Imorgon är det dags...

Imorgon kl 13.00 är det dags. Då ska det stora bröllopsprojektet redovisas efter 3 månaders arbete.

Ett ögonblick

Ett ögonblick är en hundradels sekund, så nu vet vi det.

Hört på stan

Satt på bussen när jag fick höra någon som uppenbarligen inte var engelsktalande tala den messt försvenskade engelska jag någonsin har hört. Jag trodde först det var ett språk jag inte kände till, men det var visst bara "engelska". Denna unga kvinnan pratade med en svensk kille och förde ett samtal där hon så ofta hon kunde drog till med ett engelskt/amerikanskt uttryck, vilket hon då inte gjorde särskilt väl.

Detta inlägg kan omöjligt göra det (henne) rättvisa, men tänk följande rad med en svensk "melodi", inövad stockholmsdialekt, en tjej som önskar att hon var en överklasskvinna á la Maria Montasami (?) i ett samtal med en ointresserad manlig klasskamrat om ett otroligt ytligt ämne:

"...Men asså ååå maj gaad! Waat ö grejjt gajj!..." (Osv, osv, osv i all oändlighet...)

Vill återigen tillägga att samtalet fördes på svenska. Helt fruktansvärdt dålig självinsikt. Hon är en sån som kan dyka upp på Idol helt tondöv och säga "Men min pappa säger att jag sjunger bra så ni har fel!"

Mr BMW på en BMW

Har sett något osmakligt; På en registreringsskylt på en BMW läste jag förfärat "Mr BMW". Men varför kära människa, varför?

iPad


iPad

iPad är nu släppt i Sverige! Den billigaste kostar 4695 kr. Väldigt bra pris för att vara en rovolutionerande Apple-produkt, om jag får säga det själv. Någon mer än jag som är sugen?

Utpressning är lönsamt

Följande utspelade sig under en juridiklektion.

Student: "Men det är ju utpressning?!"
Lärare: "Javisst, men det är lönsamt!"

Jag och Grafisk Kokbok är av vitt skilda åsikter

 

Jag och Grafisk Kokbok är av vitt skilda åsikter.

Jag anser att om man skriver att stora mängder text ska tryckas på ett matt papper ska det göras just så.

 

Författarna är uppenbarligen dock av åsikten att man trots detta tydliga ställningstagande gällande text-tryck på glättat vs. matt papper kan trycka denna "grafiska bibel" på ett papper så blankt att läsare med största trolighet överger läsandet efter en kortare tids kisande och försök till olika ljuskällor och vinklar.

 

Tråkigt nog för oss som har tenta på cirka 300 sidor i denna boken på måndag så är detta hinder något som inte får påverka vår läsning. Kisande till trots har mina trötta ögon snart jobbat sig igenom större delen av denna bok. Imorgon börjar omgång nummer 2.

 


På tåget: "Växeln är ofungerande på grund av is och snö". Redan?!

Tidigt igår morse satt jag fridfullt med Grafisk Kokbok i handen på tåget påväg ut från Halmstads kommun mot Malmö. Kort efter avgång stannar vi. Vi informerars snart om att vi väntar på ett mötande tåg som sitter fast på en station. Nästa meddelsande säger att det tåget vi väntar på inte kan köra framåt på grund av en ofungerande växel. Till slut får vi höra att tåget har backat ut från stationen. Då trodde vi självklart att vi skulle börja köra.

Men ett gäng skrattretande meddelanden senare är läget så att vi kör fram till den ofungerande växeln där vår lokförare hoppar av tåget för att slå bort isen från växeln med en stålborste med spett i ena änden (jag såg det när de passerade mej i vagnen).
57 minuter fösenade fortsätter sedan vår färd mot det avlägsna Skåne.

Visst är det lite roande att de blir lika förvånande av att det blir vinter varje år? "Herregud nu kommer snö! Och is! Vad gör vi då, vad gör vi då?"
Trodde att det skulle bli bättre efter förra året då det var mer kaos än vanligt. Speciellt eftersom de efter dess har lagt ett antal miljoner (eller var det miljarder?) på att göra dessa växlar is-tåliga i ett nordligt klimat som vårt. Men nej.
Väl spenderade pengar känns det som nu, en vecka av tågkaos in i årets vinter.

