Från 1 aug: 12 reklampauser i timmen

Chockerande läsning på aftonbladet.se: Från och med imorgon (1 aug) så har de tevebolag som sänder från Sverige (SVT & TV4) rätt att lägga in upptill 12 reklampauser per timme. De måste vara minst en minut långa. Det är 12 minuter av 60 som är reklam. Då SVT som bekant inte har reklam så drabbar detta endast de som försöker avnjuta program eller filmer på TV4.

Den andra härliga nyheten är att de (återigen SVT &TV4) f.o.m. imorgon får produktplacera så mycket de vill. Det innebär att de i egenproducerade filmer, tv-seier, sport och underhållningsprogram får visa upp olika produkter med tydliga namn och loggor i marknadsföringssyfte.

Borta är den tid då de censurerade deltagarnas T-shirtar i Robinsson
.



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7551286.ab

Marinfestivalen

Nu har det dragit igång, Halmstads sommar-dragplåster. D.v.s Marinfestivalen. Idag såg vi mängder med folk som vallfärdade till några marknadsstånd. Men alldeles säkert så befinner sig ett gäng maffiga fartyg/skepp (modell "gammal") längre ner. Ikväll är det Amanda Jenssen och sedan Mustach (som vi visst ska på). Imorgon är det Rix FM, den stora festen. DÅ ska vi allt samlas i parken och dricka lite cider med trevliga vänner samtidigt som vi (i alla fall jag) i största möjliga mån undviker att se alla gamla idolhunkar trippa runt på scenen. Vi är där för folket och festen, det är härligt nog.

En i minuten ringer brandkåren

Regnet bara öser ner. Igår rapporterades det på aftonbladet.se att brandkåren i Södertälje-området fick ett samtal i minuten. Det innebär en person (eller fler) som behöver undättasvarje minut. Nog mer än vad de kunde bidra med. Hoppas att alla klarade sig på egen hand.

Impossible pictures by Erik Johansson


Impossible pictures by Erik Johansson


Bästa gruppen

Såg en av alla de underbara Facebook-grupperna:


"Vi som bor i ett samhälle där pizzan kommer snabbare än polisen".


Sant i Falkenberg. Säkert sant i Halmstad med.


Teleoperatör? + 16 eller 32 GB?

Vilken operatör ska man välja nu när iPhone börjar anlända till landet? Inte för att jag tänker införskaffa en direkt, men jag vill vara väl påläst.



Vilka operatörer strular alltid?
Vilka är omöjliga när det gäller att surfa?
Vilka lovar mycket men har inget att komma med egentligen?
Vilka är dyrare än alla andra utan att för den sakens skull vara bättre?

Lite info om mitt mobilanvändande kanske vore bra. Smsar mycket, ringer sällan men vill ha gratis till de med samma operatör. Kommer att surfa flitigt.

Och om vi sedan ska prata abonnemang och storlek:

Hur mycket surfar folk egentligen? (i GB/mån)
Hur mycket plats tar olika sorters appar?
Vilken storlek bör en normal till intresserad användare? 16 eller 32. Hur långt räcker 16?


Jag kommer väl aldrig att kunna bestämma mig för en operatör, ett abonnemang och sedan även en storlek på min blivande mobil.

Helstekt kamel

Världens största maträtt är helstekt kamel. Denna rätt serveras ibland på beduinfester.
Kamelen fylls med ett helt får, som i sin tur är fylld med kycklingar, som är fyllda med fisk, som till sist är fyllda med ägg.


Källa: Studentkokboken


Redo för allt med största nyckeln i hand


Favorit-Jimmie tog en cool bild mot solen (iPhone)


Falkenbergare kända för sitt fikande

Nu ska jag iväg och fika med mina kära vänner. Ska bli kul att träffa dem, händer tyvärr inte så ofta längre.

Engelskan har inget ord för fika. Jag har alltid undrat hur de klarar sig utan det. De säger att de ska dricka kaffe eller te, men om man inte ska det? Om man bara är sugen på ett stort gräddigt bakverk, vad säger man då? Att bjuda hem engelsmän på fika gör man inte alltför ofta, men vem vet, kan hända.

