samt blev då utskrattad av ett gäng fulla tivolibesökande laholmskillar.
Men vilken trevlig midsommar det blev ändå! Trevlig folk på festen, fick åka en ride på tivolit

Så Comviq uppmanar till tentafusk. Är det helt okej?


Vilket djur kommer hoppa upp ur hålet tro?


Humorkalender

25-26 juni:
"Antingen håller de sig lugna
eller så åker de ut."
- Norrtäjleanstaltens chef om fångarna

Humorkalender

24 juni:
"Varför kallas det rusningstrafik,
när ingenting rör på sig?"
- Robin Williams

Humorkalender

23 juni:
"Om du minns 1960-talet kan
du inte ha varit med."
- Okänd

Humorkalender

22 juni:
"Barcelonafansen har kastat in bengaliska
älgar mot Espanyolläktaren."
- Peppe Eng

Humorkalender

21 juni:
"Doktorn gav mig de goda nyheterna
först: Jag skulle få en sjukdom
uppkallad efter mig."
- Steve Martin

Ingen mer ellosreklam!

Efter säkert tre år av mängder med reklam från ellos som jag inte vill ha så har jag äntligen tagit mej i kragen och kollat upp hur man gör för att slippa få den. Det var bara att maila dem på [email protected] och uppge namn, kund- eller personnummer och fullständig adress, samt såklart skriva att du inte vill ha reklam. Så gör nu det om du var som mej och alla andra och är trött på allt från dem men itne orkat göra något åt det!

Humorkalender

20 juni:
"Upp med hakan! Det värsta återstår."
- Mark Twain

Man blir lite ledsen

Ja, man blir lite ledsen när alla flikar i Firefox bara försvinner. Miss av mej och gick inte att återställa. Nu hade jag säkert 15 som jag sparat länge som handlade om USA, runt 10 olika kamerasidor och kameraforum, 10 om saker jag ska kolla senare, och 10 som jag höll på med idag... Jag använder bokmärken och har ett tillägg som heter "Read later", men de är båda redan fulla med grejer, så flikar var det det fick bli. Blir så bra översikt. Men jag har nog lyckats återställa ganska många genom att kolla igenom historiken för de senaste månaderna. Det var mycket att kolla igenom men det var det värt.
Men hur ska man spara saker som man ska använda senare? Bokmärken är oorganiserat, i Read later kan man inte heller organisera i mappar. Så vad?

År 1 helt avklarat

Med 58 minuters marginal har jag nu skickat in terminens sista uppgift som jag har skjutit upp ett tag nu. Om den blir godkänd så kan jag äntligen slappna av från skolan och slippa ha det hängandes över huvudet hela tiden ändå fram till september. Låter som himmelriket. Då är år 1 i Malmö avklarat och jag är nu 1/3 produktionsledare inom media med inriktning grafisk design, som jag brukar kalla det för enkelhetens skull. Ingen förstår ändå vad det innebär så man kan lika gärna få det att låta lite mer avancerat och få extra poäng för en avancerad utbildning.

Humorkalender

18-19 juni:
"Allt som kan uppfinnas är redan uppfunnet."
- Charles Duell
chef för amerikanska patentverket, 1895

Ugliest Tattoos

Men varför är det kul att ha som tatuering?

Om någon glömmer alfabetet så drar han av tröjan och säger "Kolla här!" eller vad? Hans vägar äro outgrundliga...


Humorkalender

17 juni:
"Jag glömmer aldrig ett ansikte,
men i ert fall är jag beredd att göra ett undantag."
- Groucho Marx

Humorkalender

16 juni:
Som fiasko betraktat måste jag säga
att det var en succé.

Första dagen på jobbet

Strax ska jag iväg till min nya arbetsplats City Gross på Stenalyckan för att bli introducerad i mina kommande arbetsuppgifter. Så idag och imorgon blir det intro, sen ännu en veckas ledigt för att sedan sätta igång och jobba på riktigt måndagen efter midsommar. Spännande värre är det nu, hoppas att det är så lätt som alla säger att sitta i kassan...