Citat till politiker

"Att sortera potatis är något jag varmt kan rekommendera alla politiker. Det är en utmärkt övning i att fatta snabba beslut."
- Thorbjötn Fälldin

Internet igen

Jippie äntligen kom internet igång efter en halvtimmes försök. Fick prova precis allt, men till sist gick det.

Julskyltning i Halmstad

Idag åker vi till Halmstad för att imorgon kunna avnjuta ännu en dag som påminner oss om att julen nalkas.

Harry Potter

Äntligen har vi nu sett nya Harry Potter-filmen! Var inte så många överraskningar för mej då jag "läst" boken, men är fint att se på annat sätt än i sitt eget huvud. Ibland sämre men oftast bättre då jag har relativt kass fantasi.
Men även om jag läst boken så är det det alltid lite annat att se filmerna, de klipper bort stora delar och får sedan ändra för att allt ska hänga ihop. Mycket viktigt och bra material försvinner, mycket. Så om du bara sett filmerna så säger jag: Läs böckerna! Eller om du är lat och tvångs-multi-taskande som jag så lägg in ljudböckerna på engelska på iPoden och ha i öronen på promenad, gymmet, tåget, bussen eller påväg till skolan/jobbet. Underbart. Är själv inne på andra omgången nu. Lite nördigt men helt fantastiskt.

"Snön ligger vit på taken..."

Hela Malmö är inlindat i ett tjockt sockervaddslager snö. Även om vi har så att vi klarar oss ett tag så envisas det med att fortsätta falla konstant, har nog snöat i minst två dygn nu...

Äckliga muskler

Denna killens nedre magdel är äcklig och nästan helt borta. Lite äckligt ser det allt ut.


Kamera

Har äntligen fått tillbaka min kamera! Den sägs vara lagad också så det hoppas vi på.

Röda tanten på bussen

På bussen kunde jag inte undvika att lägga märke till en underligt klädd dam (tant). Hade ett obeskrivligt begär att säga att jag kom från ett modemagasin och fråga om hon ville posa. Tyvärr hade jag varken modet eller kameran.
Så jag får tro att du har en god fantasi.
Tanten hade:
  • Röda gummistövlar
  • Röda fingervantar
  • Röd jacka
  • Röd sjal
  • Röd mössa
  • Röd väska
  • Röd kasse

Brandlarmet började plötsligt tjuta

För några dagar sedan satt jag och avnjöt en god, men dyr, portion tacos i skolan. Hade ätit kanske halva och såg mycket fram emot att äta upp precis varenda liten smula.

Plötsligt börjar det tjuta.
Första tanken var självklart: Nej! Inte min mat!
Andra tanken: Är det brandlarmet? Japp, det är det.
Tredje tanken: Jag lämnar inte min mat! Inte en chans.

Alla runtomkring börjar långsamt samla ihop sina saker, jag å andra sidan börjar vräka i mej min mat samtidigt som jag samlar ihop mina grejer. Lassar in ett sista nachochips där allt innehåll bara hamnar utanför munnen och jag får inse att det inte finns en chans för mej och min mat. Överger den med många trånande blickar bakåt.

Går surmulen ut i det snöblandade regnet som faller på mitt snart blöta hår. Andra säger "Jag hann inte skicka iväg uppgiften", jag kontrar med "Jag fick överge min mat". Får en medlidsam blick sedan blir det tyst. Kanske ser de ilskan i mina ögon, eller hopplösheten.
Inte går det att äta maten efter att ha lämnat den oövervakad om du nu hade det som tanke.
Stod och frös i nån kvart.

Jag stod och tänkte "Nu får det allt brinna nånstans" men det gjorde det inte. Någon hade krossat ett glas och tryckt på larmet.
Illa var att någon gjorde samma sak idag, dock under en föreläsning. Vem har kul?

Bästa helgen

Hemma igen efter en jättekul helg i Falkenberg! Var så kul att hänga med mina härliga vänner två kvällar/nätter i rad och sedan avsluta med den traditionsenliga julmässan på Wapnö. Fick även åka bil hem till Malmö för min bäste Jimmie ska bo här med mej hela veckan. Bättre helg får man leta efter.

Har däremot inte kunnat vara inne på internet i helgen, mammas bredband fungerar inte alls som det ska...

Crepes med kantarellfyllning

Vi trodde att vi själva skulle fota en bild till en sida i en kokbok som vi har som uppgift i InDesign. Så jag panikade (ja, just nu är det ett ord) över vad jag skulle göra i några dagar, sedan i ytterligare några dagar för att jag inte har fått tillbaka min kamera. Inlämningen är på måndag men jag måste få klart den imorgon. Som tur är lånade snälla Therese ut sin Canon till mej igår så att jag fick fixat det. Blev dessa halvsnygga crepes med kantarellstuvning i.