På tal om fika så har jag börjat förstå att Falkenbergare har ett rykte om sig att fika ofta, för att inte säga nästan dagligen. Andra går ut och tar en kopp kaffe på Espresso House eller liknande, men är det gäller Falkenbergare så är det bakelser, bullar och kakor på ett mysigt café som gäller. Men är det så konstigt? Till skillnad från andra städer så har vi tre riktigt gamla fina caféer dit man gärna går.
När jag är på semester eller i en annan stad så saknar jag alltid ett fint café. Jag vill inte gå till ett ställe där jag bara kan bli erbjuden en torr muffins eller baguetter (och självklart kaffe). Jag vill ha fina goda kakor, tårtbitar och sockerbullar.

Snart kommer iPhone 4

Snart, snart kommer den. Snart finns den i våra butiker. Den 30e, nästa fredag. Då kommer vi alla förhoppningsvis få stå och känna och klämma på den i en butik. Snart... iPhone 4: vi väntar med spänning.

Citat

"Jag behöver bara en drink för att bli packad. Problemet är att jag inte kan komma ihåg om det är den trettonde eller fjortonde."
- Georg Burns

Ven


En härlig plats att besöka - Ven

Ven är en väldigt fin plats. Så att vi är överens om det. Om någon inte är medveten om detta så åk dit. Jag menar det, åk nu direkt! Imorgon gärna, om vädret är bra nog vill säga.

Ven åker man till från Landskrona. En halvtimmes färd i en liten färja med mysigt soldäck för 90 SEK t/r, avgång ca var 40e minut. Sedan hamnar du på den fina ön "Hven", i folkmun kallad, well, samma sak - fast utan tyst "H". Där kan du för den smärre kostnaden av 80 SEK få tillgång till en fin 0-växlad (ja, de kallar den så) vuxencykel resten av dagen. Tandem med mera finns, men vem vågar i de branta backarna?

Därefter är det helt upp till dej hur du vill spendera dagen, men jag har några saker att rekommendera: Cykla runt hela ön, då får du se både hamnar, stränder, märkliga små dansk-inspirerade hus, branta stup, "Lovers Lane" (vackraste stigen på Ven) och mycket mer. Allt på behörigt avstånd då ön inte är vidare stor. Små pauser läggs med fördel in för att förhöja upplevelsen. Dessa kan vara bland annat ett stopp för en glass i hamnen, äta medtagen fika på stranden (menade inte att rimma, vissa saker sker naturligt), luncha i en liten restaurang, kika på kyrkan och då se den härliga utsikten över hamnen eller kolla in i de små butikerna. Allt medan du större delen av dagen har en fantastisk utsikt över vatten nästan var du än är.

Jag, Jimmie, mamma och Jimmies mamma var på Ven idag. Det blev aldrig av förra året så nu var det äntligen dags. Vi var in i det längsta tveksamma på grund av vädret, men vi vågade. Tur var väl det, det vara perfekt väder - inte stekande hett och SPF 50, inte regn (eller som senast: hagel i golfbollsstorlek). Vi cyklade, fikade, lunchade, tog det lugnt, hade trevligt. Underbar dag i våra kära mödrars sällskap.

Fina klänningar

Jag har hittat en sida med superfina klänningar. Visst önskar man då att man hade råd att köpa dem? Men mest önskar jag att jag hade tillfälle att bära dem. Jag vill så gärna vara den som blir bjuden på fina middagar och fester så att jag får en anledning att klä upp mej ibland. Det vore inte helt fel.

www.modehus.nu



Badare skjuts åt vänster


Älg skrämde livet ur mej!

Vi var ute och körde, Jimmie, Mailsan och jag. Hade varit på tippen och körde lugnt genom någon skog (med släp). Plötsligt uppfattar min hjärna en staty nära mej, precis jämte vägen på min sida. Något stort. På den millisekunden det tar att faktiskt förstå vad som händer stirrar jag på ... (Saken? Statyn?) innan den plötsligt rör sig! Samtidigt uppfattar Maisan i baksätet vad som står där och skriker till samtidigt som jag hoppar till! Det är en ÄLG! Stor var den med! Den vände på huvudet och försvann bakåt.

