Humorkalender

28 april:
När byråkraterna begår fel, paketeras felen in,
sätts etikett på med "Topphemligt" och sedan arkiveras dom."

Intervjun avklarad

Igår var jag på min intervju på KappAhl. Jag var löjligt nervös innan, antagligen för att det är det enda företaget som har ringt och bokat intervju så pressen var stor. Sommarjobb är ett måste, tyvärr. Vem säger att man itne blir lycklig av pengar?...
Jag var i alla fall där i tid, ordentligt klädd och med ett brett leende. Försökte svara på alla frågor så bra jag kunde och göra som hon ville. Var inte alltid lätt att klämma in några bra grejer men jag hoppas verkligen att det gick vägen, att jag faktiskt visade mej från min bästa sida (även om jag var missnöjd när jag gick ut).

Humorkalender

27 april:
Mina damer och herrar.
Innan jag börjar mitt tal,
har jag något viktigt att säga.

Humorkalender

26 april:
Fotgängaren hade ingen aning om vilket
håll han skulle springa så jag körde över honom.


Humorkalender

25 april:
På operan: - Mamma, varför hotar gubben tanten med pinnen?
- Han hotar henne inte!
- Jaså, varför skriker hon då?

MacWorld om den "wita"

Jag gjorde MacWorld medvetna om Apples misstag med stavningen till den "wita" iPhonen. Alla skrattar lite och utgår från att det är ett simpelt misstag. Illa är det i alla fall. Vad har hänt med korrläsning?

http://macworld.idg.se/2.1038/1.382216/wit-iphone-4-ar-slappt


Yes! Godkänd på tentan!

Äntligen kom det efterlängtade svaret: Jag är godkänd och klar med terminens enda tenta!

Mail till mej själv?

Jag lyckades skicka ett mail till mej själv från samma mailadress, hur kan det vara möjligt?

Vit iPhone 4 är äntligen här!

Den vita iPhonen har nu äntligen släppts! Efter 10 månaders väntan har de tilllslut lyckats få till rätt färger. Ryktet kom igår och idag, nu, är det ett faktum. Efter att Applestore legat nere så finns nu den vita att beställa. Eller nej, inte en "vit" utan en "wit" enligt hemsidan. Amatörer....

Infon från igår:
http://macworld.idg.se/2.1038/1.382005/saljstart-for-vita-iphone-4-i-morgon

Sockerkick, sockerkick, does whatever a sockerkick does...

När sockerbegäret är så stort att man börjar fundera på att äta pärlsocker så bör nog drastiska åtgärder vidtagas!

(Men det får bli en annan dag eftersom jag fann en kaka i skafferiskåpets mörka hörn.)
Pärlsockret får stanna där det är fram till nästa nödsituation (Läs imorgon)...


I do love a good sugarrush.

Humorkalender

23-24 april:
"Vi måste stanna upp och fråga oss själva,
hur mycket ren luft behöver vi?"
- Lee Iacocca

Skånsk ordbok

Det är visst inte bara jag som har lite svårt med de skånska uttrycken ibland.
En hel bok har tryckts för att undelätta.

Naken kvinna medföljer Hästenssäng

Visst har reklambranschen alltid kantats av mer eller mindre relevanta inslag, speciellt med en toning på det sexuella, men detta blev lite väl fel kände jag. Tog lång tid innan jag ens såg sängen under. Varför svävar hon? I texten betonas kvalitet och "bestående värde", inte ens där står något om varför man svävar naken ovanför deras säng om man köper den. Men någon hoppas säkert på att hon medföljer!

Fikalunch

Klockan är strax halv tre och jag har fortfarande inte ätit lunch. Men så blir det ju oftast när man är ledig eller har en plugg dag. Och precis som på alla pluggdagar så är allt annat så mycket viktigare än uppgiften som ska göras. Men vadå självdiciplin?