Bestämde mej onödigt nog för att det var smart att göra mycket och frysa. Vispade ihop 3 portioner pannkakssmet. Skulle visst göras i ett litet gärn så så fick det bli. Efter en dryg stunds mini-stekande gav jag upp och tänkte dra upp det stora gärnet och ha båda. Men de underbara människorna som har framställt min spis har snubblat på mållinjen och gjort en snygg spis men med 2 små- och 2 mellanplattor, ingen stor alltså. Detta gör inte bara att mitt stora stekgärn är för stort och att mina spislock inte passar, utan även att båda gärnen inte får plats samtidigt! Genius!
Men 2,5 timmar och för lite stuvning senare stod jag med en rejäl hög pannkakor och fyra färdiga crepes till fotografering.

 

Behöver jag ens tillägga att de idag sa att de inte alls menat att vi skulle ta en bild själva? Sen när betyder "egen bild" inte ett egenhändigt taget fotografi? But what's done is done.

 

 


Puffat vete?


Puffat vete?

Vet inte riktigt varför jag blev förvånad, men när jag läste "Puffat vete" i innehållsförteckningen på Kinapuffar-taste-alikes så höjde jag mer än ett ögonbryn. Puffat? Hur menar de då?

Slutet på terminen? Full fart sedan urminnes tider

Nu är det mycket att göra, som alltid i slutet av terminen. Alla vill ha sina tentor, redovisningar och inlämningar innan jul.
Men kan lärarna inte i alla fall prata med varandra så att de sprider ut det på t.ex. tre veckor istället för 1,5? Är det för mycket begärt? Detta problemet har alltid funnits och kommer antagligen alltid att göra det.

Jag kommer ihåg att jag alltid klagade på det i grundskolan (och säkert på gymnasiet med). Då hade man många ämnen och alla skulle ha sina prov, redovisningar och inlämningar en vecka innan jullovet. Studenterna kan omöjligt få lika bra resultat som de hade fått om de hade haft mer tid att öva/skriva på varje sak. Man prioriterar...

Så dessa dagarna har varit så mycket kaos i mitt huvud att jag knappt lyckats få gjort någonting. Så är det, ju mer man har att göra desto mindre får man gjort. Sitter bara med ångest och stirrar på skärmen och vet inte var jag ska börja.

"After they where dead"?

Hörde nytt ett udda engelskt uttryck. "After they where dead". Efter att de var döda? Vi svenskar säger väl när de dött, när de var döda eller liknande. Hur mycket kan någon göra efter att de dött?

Avancerad enkät med "peppingsmätare"...

Gör just nu en liten enkät för nya studenter på Malmö Högskola. Känner mej lagom motiverad och intelligent när det står att jag genomfört 25% efter att ha svarat att jag är en kvinna, född 1989 och bodde i Halland innan...

Denna "peppingsmätare" som visar hur många procent som genomförts är utmärkt till långa jobbiga enkäter som man tror aldrig ska ta slut, men på en med ca 15 simpla frågor? Känner mej som en dum apa i en bur som behöver veta att en banan väntar om jag skakar hand en gång till...

Kan allt man behöver kunna

Tänk om man redan kunde allt man behöver lära sig, då hade det varit så mycket lättare att göra saker.

Men nej då, allt ska läras i sakta mak...


En till Harry Potter-bok?

Kan det komma en fortsättning på Harry Potter and the deathly hollows?
J.K. Rowling säger att hon inte utesluter att det kommer en bok till.

Jag har läst boken och ser verkligen fram emot filmerna. Snart är det dags för första, bara 2 dagar kvar till premiären. Jag vill gärna se en till bok, men det blir då i en helt annan stil med tanke på hur "sista" boken slutade.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article8125598.ab



En månad kvar

Nu är det bara en månad kvar tills "jullov". Om jag inte räknar med de löjliga veckorna nästa år, vilket jag inte gör, så har jag då gått en hel termin i Malmö. Känns helt galet. Jag har ju nyss flyttat hit? Men så är det, en avverkad, fyra kvar (om jag har tur).