Att man kan hinna bli så rädd. Jag fascineras alltid över hur komplex den mänskliga kroppen är. Tänk att vi på bara en halv sekund kan uppfatta fara, hjärtat kan börja rusa, blodet pumpas i maxhastighet, adrenalinet pumpas ut i kroppen, svetten bryter ut. Det är häftigt.
För att inte tala om att hjärnan faktiskt kan uppfatta saker innan vi förstår vad det är. Eller att vi ser saker utan att märka det för att sedan inse att vi har sett det. Precis som när man får upp ett ord i huvudet utan att förstå vad det kom ifrån. Om man sedan bläddrar tillbaka eller backar lite så står det där. Fascinerande.

Soffa!

Jag vill köpa soffa. Har hittat en urfin på Jysk för en billig peng som vi ska åka och titta på nu. Men hur får man hem en hel soffa (japp, säljes i ETT stycke) i en liten bil. Kan ju inte hyra släp för att köra 2 kilometer. Eller kan jag?...

"Bänken"

I fredags trodde jag att vi skulle träffas för lite lugnt drickande vid brofästet, men ack så fel jag hade! Det visade sig att det var "Bänken" som stod på schemat. För de som inte vet så kan jag berätta ungefär vad bänken går ut på.

Bänken: Bänken börjar förslagsvis vid brofästet vid Tullbron i Falkenberg och går sedan utmed doktorspromenaden. Vi valfri bro (Fajansbron eller Laxbron) kan man sedan välja att gå över för att fortsätta på andra sidan ätran.
Vid varje bänk (hörde något om att det finns 24, men finns nog fler) ska det sittas ner och hävas en öl. Sedan ska följet dra vidare till nästa bänk. Om bänken är upptagen får man sitta ner jämte (en skål med de som redan upptar bänken kan nog vara att rekommendera för att visa på god anda).
Detta fortsätter tills bänkarna tagit slut eller tills alla deltagare visar på total oförmåga att ta sig till nästa bänk.

Hur det gick? Jodå, det gick väl bra. Även om vi som drack cider fuskade frekvent och lite ofrivilligt och frivilligt badande i ätran störde lite. Men de smaskiga detaljerna tar vi vid ett senare tillfälle.

Bänken ska jag allt testa igen. Och då ska jag allt göra det lite närmare de riktiga reglerna. Vet man vad som väntar så blir det nog lättare. Testa!

Kolla efter pingviner under bilen


Sommarhelg á la Falkenberg

Denna helgen kommer bli helt perfekt! En riktig sommarhelg á la Falkenberg. Ikväll blir det förfest med mina härliga vänner vid brofästet, sedan bär det av till Kräftfestivalen. Kommer bli toppen!

Imorgon kommer våra vänner fårn Laholmstrakten hit. Då blir det Långås marknad, sedan hem till mamma för grillning. Efter det bär det av till Varberg för att kolla på cruisingen, och om eller när vi tröttnat på det kan vi alltid dra hemåt och stanna inom Kräftis.

På söndagen ska vännerna som övernattat på Olofsbo camping åka med till Ullared/Gekås. Där blir det till att inhandla mängder med saker (lång lista) i butikerna runtomkring för att sedan dra oss in i den maffiga byggnaden. Där ska jag handla upp alla mina surt förvärvade slantar på alla köksredskap och diverse föremål som jag saknar inför min framtida flytt. Spännande!

Som sagt; denna helgen kommer äga!

Jag har fått lägenhet i Malmö!

Vi var mitt uppe i Camillas flytt. Hade fyllt bilen, åkt till nya lägenheten, börjat packa in - och så ringer det. Visar sig att det är MKB som erbjuder mej en lägenhet. Jag trodde att jag skulle få problem att få en lägenhet så så fort jag hade fått mitt antagningsbesked så kastade jag mej in och sökte tre lägenheter.

Några minuter efter första samtalet ringer hon igen "Eh... Det visar sig att du står först i kön på tre lägenheter. Så... Vilken vill du ha?" Haha vilken kul situation det blev. Jag som trodde att jag skulle få pendla och sova på systers soffa minst första månaden.

Efter lite diskuterande om vad som faktiskt skiljer de tre lägenheterna åt (man går visst inte på visningar av studentlägenheter + 48 timmar, sen ska du ha besked) så valde jag en lägenhet på 25 kvadrat som ligger in åt gården. De andra två var på 24 kvadrat och låg ut mot Nobelvägen. Så Rönnen here I come! Senast den 1 september flyttar jag in!

Det är varmt!