Humorkalender

22 april:
Fröken lärde eleverna olika sorters träd och frågade lilla Karin:
- Hur ser bokens blad ut?
-Vita med en massa bokstäver på.


Finaste

Jag: Vad fin solen är!
Jimmie: Hade jag haft råd så hade jag köpt den till dej...


Åter till det normala

Nu återgår vi efter en härlig långhelg till vardagens något tråkiga dagar, men med stålande solsken som vid otur blänker i datorskärmen som är fylld med diverse tråkiga arbetsuppgifter vid dessa påtvingade inomhusaktiviteter. En dag närmare sommar och ledigheter... Nu får också jag återgå till det interaktiva liv som levs på webben då jag låtit datorn vila över helgen.

Sommar
Bild från Ölandsresan förra sommaren.

Glad Påsk!

Bättre sent än aldrig så glad påsk alla! Glad påskhelg om inte annat.

(Lite härlig nörd- eller yrkeshumor är väl aldrig fel.)

In Halland

Nu är jag hemma (i ett av mina hem) i Halmstad i vår lilla lägenhet. Känns lite konstigt att jag ska vara här mycket den närmsta månaden, men jag ska ändå inte flytta hit förrän jag slutat skolan för terminen. Men allt är ändå tillfälligt alltid ändå... Bara att kasta ut mina grejer på några tomma ytor och samla ihop dem när jag ska tillbaka igen.

Humorkalender

21 april:
"Vi blir alla tyngre när vi blir äldre för att det finns mycket
mer information i våra huvuden. Våra huvuden väger mer."
- Vlade Divac

Humorkalender

20 april:
"Om alla människor på jorden inte andades på en timme,
så vore växthuseffekten inte längre något problem."

- Jerry Adler

Springning?

Är springning verkligen ett ord? Man springer, man sprang. Men ägnar man sig inte åt löpning eller joggning?

Skulle tänkt efter före... Som vanligt.

Som alltid kommer jag i efterhand på vad som vore en mycket bättre lösning. Kvällens bättre lösning vore att dammsuga EFTER att jag öppnat ett nytt paket cous cous (lite misslyckat) och sedan hällt i en kastrull (lite misslyckat) för att sedan lägg upp den färdiga i en skål (lite misslyckat) för att till sist äta den (bara något misslyckat).
Men om vi hade lärt oss av våra misstag, hur hade världen då sett ut?

häftigt att en JPEG kan röra på sig! Aldrig sett förut.

Humorkalender

19 april:
"Om slakterierna hade haft glasväggar
skulle alla vara vegetarianer."

- Paul McCartney

Humorkalender

19 april:
"Om slakterierna hade haft glasväggar
skulle alla vara vegetarianer."

- Paul McCartney

Jag var med på TV - Våga vara vacker!

Jag var nyss med på TV. Jag var ju med på inspelningen av "Trinny & Susannah stylar om Sverige" när de var på entré här i Malmö för ett par månader sedan. Ikväll var det dags för avsnittet att sändas. Detta gjordes på TV4+ kl 21 ikväll och finns nu på play. Jag syns inte väl, hade jag inte vetat var jag stod hade jag inte sett mej själv. Men jag syns ett par gånger.
Det är faktiskt ett riktigt bra program där människor (främst kvinnor) som har en fullständig brist på kvinnlighet och ofta har varit med om något som gör att de inte vågar klä sig så att de syns blir stylade i fina klänningar, smycken, högklackat, smink och nya frisyrer.

Alla ni som inte får chansen att vara med i programmet men ändå känner att ni bara klär er i svarta
eller bylsiga kläder
, se dej själv i spegeln och fråga dej själv om det är värt att vara osynlig?
Det finns alltid en vacker person med finare former än hon tror under alla fula
kläder som bara behöver komma fram med lite mer välsittande kläder i färg.

Ugliest Tattoos


Killen har ett stort behov av att alltid känna sig uppklädd.