Vintern är här

Nu är det definitivt vinter. Det är mörkt tidigt. Så ta vara på dagsljuset för snart ska vi peppras fulla med alla härliga vinterdepressionkänslor. Stå emot människor, stå emot!

Håkan Hellström - 2 Steg Från Paradise


XXXLutz


XXXLutz är nya IKEA

Nu har jag äntligen besökt det stora möbelvaruhuset XXXLutz som är IKEAS nya konkurrent. De har öppnat i Malmö och har en enorm stol på famsidan. (Ville bara få in stolen någonstans.) Trodde inte att det skulle vara så bra, men jag kan erkänna att jag blev hänförd när vi gick där.
Ironiskt är att de har övertagit IKEAs gamla lokaler i Bulltofta. Ännu bättre är något som fick mej att börja skratta hysteriskt när vi körde in på parkeringen, en stortavla med texten "Letar du efter IKEA? Vi ligger inte här längre" eller något liknanade. Verkar inte så kul nu i efterhand, men jag får väl skylla på febern.

Bortsett från att mycket var väldigt retro och/eller udda, så fanns det en del så kallade guldkorn. Bra priser var det på mycket. Roligast var de möbler som var lika IKEAs fast i bättre kvalité och till ett lägre pris. Bäst var den välkända krabbspegeln från IKEA som här såldes för 22 kronor under annat namn.

Så ta en titt på butiken med det löjliga namnet innan det bär av till IKEA för storhandling nästa gång. Så kanske du får köpt något som inte grannen, syrran och bästa vännen har hemma.

2 steg från paradise är fantastisk

Håkans nya skiva 2 steg från paradise är helt enkelt underbar. Låtarna blir bara bättre och bättre för varje gång jag lyssnar på dem. Bäst är River en vacker dröm och 2 steg från paradise. Förstår inte hur en människa kan skriva så många bra och starka låtar som Håkan har gjort genom sina tio år som artist.

Carola låter sin sekreterare provdejta

Carola låter sin sekreterare provdejta innan hon själv träffar killen. I hennes värld är det helt normalt. Visst kan jag förstå att man som kändis inte kan träffa vem som helst som kan visa sig vara galen, men att låta någon annan gå på en provdejt för att "hon vet vilka kriterier som är viktiga för mej" det känns bara så vidrigt. Fick hon också fylla i ett betygsdokument och ta lite fotografier av killen i olika vinklar?

Jag är ledsen man jag kan bara inte gilla någonting alls av det som Carola gör som privatperson. Hon säger sig vilja hjälpa alla (eller frälsa dem som hon själv nog skulle sagt). Men hur ska man kunna släppa att en mycket rik människa erbjuder hjälp i form av en parfymflaska till en kille utan hem,mat, pengar eller kläder?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article8111254.ab

En dag i en sjuk människas liv...

Hur man kan gå från helt frisk till så sjuk på bara någon timme är den stora frågan. Ena timmen kom jag hem och funderade på att dra och träna, nästa upptäckte jag plötsligt att halsen var helt svullen och värkte. Hur snabbt kan min i vanliga fall långsamma, sega kropp få något att hända så snabbt?

I morse vaknade jag och kunde inte somna, då vet man att något är fel. Jag är så långt ifrån en morgonmänniska man kan komma. Förmiddagarna är till för att man ska få lite extra sömn, inte för att vara vaken och produktiv.

Jag har äntligen tagit mej upp ur sängen, efter 15 timmars sömn, sömnblandat tv-tittande och konstant värk. Jag måste beklaga mej lite då jag har genomlidit en dag av ont i halsen, ingen mat då jag inte kan svälja, värk i hela kroppen (knäna, ryggen, nacken... Och resten) och värst av allt, bara dåliga dag-program på TV.

Nu väntar jag på att bästa Jimmie ska komma med glass till mej, kanske blir det också lite chokladpudding... Finns inte mycket mat som går att svälja utan att tugga. Tur att det finns desto fler desserter.


 


Knäckte upp bröstbenet!

Jag har fått problem med mina nyckelben senaste tiden. Jag går hela dagarna omkring med en tung väska på en axel och det är ju inte det bästa. Gör inte det ni som kan undvika det! Och byta axel ofta!
Men idag är det extra otrevligt, idag är det inte bara nyckelbenen som gör ont utan det stora bröstbenet. Cirka fem centimeter under stället där nyckebenen möts har jag haft en tryckande känsla hela dagen. Ett par gånger har jag lyckats sträcka till det men det hjälper inte tillräckligt. Det måste knäckas, men hur knäcker man ett ben som sitter mitt på kroppen? Men nu lyckades jag! Sträckte på mej samtidigt som jag tog ett djupt andetag och det knäckte. Otrevligt var det minst sagt. Tänk dej att du ligger ner och någon släpper en medelstor sten rakt på ovanstående punkt från en hög höjd. Det får mej att önska att igen någonsin testar att släppa ett mynt från Eiffeltornet...