Vi har 28 grader i lägenheten större delen av dygnet. Utan möjlighet att göra något åt det pga att det nya ventilationssystemet är kasst. Lite tröttsamt.

Jag kom in! Malmö i tre år!

JAG KOM IN! Jag kom i på mitt program jag kom in! JAG ska flytta till Malmö och gå Produktionsledare: Media i tre år.
Sa jag förresten att JAG KOM IN?!

Lördag med klippning och Sangria

Kvällen i lördags var underbar! Vi hade lite folk här och åt, drack och pratade om allt möjligt. Vi fick ut köksbordet på inglasade altanen och njöt i fulla drag av värmen, maten, Jimmies Cheesecake och allt annat. En helt perfekt kväll! Blev lite klippning som alltid när folk är här. Jag klippte Tillie och Wiking medans Jimmie klippte Fylle.
Kul hade jag hela kvällen! Sangrian tog vi tillslut slut på! Bra jobbat!

Skälderviken & årets första bad

Gårdagen ägnade vi och några vänner i härliga Skälderviken. Det var en toppenfin strand med klart och fint vatten. Det blev årets första stranddag för mej (ja, jag vet att jag är väldigt sent ute men bättre sent än aldrig). Det blev också årets första badande för min del. Eller årets, who am I Kidding, antagligen första på flera år. Badande är tyvärr inte min grej, tyvärr då min man älskar allt som har med vatten och badande att göra. Men man kan inte vara lika när det gäller allt.

Början på resten av mitt liv

Kan man vara mer otålig? Känns som att jorden kommer gå under om jag inte får antagningsbeskedet idag. Visst är jag dramatisk, men vad vore livet utan lite drama? Det är bara det att jag vill att resten av mitt liv ska börja nu. Jag vill veta var jag ska bo och slippa oroa mej över vad jag ska göra om jag inte kommer in. Och mest av allt vill jag börja söka lägenhet så det kommer ur världen med!

Det är ungefär så det känns, som att om jag kommer in så är det början på resten av mitt liv.

Hoppas, väntar, nervös!

Usch. Nu sitter jag här och är så nervös. Antagningsbeskeden är påväg in... Hoppas hoppas. Malmö tre år eller inte... Om man bara hade vetat exakt när de kommer in så man slipper sitta och kolla hela tiden. Antagligen är det flera tusen andra som gör samma sak. Jag vet minst två till som sitter och kollar hela tiden idag precis som jag. Denna eviga väntan. Hoppas hoppas på positiva nyheter. I så fall blir det till att börja leta lägenhet direkt.

Bästa fyllecitatet?

Haha vad jag älskar det fyllecitatet. Känns så äkta. Eller? Även om alla som känner mej vet att jag aldrig är den som faktiskt ligger på golvet, men ändå.

Citat

"Du är inte full om du kan ligga på golvet utan att hålla fast dig."
- Dean Martin

Klurigt


Citat

"Det finns inget som gör kvinnor så vackra som alkohol och stängningsdags."
- Arne Anka

Ingen träning i sommar - för dåligt gym.

Nu har jag pausat mitt medlemskap på SATS. Man behöve en anledning, gärna ett intyg. Igår när jag var där så verkade det vara helt omöljigt för henne att lösa mitt problem. Jag sa anledningen till min paus var att jag skulle bo i Falkenberg över sommaren och inte i Halmstad som väntat. Visst, jag borde ha sagt som det är att jag inte gillar deras gym. Maskinerna är gamla och dåliga, och jag tänkte gå på många klasser, men de har inte så många klasser. Men det kändes lättare att bara säga att jag inte skulle bo här, orka att de ska försöka övertala mej om hur bra allt är hos dem.

Men idag gick det i alla fall bra. Hon som var där nu såg inget problem i mitt önskemål och förstod precis min situation - att jag vill börja igen när jag flyttar till Malmö men inte träna hos dem när jag bor i Falkenberg (skriven där som tur är).

VG i S&RiE!

Fick VG Speaking and Writing in Enlish-kursen med! Shit vad glad jag är nu!

Eclipse - känslor och skratt

Eclipse var helt fantastisk! Handlingen var genomtänkt och det kändes inte bara som en "mellanfilm" som det ofta gör i mitten på en filmserie.