Humorkalender

18 april:
"Jag kan ingen italienska alls, jag vet inte
ens vad spagetti heter på italienska."
- Johnny Ekström

Intervju bokad! Sommaren och USA-resan räddad? Alla kan få ett sommarjobb

Jag hade precis gett upp hoppet om att de jag delat ut och skickat mina ansökningaar till skulle ringa. Folk har länge och ofta frågat "Hur går det med sommarjobb?" och varje gång har jag lika optimisktiskt svarat att de nog hör av sig i april. Nu hade halva april gått och jag var inte längre lika optimistisk. I dagarna har jag till och med skrivit upp "Printa sommarjobbsansökningar" på min senaste att-göra-lista för att kasta mej in på nyöppnade Stadium-outleten på Stenalyckan för ett sista desperat försök. Men jag hade rätt, de ringer i april, någon gång i april.
För idag hände det (som på triss, plötsligt händer det). Idag kom första (hoppas på fler) samtalet. KappAhl på eurostop vill ha in mej på en intervju så snart som möjligt så precis efter påsk blev ett möte bokat. Toppenglad är jag nu!
Jag har tyvärr aldrig förstått eller kunnat ha särskilt mycket sympati med de som säger att de inte kan få ett sommmarjobb. Har du inte lyckats har du varit för kräsen, inte försökt tillräckligt, eller så har du tyvärr inte alls de egenskaper som krävs ens för det lättaste jobb (sociala färdigheter oftast, du klarar inte av en intervju). Kanske har jag fel, kanske är jag lite för dömande. Men det ligger mängder med serveringsjobb ute på platsbanken, vilket inte kräver någon som helst erfarenhet, går du inte på ett kafé eller en restaurang finns ännu fler. Det finns alltid jobb med att sälja eller plocka bär, kanske inte det en person över 20 år söker, men finns inget annat så vad är problemet? Går du in på alla butiker i stan med ett prydligt och välskrivet personligt brev, en vårdad klädsel och ger ett bra och socialt intryck så kommer det gå.

Varenda heltidsanställd i hela Sverige ska (förhoppningsvis) ha semester, säkert hälften av alla de platserna ska fyllas med sommarjobbare, många jobb finns endast på sommaren och ska ha folk, så säg inte att det inte finns jobb.

Joggat igen

Idag har jag varit ute och joggat igen, denna gången med min snälla Jimmie som såg till att förse en väsande mej med vatten vid väl valda tillfällen. Nog kan det gå med 5 km Vårruset? Såg att de förlängt anmälningstiden till Vårruset i Halmstad en vecka, det är jag ytterst tacksam för kan jag meddela. Är inte helt redo att anmäla mej än, men inte på grund av att jag skulle backa ur. Det är för att min närmsta månad är så lugn att den plötsligt blev kaotisk. Now how did that happen? Jag går så lite i skolan och har så lite att göra (helt plötsligt) att jag kan och måste vara hemma i Halmstad mer, jag har en hög 25-årsdagar att fira, påskfirande, ett ännu obestämt valborgsfirande, och däremellan ett fåtal lösryckta dagar som promt ska spenderas i Kranens klassrum.

Vad händer på Valborg folks, vad händer? Lund? Fbg? Hstd?

Ingen iPhone 5 i sommar!

Återigen kommer information som tyder på att nästa iPhone inte kommer släppas i juni/juli likt de tidigare gjort de senaste åren. Hösten verkar vara en bra gissning. I så fall kommer den inte lanseras innan slutet av dett året. Läs mer här.

Jag hoppas att den kommer se ut så här.
Men nej, ingen vet för inget företag är mer noga med att undvika läckor än vårt kära Apple.

Ugliest Tattoos


Spindelmannen, den äkta.

Humorkalender

16-17 april:
"Bara en man skulle köpa en bil för femtusen och
sedan sätta in en stereo för tjugotusen..."