Sjuk? Oh come on...

Min hals håller på att svullna igen... Blir nog inte den toppenhelg jag hoppats på.

Ogillar fotboll men denna bilden fick inte missas!

Helt galet roligt. Tänker då inte posta den här (fotboll, tror inte det) men kolla själva. "Denna typen av bilder ser man vanligtvis på djurprogram" var en kommentar, så ni kan ju tänka er själva...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article8109315.ab

80% av våra tankar är negativa

Fick i veckan lära mig att 80% av våra tankar är negativa. Första tanken då var....: "Fan också, det är illa!". Ironiskt eller vad? Men så är det. Faktan kommer serverad på ett silverfat. Vad vi nu vill göra åt det är ju den enda frågan att ställa sig, de enda tankarna som ska florera i det lilla negativa huvudet.

Satt och tjuvlyssnade (som alltid) på ett samtal på bussen, så går det när man inte har en iPhone... Fick då höra om en kvinna som antagit utmaningen att inte vara negativ under en dag. Lätt som en plätt hade hon tänkt. Vaknade upp nästa dag; "Nej, vill sova längre". Låtsades som att det inte hänt. Jag missade mitten men hon råkade i alla fall undslippa ett "Vilket dåligt väder!" när hon och mannen gick ut. Han påpekade då hennes misstag, som hon som den kvinnan hon är självfallet lyckades vifta bort med ett "Det var inte att vara negativ, det var ett påstående". Detta hävdade hon sedan resten av dagen alla de gånger hon sa negativa saker.

Att det kan vara så svårt att inte vara negativ. Jag själv hade nog mer än 80% negativitet i mej som yngre, men det försvann på något magiskt sätt för några år sesdan. Jag förändrades mycket då. Jag tror att jag helt enkelt började känna att det inte var någon mening med att vara enbart negativ. Meningen med att skämmas, tro att man är fulast, sämst och jobbigast fösvann också till viss del. Kanske kallas det att växa upp, kanske att börja gilla sig själv.
Vad det än kallas så gillar jag det och det har gjort mitt iv så mycket bättre. Men ännu bättre kan det alltid bli!

Kan du gå en dag utan att  vara negativ?




Tog den äckligaste falafelbilden jag kunde hitta


Flyg till Sturup för 10 falafel? Falafels? Falafissar?

Den nya reklamen från ett flygblag är "Flyg till Sturup för 10 falafel".
För de som aldrig besökt Malmö så kan jag säga att falafel är i princip Malmös egna nationalrätt. De kostar ca 30 kronor och är enligt min mening inte alls goda. Kul att de har tagit fasta på Malmös falafel-patriotism i sin (antagligen) lokala reklam.

Men det är något som jag inte kunde låta bli att tänka på när jag såg denna reklamen. Och det var inte att det var en billig flygresa eller att namnet falafel, att falla fel, är så roligt. Nej, det var att falafel i plural verkar bli falafel. Inte falafels, eller varför inte slå till med falafissar? "Hej, jag vill ha 3 falafel".

Var det en svensk som kom på namnet och bristen på böjningar eller influerades det av andra? Rätten är inte svensk, men vi svenskar har ju en obotlig önskan att alltid översätta allt som inte behöver översättas. Här brukar folk stanna mina tankar med att säga att jag "tänker för mycket". Men saker blir aldrig riktigt lika absurda om man inte tänker på dem riktigt länge...

Jag laddar och laddar...

Idag har jag pratat slut på ett nyladdat batteri till mobilen. Men frågan är då: Säger det något om mej eller om batteriet/mobilen? Kasst är vad det är. Blev ett par långa samtal, men knappt en dag var lite illa. iPhone 4 rädda mej...

Clementinerna är här

Äntligen är det clementin-säsong igen! Som jag har längtat och väntat. Ännu är de små, men naggande goda (så att säga). Dags att testa om du inte gjort det redan. Första tecknet på att det snart är jul.

Klarar jag mej utan Håkan?