Dock gillade jag inte att det inte var lika känsloladdat som i de andra filmerna (speciellt 1an), för mej är hela grejen med Twilight-filmerna alla skarka känslor som fullkomligt skjuter ut genom bioduken/TVn.

Något annat som störde vara att det var mycket tjafs mellan Edward och Jacob om vem som älskade Bella mest. Visst det är poängen, men att ett antal scener ägnas åt samma gnagande tjafs och ofta slutar med att Bella går emellan och utbrister "Don't fight".

Påtal om Bella så kan jag säga att det var en helomvändning där, om det var skådespelandet eller manuset vet jag ej. Men de översvallande känsloyttringarna som fullkomligt har dränkt de föregående filmerna höll sig här på avstånd. Det talades om hur mycket hon älskade Edward, visst. Och kyss-scener fanns det. Men inte alla längtande blickar och andra små saker som har gjort ddet hela så verkligt i de andra filmerna. Hoppas att det kommer tillbaka i nästa!

Gillade också att Jasper fick en större roll i denna filmen. Det var oväntat men bra.


Det var så härligt att se en sådan här film i en full, stor biograf med andra som verkar känna lika starkt för filmen som jag själv. Vi skrattade ett gäng gånger; alla högt på en och samma gång, ofta åt internskämt. Vi suckade, blev förskräckta och älskade varje minut av det.

Det bästa: "I'm hotter than you" - Jacob


Citat

"En av nackdelarna med vin är att det får människor att förväxla ord med tankar."
- Samuel Johnsson

Skjutsade cykel på moped

När jag var ute och cyklade innan så mötte jag en märklig konstellation, det var en man på en moped som hade en damcykel framför sig. Det blir svårt att förklara men tänk att han satt normalt på en EU-moppe med en stor cykel ståendes mellan sig själv och styret. Så cykeln stack ut långt på båda sidor. Jag hade då aldrig vågat köra så, tänk att tappa balansen där. Lite ojämn viktfördelning och sen är det kört. Eller ännu värre: Du kör för nära något så att cykeln tar i/fastnar och moppen kränger ner i diket med föraren flygandes efter med en cykel upptryckt i ansiktet. Så kan det väl gå, eller? Vore inte vidare kul.

Citat

"Jag är inte vegetarian för att jag älskar djur, jag är vegetarian för att jag hatar växter"
- Okänd

Citat

Nu får jag allt komma igång med de härliga citaten jag har skrivit att jag ska lägga ut lite då och då. Många är ju tänkvärda, vissa vidriga, andra urkul.

VG från Karlstad!

Nu har jag fått mitt betyg från kursen jag gick i Karlstad. Trots de mest intetsägande men ändå negativa uttalande var hon tvungen att ge mej VG! Glad blir man allt!

Helgen

Hemma efter en galen helg!

Festen i fredags var kul, även om jag inte kände så värst många.
Synd bara att vår skjuts inte dök upp i tid så vi fick börja vandra hem efter att de som höll i eftern hade städat och åkt hem. Men runt halv fyra kom jag och Jimmie till Mellby där vi fick sova själva i Emils hus. Kändes väldigt konstiggt att sova själva i någon annans hus, men var bäst så. Skulle ju snart vidare.

Mamma hämtade mej kl 8, efter ca tre timmars osammanhängande sömn. Det bar av till Malmö. Sedan tillbringade vi två dygn med att hjälpa Camilla att packa, köra, packa upp, åka till IKEA, åka till massa byggvaruhus, och mycket bärande. 24 lådor fick vi bära på som kom från IKEA, tur att chauffören hjälpte oss att bära, vissa var omänskligt tunga att bära + alla lådor med grejer som vi hade packat.
Den riktiga flytten blir nästa måndag och tisdag, då drar vi dit igen


Enorm geting!


Färdig med kursen

Nu är jag klar med sommarens sysselsättning. Nu är min kurs slut. Vi avslutade med en uppsats på plats, hoppas att det gick bra. Kan ha blivit något osammanhängande på slutet. Men visst blir man lite stressad när alla droppar av en efter en och till sist är man själv kvar med läraren. Hade varit lugnt om han hade suttit och jobbat, men han satt mest med fötterna på bordet och tittade ut genom fönstret. Och där satt jag och höll honom från att gå på lunch. Dåligt av mej. Men var inte alltför seg. Hoppas det dög, tror det.