Humorkalender

15 juni:
"Jag tycker att det är väldigt osjälviskt av de där små djuren att
offra sina liv för att hålla andra djur varma."

- Ginger Rogers om pälsar

Våra byggkillar är visst "Charmgossar", står så på deras container.


Humorkalender

14 juni:
Specialisering är att lära sig mer och mer
om mindre och mindre.

Humorkalender

13 juni:
Det är två typer av människor som säger mycket lite...
De fåordiga och de snacksaliga.

Glass-skapelse med extra dåligt samvete som topping. Men inte går jag upp i vikt för det inte...

Dags för kvällsfika. Känner mej lite elak som alltid äter lite mer goda grejer när Jimmie har gott och lagt sig. Men så kan det gå. Borde kanske dra ner på allt sånt här om sockerbegäret ska minska... Men det finns mycket man borde i livet, man kan ju inte göra allt på en gång.
Ikväll slog jag på stort.

Så nu blev det en skål havreglass med skivad banan, vindruvor, fryst bärblandning med bl.a. hallon, blåbär och björnbär, lite smulad bondkaka, russin, gojibär och lite mangochoklad.
Oj, vad mycket värre det låter än det är. Är ju trots allt bara en liten skål (well, ganska liten). Men samvetet kickar alltid in när man tänker efter lite för länge. Man ska bara äta och vara glad om det inte påverkar hälsan otroligt negativt. Och det enda som kommer hända mej är ju att blodkärlen klumpar igen innan jag fyllt 40 vilket möjligtvis tar livet av mej för att jag inte blir tjock av att äta sånt här vilket gör att jag inte ser att jag borde sluta.
Men visst kommer alla fortsätta säga "Åh du har sån tur som inte kan gå upp i vikt, du kan ju äta vad du vill!". Ja, det kan jag. Men kul att alltid få höra det, bli kallad skelettet som liten, aldrig hitta kläder som passar för de tar inte in så små storlekar eller annat jobbigt när allt man vill är att gå upp några kilo men varken träning eller mat hjälper. Jag har de senaste åren börjat äta mer genom att vid varje måltid äta tills jag mår illa. Kul att vara smal alltid, eller?

Men nu tog detta en helt annan och något bittrare vändning än vad som var tänkt. Nej, jag kommer nog inte dö när jag är 40 för så illa är det inte. Jag brukar bara använda det som argument när jag får höra en "Åh du som är så smal"-kommentar (som jag i övrigt brukar besvara med "Jag vet" och en suck).

Glass-skål på det!

En semestervecka över

Förra veckan hade Jimmie semester. Det är härligt att bara kunna hänga och göra det man har lust med. Men det är obeskrivligt tråkigt att inte kunna göra de roligaste grejerna för att man itne har råd. Jag börjar jobba i slutet av juni och kommer få mina första pengar i slutet av juli. Men det blir inte mycket. Så jag kommer ha ont om pengar till löningen i augusti och då är sommaren över, till 100%.
Så semestern var tevlig men oj vad mycket jag hade velat hitta på!
Nu är jag ledig i två veckor till innan jag börjar jobba, men hur kul är det när Jimmie inte är det?...

Humorkalender

11-12 juni:
"Visst engagerar jag mig i världshändelserna,
jag har ju sagt usch flera gånger."
- Staffan Lindén

Humorkalender

10 juni:
Efter en konferens är man lika ovetande som för...
Men på ett litet högre plan.

Ugliest Tattoos


Varför dölja ett gammalt misstag när man kan förnya
det och göra det lite värre istället? Nä varför...

Humorkalender

9 juni:
"Vad är algebra egentligen?
Är det de där trekantiga sakerna?"
- J. M. Barrie

Humorkalender

8 juni:
"Politiker är som krokodiler,
stora i käften, men saknar öron."
- Bert Karlsson

Grattis Malin & Freddy!

Grattis till Malin och Freddy som klockan 22 ikväll fick en son!

Älg på vägen!

När vi var på väg hem stod plötsligt en stor älg på vägen. En älg! Den stod fint och tittade på oss i vår fil tills vi började komma väldigt nära. Det var precis så att jag inte hann få fram kameran. Hade varit en snygg bild.
Men skrämmande att vi knappt såg den innan vi var riktigit nära och hade börjat bromsa.