Håkan-ångest?!

Jag hade missat vad som kan bli årets största händelse för min del!
I torsdags upptäckte jag av en slump att Håkan min favorit Hellström spelar i Köpenhamn och Lund nästa helg. Det finns biljetter kvar och jag kommer att ångra mej resten av mitt liv om jag missar Håkans jubileums-konsert som han fått 5+ i alla recensioner där han spelar alla hits som jag alltid lyssnar på för att bli glad.

Håkan musik är så viktig för mej. Jag blir alltid lika lyckig om jag får höra "Kom igen Lena" eller någon av de andra pulshöjande låtarna. Så nu vet du hur man får mej glad. Så att jag nu skulle missa den enda chansen att se en "samlingskonsert" där bara det absolut bästa spelas, känns helt omöjligt.

Så nu till dilemmat: Det är den sämta helgen, abslout sämsta. Andra planer och andra planer i andra delar av Sverige finns den helgen. Men är det sådana planer som inte går att pussla ihop eller flytta på? Så att jag kan gå på det som lätt kommer bli mina lyckligaste timmar av ohämmat hoppande och sjungande/skrikande tillsammans med min Jimmie när vi får se vår favorit Håkan älska varje minut på scen!

Spoiler?

Funderar på om man inte borde läsa om kommande filmer på IMDB?
Läste nyss något om en kommande Twilight-film som känns lite som en spoiler...

En enorm tomat (jag är lättroad, thats a good thing)


Bilar är till för att köra, inte ätas


"Information is free! Dumbass..."

Idag hade vi en otroligt bra juridikföreläsning. Först trodde jag att läraren var helt galen, men han var bara lite galen, helt lagom för att få alla intresserade av hans något tråkiga ämne.
Han var lite sen, så lite uppstressad borde han ha varit. Men att slita upp pekpinnen och börja svinga den i luften, snurra den mellan fingrarna och träna golf-svingen och gå snabbt fram och tillbaka samtidigt som han rabblade osammanhängande meningar i ultrarapid var inte något vi hade väntat oss.

Men efter att man vant sig vid farten och slutat stirra på pekpinnens vinande så var han en oerhört givande föreläsare. Att lära oss om upphovs- och ensamrätt med mera genom att prata om Armageddon vs. Deep Impact, Jan Guillou och hans kontrollbehov, stackars ledsna Astrid Lindgren när hon fick se sin Pippi med en kanyl i armen, att alla vampyrserier är skit utom True Blood och mycket, mycket annat.

Han fick en fråga om Katy Perry och hennes påstådda stöld av en textrad från en av Beach Boys låtar. "Jag kan tyvärr inte hela texten på Perrys låt" blev ett svar som lockade fram ett av många skratt från oss åhörare.

Läraren var extremt påläst, inte bara när det gällde lagen utan även om många fall, vilket gav många exempel, och märkligt nog även om böcker, filmer, tv-serier, kändisar med mera.

"Information is free! Dumbass..." skrevs på tavlan av ovanstående lärare.

Detta var nog den föreläsning där vi har skrattat mest och som gav upphov till en stor, spontan applåd när den var över efter 2 korta coh intressanta timmar.

Hittade metallspån i maten/munnen!

Idag köpte jag mat i pasta-vagnen utanför skolan. En stor portion med baconsås blev det till en hungrig mej. Efter att ha ätit en liten stund så fick jag något i munnen som inte kändes helt rätt. Plockade ut det. Och gissa om jag blev förvånad (och lite äcklad och ganska skrämd) när jag upptäckte att det var en bit metallspån som jag hade haft i munnen?!
Jag borde gått och sagt vad som hänt, kanske fått pengarna tillbaka men också för att de ska hitta källan till problemet så att ingen ska skada sig i framtiden. Men trött, frusen och ganska hungrig så orkade jag mej inte ut till vagnen igen. Men oj vad illa det kunde gått om jag svalt det och rivit upp något i kroppen...

1,2 på högskoleprovet...suck

Jag har ännu inte skrivit hur det gick på högskoleprovet, så här kommer det: Jag fick 79 poäng.
Det kändes så bra efteråt så jag trodde att jag skulle kunna höja mej till 1,4. Men nejdå, jag sänkte mej från 1,3 till 1,2. Tur att det är det bästa resultatet som räknas.