Kan rekomendera kursen jag gått till alla intresserade. Heter Speaking and Writing in English. En riktigt bra engelsman är lärare och det är kul uppgifter, få lektioner, inte mycket arbete hemma och allt känns ungefär som lek.

Vad ska jag nu göra resten av sommaren?

Eclipse

Idag är det äntligen dags! Vi har bokat biljetter till Eclipse ikväll. Ska bli så kul! Längar som ett barn som väntar på glassbilen.

Vem har sagt att man måste vara 14 och blond för att se snygga vampyrer slåss samtidigt som en laddad kärlekshistoria (nu: triangeldrama) utspelar sig?

Malmö-flytt

I helgen ska jag och mamma hjälpa Camilla att flytta nere i Malmö. Hoppas att det blir min tur att flytta till en lägenhet i Malmö nästa gång! Snart kommer svaret...Snart.

Bjudna på fest ikväll

Ikväll är jag, Jimmie och ett gäng vänner bjudna till en dubbel 18-årsfest då vi ska fira Tillie och Sara. Det är så seriöst att det till och med bjuds på mat, ska bli mycket roligt.

"En mor till salu"

Igår var jag även på genrepet till årets fars på Vallarna, "En mor till salu". Det var min underbara vän Jennie som bjöd mej och lite andra härliga människor. Så där satt vi (och ett par hundra till), 4 dagar innan premiären, och skrattade för fulla muggar! Att det kan vara så roligt med samma typ av skämt varje år, men det är det!

Efteråt hängde vi kvar för att vänta på Jennie. Då kom alla vi nyss sett på scen gåendes förbi oss i omgångar. Kändes konstigt att se dem med deras vanliga kläder, vissa av dem (de som inte är falkenbergare) har jag bara sett på scen med scenkläder. Men de är visst vanliga människor de med.

"En mor till salu"

Igår var jag även på genrepet till årets fars på Vallarna, "En mor till salu". Det var min underbara vän Jennie som bjöd mej och lite andra härliga människor. Så där satt vi (och ett par hundra till), 4 dagar innan premiären, och skrattade för fulla muggar! Att det kan vara så roligt med samma typ av skämt varje år, men det är det!

Efteråt hängde vi kvar för att vänta på Jennie. Då kom alla vi nyss sett på scen gåendes förbi oss i omgångar. Kändes konstigt att se dem med deras vanliga kläder, vissa av dem (de som inte är falkenbergare) har jag bara sett på scen med scenkläder. Men de är visst vanliga människor de med.

Zombies of Sweden

Igår var jag på en butiksinvigning. Butiken heter Zombies of Sweden och ligger på Brogatan (vägen efter Tullbron) i Falkenberg. Det hade superfina kläder! Kommer inte ihåg vilka märken det var, men killar gå dit och shoppa T-shirts! Hörde att det var ett märke som brukar få beställas för att det inte finns i butiker. Stilen var T-shirts i färger med stora snygga tryck på. Dessa fanns även till tjejer, men till oss fanns ännu mer. Det fanns skor med skyhöga klackar och fina klänningar, även shorts, linnen, kjolar, bikinis med mera. Det var riktigt bra priser med.

Värt ett besök!

Butiksinvigning och fars på Vallarna!

Ikväll kommer att bli en kul och trevlig kväll! Jag har både blivit bjuden till en butiksinvigning i Falkenberg och fått en biljett till årets fars på Vallarna! Att jag har de bästa vännerna som finns är det ingen tvekan om! Tack Natta för inbjudan och tack Jenny för biljetten! Ni är guld värda!

Så efter att ha druckit laktosfri mjölk och ätit mina (förhoppningsvis urgoda) nybakta kladdkakemuffins så bär det av till kvällens äventyr i Flakenberg! Ser fram emot det hela med enorm spänning!

Muntlig tenta med brädor, lådor och rep?

Idag har jag haft en annorlunda tenta, and I loved it! Det var en muntlig tenta som skulle utföras utomhus, märligt tänkte vi men visst, visst.

Visade sig att det var en sammarbetslek där vi skulle ta oss från en sida till en annan med hjälp av plankor, lådor och rep, + få med oss med en person med förbundna ögon. Det som var engelsk muntlig redovisning var att vi bara fick prata engelska. Kul när lärare vågar göra något annorlunda!

RSS 2.0