Precis så här såg det ut, rätt vinkel och allt.
Släng till en mörk bakgrund så blir det prima.

Spännande kväll

Ikväll var jag och Jimmie hos hans kusin Ove och hängde. Han berättade att han har tänkt börja riva ut köket snart. Plötsligt fick killarna för sig att göra det där och då, så klockan tio började de bära ut porslin och halv elva var allt ute. Och med allt menar jag verkligen allt! Efter att de tömt skåpen sparkade och rev de ut alla skåp (över som under), bänkskivor, fläkt, lister och allt annat de fick syn på. Jimmie var lyckligt galen och besatt när han fick sparka pch slita sönder allt.
Helt otroligt att de inte skadade sig. Jag ångrar djupt att jag inte fotograferade innan och efter. Ett normalt kök blev plötsligt ett tomt rum med en diskbänk.

Humorkalender

7 juni:
De som behöver de goda råden allra
mest är de som minst bryr sig.

Humorkalender

6 juni:
Ingenting är omöjligt, men det händer,
att man träffar en person där det är det.

"30% på allt" utom...allt!

När jag åkte buss förbi en kiosk såg jag en rolig skylt. Den löd ungefär så här:

30% rabatt på allt!
(Gäller ej tobak, tidningar, lotter, spel, mejeri,
frukt och grönt, färskt bröd, telefonkort)

Vad finns det då kvar? Det är den stora frågan. Vad kan man ha mer i en kiosk? Den enda är godis och en och annan chokladkaka, men 30% på en 11 kronors Marabou är inget jag skulle skryta med om jag ägde butiken... Så hur tänkte de där?


Sett på banken

På Swedbank Malmö skulle jag lösa in en ...(vad det nu heter) för att få lite pengar tillbaka in på kontot. När jag går fram för att trycka ut en nummerlapp blir jag helt nollställd. Det går bara "Kundtjänst" eller "Kontanter". Jag skulle inte hantera några kontanter, men visst det handlade om pengar (men gör inte allt på banken det?!).

Men kundtjänst blev ju inte heller helt rätt. Kunde de inte ha tänkt ut ett bättre ord än "kontanter" för de som har bankärenden av den naturen?
Jag tog i alla fall ett "kontanter"-nummmer och det blev rätt.


Humorkalender

4-5 juni:
"När jag sa att jag hade två saker som varit till hjälp i
min karriär menade jag min hjärna och min ödmjukhet."

Madonna till ett skrattande pressuppbåd

Ugliest Tattoos


Kan denna stora, färgglada tatuering verkligen vara gjord för att hedra de som dog?
Står ju några namn till vänster, men den ser mer hånande ut. Och allmänt fruktansvärd.

Humorkalender

3 juni:
Sedan jag sa chefen min mening
har han blivit en helt annan...
och jag har bytt arbetsplats.

Humorkalender

2 juni:
En budget är en metod att påminna sig
själv om att man inte har råd.

Bättre sent än aldrig

Stranden hägrar, men varför blir man alltid lika sen dit? Vi har varit på väg i flera timmar nu känns det som. Men det är väl mitt vanliga problem, har jag inte en tid att passa (helst med människor som ska mötas då) så är jag aldrig i tid. Om någon säger "kom runt sju", då kommer jag halv åtta eller åtta. Säger de "kom prick sju", då är jag oftast där prick eller max 10 över.
Jag kan också lätt övertyga mej själv om att jag inte behöver vara där den bestämda tiden, tänker men så tidigt behöver jag ju inte vara där för vi ska ju inte åka förrän klockan ... så då kommer jag sent. Dåligt men vanor likt dessa är svåra att lägga av sig med.

Humorkalender

1 juni:
"Jag förstår aldrig varför TV ber om utsäkt för tillfälliga avbrott,
men aldrig för de ordinarie programmen."
- Otto Preminger

Humorkalender

31 maj:
Det är en god idé att ge barnet en godnattpuss...
Såvida du inte har något emot att sitta uppe och vänta på dem.

RSS 2.0