Men jag är så nöjd och stolt över en del. Jag fick 17 av 20 rätt på LÄS (Svensk läsförståelse).
Så nu är det bara alla de andra delarna jag måste bli bättre på. Sista chansen med detta "gamla" provet är till våren, så det får bil min sista gång. För jag ska allt ha 1,4!

Snart är den här igen, snön som gör mej galen


Man gripen för skjutningarna i Malmö

De har gripit en 38-årig man misstänkt för 7 mordförsök och ett mord i Malmö detta året. Han beskrivs som en enstöring med möjliga psykiska störningar och sociala problem (dock med vapenlicens och två vapen). Tur var väl det för att en fullt frisk människa hade utfört dåden skulle skrämt mej mer.
Vi hoppas nu att de gripit rätt man så att alla kan känna sig säkra i Malmö igen.

Läs mer:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8086102.ab


Gratis är gott - Buzzador

Jag har länge varit med i Buzzador, ett företag som förmedlar prover för andra företag som vill låta konsumenterna testa produkter och få en bild av hur de gillar produkten.

Nuförtiden är oftast dessa kampanjer man kan anmäla sig till för barnföräldrar eller gravida, men jag anmälde mej till en kampanj för Neutrogena Spot Stress Control som kom in. Vet även att det funnits kampanjer för t.ex. Läkerol, ost, choklad med mera.
Jag blev en av de utvalda till testperson för Neutrogena! Så jag fick hem hela sex stora tuber daily scrub, en stor toner och en dagcreme samt broschyrer.
Jag skulle hålla i ett party för mina vänner, men blev ett väldigt litet och enkelt sådant innan utgång. Enda kravet på mej var att skriva lite om det och skicka med en bild.

Om du tycker att et verkar vara intressant att vara testperson så kan du anmäla dig nedan.
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=mickaofsweden>



Rockfest på entré

Idag var det "rockfest" på entré. Jag och Tilda gick dit. Jag såg ett par levande skyltdockor, hörde något om en modevisning och ett liveband, hörde för hög musik, och blev besviken på temat.
Men mest besviken blev jag på affärerna, det stod att det skulle vara "rockfestpriser" i butikerna, men det var det knappt.

Dagens schema

Stax kommer kusin Matilda och då är det shopping och party i dagarna två som gäller.

En djävulsk dag på The Studio

Idag skulle jag och Linda plugga lite och sedan åka till The Studio för sminkning och fotografering. Det gick inte som vi tänk oss om man säger så, minst sagt.

Vi var där på avsatt tid 16.45. Vi ombads sitta ner och vänta i ca 45 minuter. Jobbigt tänkte jag men vad kunde vi göra, bara att sätta sig tillsammans med mängder med barn i alla åldrar, alla instängda på en liten yta utan något alls att göra i flera timmar. Mycket spring och skrik kan jag säga, stackars alla små...
För att göra en lång (väldigt lång) historia kort så satt vi i ca 2,5 timmar innan vi blev sminkade. Jag blev sminkad i rekordfart, ca 4 minuter. Fick håret fixat, ca 2 minuter. Inte väl gjort. Satt ner och väntade länge igen, över en timme. Fick fotas i ca 15 minuter. Vänta igen, ca 40 minuter. Köpte sedan en svindyr bild. Tur att vi fick en kajal.
Så vårt besök som enligt dem skulle ta 3-4 timmar tog 6,5 timmar.

Vi åkte från mej kl tre och jag kom hem nu, kl tio. Nu har jag migrän, god natt.

Sett på stan

Såg för ett tag sedan en kille i lila luvtröja, svart kjol och rosa strumpbyxor gå ut från Centralen.
Jag undrar vad han skulle göra. Eller han kanske brukar klä sig så?

Ingen kamera

Jag vill ha tillbaka min kamera snart. Lämnade in den för en månad sedan och har inte hört ett ljud om att den är påväg. Inte bra att jag inte fick ett inlämnings-kvitto. Hoppas att de tror mej när jag kommer dit om 2 månadeer och säger att de har slarvat bort min kamera. Tro det värsta om dem? Vadå jag?

Mer snäll mot miljön får man leta efter

Jag var (för ett tag sedan...) och pantade 26 stycken burkar utan någon pant bara för att de skulle kunna återanvändas. Ibland blir jag sådär barnsligt stolt över mej själv.



Det värsta är över...