Jag är för kräsen för mitt eget bästa, men fick ändå en fin väska för 30 kronor

Jag är alltför kräsen när det gäller kläder, möbler, smycken, och allt annat. Jag vet att jag har för höga krav på att allt ska sitta perfekt, vara ursnyggt, vara billigt med mera. Allt på samma gång. Oftast är detta en omöjlighet som brukar resultera i att jag inte köper någonting, bra för en fattig student men inte ens när jag har pengar och måste ha något nytt brukar jag komma hem med högvis med fyllda kassar.

Ganska ofta säger jag till mej själv (nej, inte högt, så illa är det inte...än...) att jag måste skärpa mej och sluta vara så kräsen. Men lite då och då händer det som gör att jag inte kan sluta; Jag kommer jag över ett riktigt kap. Kanske en ursnygg klänning för 70 kr med utgångspris 500 (har hänt) eller liknande.
Idag hände det igen, senast när jag och Jimmie var på entré innan sa jag att jag måste sluta vara så kräsen. När jag nu hade tillbringat en timme med att leta kläder och väska på nelly sa jag det till mej själv igen. T
ror du inte då att jag går in på tradera och vinner en auktion på en snygg väska för 30 kr? Säljaren bor i Halmstad så blir ingen frakt, och väskan är superfin för 30 kr. Hade varit fin även för 200 kr, men då hade jag inte köpt den. Ibland lönar det isig att vara kräsen, för de fåtalet grejer jag köper får jag oftast riktigt bra pris på!

Ugliest Tattoos


Visst är Bambi söt, men "the more the merrier" fungerar tyvärr inte alls i detta fallet.

Första helt lediga dagen på 5 veckor

Idag är min första helt lediga och ostressade dag på ca fem veckor. Innan har det varit fullt med tentaplugg och rapporskrivande varje dag och kväll. Känner mej helt väck i huvudet. Att det kan vara så svårt för folk att förstå att man blir mer trött av att vara student och plugga mycket än man blir av många jobb. Oftast säger folk "Men du sitter ju bara och lyssnar på föreläsningar" (om det är det man är trött för just den dagen), men man blir mer trött av det än vad som känns rimligt.
Men nu är det mer tröttsamt än så, nu är det timmars skrivande, formulerande, tänkande, och "komma-ihågande", idégenererande som har satt sina spår. Jag har inte haft något liv på länge nu. Hade sommarlovet börjat imorgon så hade jag blivit glad. Istället ska jag under helgen (egentligen idag men inte en chans) bland annat göra en moodboard och skisser till måndag.

Hoppas att inspirationen att skriva lite roligare grejer här dyker upp igen med min kommande påskledighet, vet alltför väl att jag failat nu ett tag.

Humorkalender

15 april:
"Arnold Schwarzenegger ser ut som en
kondom full med valnötter."
- Clive James

Humorkalender

14 april:
- Vad är mannens syn på att hjälpa till i hemmet?
- Att lyfta på benen när frun dammsuger.

Vårruset 2011 here I come... Tror jag.

Nu är jag äntligen hemma efter min lilla löparrunda. Okej att jag gick minst hälften, men är ändå grymt stolt! Ett par veckors träning till så går det nog bättre. Då är det bara att se till att jag och vännerna anmäler oss till Vårruset i Halmstad den 3e maj innan det är för sent. Varmt ute i Malmö ikväll förresten, snart dags för parkhäng och grillning känner jag.

American History X

Ikväll kl 21 går American History X på kanal 9. Jag rekommenderar alla som inte sett den se Edward Norton i denna välgjorda film. Är svårt att säga "bra" om den med tanke på att den handlar om nynazister, men jo, den är väldigt bra, Norton är riktigt bra. Är en väldigt stark och hemsk (och välkänd) scen en bit in i filmen bara. Det var längesedan jag såg den nu och jag hade gärna sett den ikväll, men är nog lite för trött för det efter dagens allt skrivande. Har ändå sett den ett antal gånger. Se den!