Jag gjorde det faktiskt igår, jag trotsade min prokastination. Jag gjorde tillslut det som stod högst upp på listan och som jag har skjutit upp i ca 4 veckor. Jag ringde ett tryckeri!
Jag satt med telefonen i handen i 40 minuter först, plus gjorde en massa annat onödigt. Men tillslut ringde jag.
Både bra och dåligt var att han inte hade tid att prata med mej, jag skulle ringa upp 2 timmar senare. Då visste jag att han skulle vara förberedd och veta vad jag ville, men samtidigt betydde det att jag skulle behöva ringa en gång till.
Men jag klarade det med. Synd bara att jag bara fick otydliga instruktioner om att maila (ironiskt när jag för en gångs skull valde den jobbiga vägen; att ringa).
Nu har jag efter ett evigt formulerande och omfurmulerande skickat iväg ett mail. Hoppas att han inte tycker att jag är dum, men jag är ju bara en student som inte kan branchen än. Han får ha tålamod med mej.

iPhone4-användare i hela världen försov sig

Det har visat sig att det är en bugg i iOS4. Den har gjort att väldigt många med iOS4 försovit sig när tidsändringen från sommar- till vintertid kom.
Första gången jag är glad att jag inte hade en iPhone4 med viktigt larm den morgonen...

http://macworld.idg.se/2.1038/1.349751/iphones-vackarklocka-ringer-for-sent


Jag lider av prokrastinering

Jag har nu fått veta att jag lider av prokrastinering. "Sjukdomen" kallas i mannamun "uppskjutarsjukan".
Vi som lider av detta har en oförmåga att få saker gjorda och skjukter istället upp dem och hittar på ursäkter (även för oss själva). Detta skapar ångest och tar mycket energi då du vet att du borde göra något, men helt enkelt inte gör det.

Jag är ett tydligt exempel på detta. Jag har till exempel skrivit upp saker lite här och var på saker jag ska skriva här, men har ändå inte skrivit dem. Är från innan sommaren och framåt
Jag har saker som ligger runt om i min lägenhet som jag säger (åt mej själv och andra) att jag ska fixa.
Jag har några saker som jag ska sälja på tradera, der har jag haft för avsikt att göra sedan (håll i er) studenten, alltså i 2,5 ÅR. Jag var ledig, helt ledig, halva sommaren, men ändå gjorde jag det inte.
Jag skjuter alltid, alltid upp skolarbete. Jag är den som alltid lämnar in i sista sekunden, den som alltid skriver arbetet som vi har jobbat med i en månad kvällen innan inlämning.

Ironiskt att jag läste detta när jag satt och kollade på aftonbladet istället för att göra det jag borde göra. Och nu skriver jag detta istället för att göra det jag borde göra... And it goes on, and on, and on...
Jag har en lista över dagens "att-göra". Men jag lurar mej själv med att jag har gjort mycket genom att kryssa av allt det lätta och lämna allt jobbigt. "Men jag har ju gjort så mycket så det kan vänta till imorgon"...

Lider du också av prokrastinering?

Läs artikeln:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/dittinre/article7609445.ab


Testa dig! Lider du också av uppskjutarsjukan?

  • Är du ofta sen med att betala dina räkningar?
  • Ringer du och bokar tid hos tandläkaren i sista sekunden?
  • Säger eller tänker du ”jag–ska–bara” minst tre gånger om dagen?
  • Ligger du på sofflocket även om du inte gjort det du skulle göra?
  • Kommer du ofta för sent?

Svarar du JA på fyra eller fler frågor är du sannolikt uppskjutarsjuk.

 



DVD utan kapitel-val gör mej galen

Igår kollade jag på en film på DVD. Det var en tydlig B-film med t.ex. dålig meny, ogenomtänkt handling, dåliga repliker med mera. Men jag såg den ändå, var ju trots allt en dansfilm med Patrick Swayze.

Jag hann inte se klart hela så för en gångs skull stängde jag av innan den var slut. Skulle istället se slutet nu.
Startar filmen och börjar bläddra kapitel på det ineffektiva sättet då det inte fanns någon kapitelväljare i startmenyn. Men inget händer. Då visar det sig att det inte går att bläddra mellan olika kapitel! På en DVD? Så det blev till att spola en timme framåt i filmen, tur att det går någorlunda snabbt nuförtiden.
Men vem gör en film utan att dela in den i kapitel?

6-åring gör högvakten

Sexårige Oscar får leva ut sin dröm och göra högvakten, och han gör det så förbluffande bra! Kolla in klippet


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8057446.ab



RSS 2.0