Årets första, decenniets första... Eller seklets första?

Nu ska jag ut och springa. Tänkte först att det är årets första runda. Fast visst var det längesedan jag var ute och sprang sist? (Skyller på mina dåliga knän, gymmar gör jag i alla fall.) Var nog senast på 1900-talet tror jag nästan... Kanske början av 2000-talet. Fast efter lite räknande inser jag att jag inte är så gammal som jag tror, 11 år av mina 22 är en ganska stor del. Men längesen var det ändå.

Rapporten klar!

Efter 2,5 månaders arbete och 7 timmars skrivande om dagen hela denna veckan så har vår underbara grupp äntligen gjort klart rapporten! Nu ska den bara slutkorras en sista gång nästa vecka, sen är det klart. Så härligt. Blir skönt att vara ledig nästa vecka och slippa ångesten som jag tror att nästan alla andra i klassen kommer ha då. Lång påskledighet hurra!

Humorkalender

13 april:
"Hon inte bara behöll sin underbara figur,
hon utökade den en hel del."
- Bob Fosse

MAX, McDonalds & Burger King kan för mycket. Stackars oss, good for them. Akta för orange!

Jag fick nyss lära mig att färgen orange ökar salivavsöndringen. Detta gör att vi blir sugna på att äta fast vi inte var det innan. Därför jag plötsligt blir sugen på mat när jag följer med någon som ska käka på donken!
Då vet vi varför MAX, McDonalds & Burger King har orange i sina loggor (plus för att hamburgerbröd & pommes blir orangea/beiga, hopppas blåögt att det är en anledning).


Humorkalender

12 april:
"Just nu är vi populärare än Jesus."
- John Lennon om Beatles, våren 1966

"Få pengarna tillbaka om du inte vinner en auktion". Självklart väl?

Jag kunde inte låta bli att likt en gammal tant haja till när jag hörde Expekts reklam på radion. De gör en stor grej av att du får "pengarna tillbaka om du inte vinner". Jag trodde som alltid först att jag hade hört fel. Det är väl självklart att man får pengarna tillbaka om man inte vinner en auktion? Men det har visst gått så långt att de nu tjänar enorma summor pengar utan att göra något för det. Helt absurt.

Humorkalender

11 april:
"Hans åsikter var så inskränkta att de rymdes i en ståndpunkt."
- Gustaf Lindberg

Humorkalender

9-10 april:
Svensken till sina engelska vänner:
- Vet ni vad jorden heter på latin?
No, tell-us!

Håkan Hellström idag!

Idag, strax, får jag äntligen igen se allas vår Håkan Hellström med sin 5-stjärniga turné i Lund! Jag och Jimmie kommer sjunga oss hesa, med det är det lätt värt!

Ystad

Nu ska jag till Ystad för första gången. Bra att man ibland får avverkat ett land, en stad och ibland en världsdel på sin lista. Bilträff med mängder med människor i blåsiga Skåne ikväll.

Humorkalender

8 april:
"Jag har aldrig haft problem med droger,
bara med polisen."
- Keith Richards

Ugliest Tattoos


Naglarna är så grymt äckliga att se!
I övrigt är inte Audi-tatueringarna så heta de heller.

Humorkalender

7 april:
- Tog du en dusch i morse?
- Fattas det en?

Citat av en skåning

Jag var ute med klassen på en högljudd bar. Hörde inte vad en skåning sa på grund av allt ljud. Han sa att jag inte verkar förstå honom för att han är skåning (på ett lättsamt sätt, givetvis). Sen kom det underbara citatet:

"Som att du är på zoo. En skåning, en tiger och en mamba."


Håkan i helgen!

Äntligen är det dags för Håkan!
På lördag åker jag och min Jimmmie till Lund för en galet efterlängtad konsert med allas vår Håkan!


Är du drabbad av SAD?

Just nu drabbas många as SAD, seasonal affective disorder (årstidsbunden depression). Jag kände mej verkligen inte träffad av detta. Är det bara jag som blir sådär extra löjligt glad när solen går igenom molntäcket i 5 minuter? Det är ju äntligen vår! Jag vill (likt jag såg en granne göra) dra ut en filt och lägga mej och sola (lagom påklädd i kylan) på närmsta gräsmatta. Men om du inte är som jag så håll extra koll på dessa tecken (om de inte bara är kvar efter vinterdepressionen, då räknas det inte):
  • Dyster syn på livet (Bara en gills inte, så du vet. Minst två kan vi väl säga?)
  • Koncentrationssvårigheter. (Skämtar du? Har redan lagt 10 minuter på detta inlägget. Vad hände med mitt multitaskande?)
  • Oförmåga att påbörja och avsluta saker. (Ja, snart ger jag upp detta inlägget helt. Duschen kallar.)
  • Sömnstörningar. (Kan man säga, klockan är tio och jag ska duscha, plugga och sova tidigt. Hur ska det gå ihop?)
  • Aptitförlust. (Har käkat på BK så är äckligt mätt nu, men en sockerkick hade suttit rätt nu.)
Det här gick sämre för mej än väntat, men nog kommer jag att få ett fånigt leende imorgon om solen vill hedra oss skåningar med sin närvaro.

Om du känner att ovanstående påståenden stämmer in på dej så ska du vistas extra mycket ute i ljus!

Ugliest Tattoos


Han har rätt, sen när kan en pizza och poliser vara en dålig kombo?

Humorkalender

6 april:
"Om en svart katt korsar din väg betyder
det att djuret är på väg någonstans."

- Groucho Marx

Nässjö

På dagens schema stod det besök på Nässjö tapetfabrik (var nära att jag skrev chokladfabrik. Önsketänkande...).
Tre timmar i buss, enkel resa. Två timmars besök. Mycket resande för kort besök. Men vi är ändå glada att vi nu äntligen fått se en djuptrycksmaskin. Nu kan de två veckorna av dygnetrunt-pluggande börja. Stressad? Nejdå, varför skulle jag?


Humorkalender

5 april:
- Jaså du har fått en hörapparat, är den bra?
- Den är visst halv två.

Dåförtiden?

Visst använder vi jämt och ständigt ordet "nuförtiden", men inte visste
jag att det hade ett motsatsord som lyder "dåförtiden".
Man lär så länge man lever.

Gränsen mellan att bara vara övertydlig och att idiotförklara är hårfin


Humorkalender

4 april:
"Om Gud inte hade velat att vi skulle äta djur,
varför gjorde han dem då av kött?"
- John Cleese

För bra för att vara sant

"De stora bokstäverna lovar vad de finstilta tar tillbaka."
- Tom Waits

Mycket vist, väldigt sant.
Hur ofta har man inte sett något som verkar riktigt bra, för att sedan få syn
på det finstilta där det man misstänkte var sant: Det var för bra för att vara sant.

Aldrig fel med lite låg humor


Avklarad, bara att sätta igång med nästa

Nu är tentan avklarad, med en välförtjänt kväll med klassen som råkade sluta på en karaokebar. Hur gick det till?... Kul var kvällen i alla fall! Nu är det bara att börja med nästa grej, som råkar vara två grejer på en gång, men vi har väl sagt att det går om man bara vill? Imorgon blir hemmadag med många timmars plugg (vilken säkerligen innebär ett gäng uppdateringar här och diskande), hoppas att allt blir gjort.

Humorkalender

2-3 april:
"Jag gick för att se ett slagsmål häromkvällen
och plötsligt bröt det ut en hockeymatch."
- Rodney Dangerfield

Humorkalender

1 april:
Säljes: Fallskärm
Använd endast en gång,
aldrig öppnad, liten fläck.

RSS 2.0