Idag har jag köpt en kompis

Idag har jag efter några veckors snålande unnat mej en kompis som jag velat ha så länge. Han heter Frans och är från Italien... Nä, skojar bara. Det är en av många "småkompisar". Jag har börjat få lite musarm och läste att man ska aktivera handen, inte bara klicka, scrolla, skriva, hålla (rimmar fint, jag vet).

Jag har stått och känt på de små märkliga sakerna på Designtorget, men inte riktigt känt att det är rätt sak att lägga pengar på. Men nu blir det på doktorns order, eller nästan i alla fall.

Så nu har jag den lilla kudden som du ser nedan i min ägo, 45 kronor fattigare. Den är av mjukt velour och innehåller linfrö. Den ska jag sitta och leka med i handen och trycka på när jag är stressad, uttråkad, kollar på TV, sitter på föreläsning, åker tåg, ja förhoppningsvisa alltid.

http://www.smakompisar.com/index.html





Småkompisar

Play!
Juggle!
Give to friends!
Reward someone!
Calm trembling hands!
Stop bad habits!
Encourage love!
Dream!

 

 


Första gången dörrklockan ringde: Vem kan det vara?...

Innan ringde någon på min dörrklocka helt oväntat. Och svensk som man är så känns det lite obehagligt att inte vara förberedd på vem som kommer. Hade precis hunnit byta om till mys/sunk-kläder och ville inte alls visa mej för en främling. Då jag bor i ett fort som är helt omöjligt för folk utan tag att ta sig in i så undrade jag vem som väntade utanför dörren.
En snäll man
var det, från Hyresgästföreningen. Man kan ju inte säga nej när de gör sådär så nu har jag gått med i Hyresgästföreningen. Kan inte heller motstå när de lockar med billig bio, jag älskar att gå på bio...

23.55: Äter kvällsmat

23.55: Jag har ätit upp min kvällsmat, något sent. Har duschat. Brukar vid den tiden lägga mej o kolla på TV tills man tvingas stänga av för att få några timmars sömn. Men idag var det annat som gällde; Mellan 00 och 00.45 skrev jag (nästan) klart det jag ska ha med mej imorgon. Hur jag ska kunna presentera det utan att minnas ett ord blir det svåra. Som tur är så är inte den riktiga redovisningen förän på måndag. Kul helg eller vad då?

Impossible pictures by Erik Johansson


Pluggpluggplugg

Det borde vara så mycket pluggande här hemma hos mej nu att det inte ens hinner bli mellanrum mellan allt plugg...

Men man är ju inte den som är lagd åt det hållet direkt. Jag förvånade mej själv med att faktiskt ta tag i det när jag sliten kom hem från Workshopen, men det varade bara tills det var pojkvän-tid, sen dalade det lite (dalar fortfarande).
Hjälpte ju inte att mamma ringde och bad mej gå in på Facebook (något jag hade lyckats undvika för första gången när jag ska plugga) för att göra en sak åt henne.

Det måste vara klart tills imorgon, men jag ska också hinna duscha, äta och köra mitt obligatoriska TV-tittande innan jag ska lägga mej i tid. Det går inte ihop ens i mitt mest optimistiska tidsschema. Men önsketänkade räcker nog en bit på vägen.

Namnsdag

Idag har jag namnsdag, så du vet.

Min BassRace-debut i Team Brossan-tävling

I söndags hade Team Brossan sin första egen-arrangerade tävling. Det var en BassRace-tävling med en klass (119,9). Tävlingen hölls i Ängelholm och det spelades om en prissumma.

Jag har alltid velat testa och tävla men har ju inte byggt klart i min bil, men när de/någon frågade om jag inte kunde tävla med Jimmies bil så kunde jag inte säga emot. Så 50 kronor fattigare så tävlade jag några timmar senare mitt första BassRace.

Kvalet gick kasst, kvalade in på 119,7 dB. Jag och Marta låg utanför stegen så vi körde om sista platsen i stegen. Jag fick världens sämsta start gå jag inte fick igång stereon förrän 4 sekunder in i vår 30 sekunders match, jag lyckades inte trycka ner pausknappen på den minimala kontrollen tillräckligt hårt, pinsamt. Blev klurigt att komma ikapp, med ca 5 sekunder kvar låg jag långt under (kanske 119,5 eller något), så med en säker förlust tänkte jag att jag ändå kan satsa, så jag vred på för fullt. Sjukt nog landade jag på 119,9 dB. Helt sanslöst. Så jag kom in i stegen, men tabbade mej helt i första matchen och landade på smått förutmjukande 119,7 dB.
Men jag vill hemskt gärna tävla igen. Vet att jag kan bli mycket bättre.
Jag agerade även speaker en stund, ingen lyssnade på min ljuva stämma men jag var glad ändå.

Robin vann oh Team Brossans första tävling var en succé! Fler kommer har utlovats.

Här ska vi vara


Imorgon drar vi iväg på Workshop!

Vår första skoldag fick vi reda på att vi ska anordna en workshop. Vi delade in oss i tre grupper: Mat, boende och uppgifter.

Boende blev bokat någon vecka efter deadline, men nu ska vi i alla fall åka till en scoutgård i Sjöbo utanför Malmö. Där ska vi lära känna varandra på riktigt då vi ska spendera två dagar med att leka de roliga lekar som vi i uppgiftsgruppen har bestämt. Lekarna kommer att bli så bra! Det är många typiska lära-känna-lekar och namnlekar, men även några som kommer vara riktigt spännande och kul. Vår klass verkar vara så soft att allt kommer bli hur bra som helst. Vi kanske kan lära känna varandra utan nollning trots allt...

Min panik (som alltid verkar ha en anledning att besöka mej) infann sig i fredags, då såg jag att de bokat boende utan de utlovade sängarna; Vi ombads ta med liggunderlag och sovsäck. Min kära mor besökte mej förra helgen och jag var påväg att be henne ta med sovsäck och liggunderlag (som jag faktiskt äger), men då jag hörde att de letade ställe med sängar så gjorde jag inte det. Alltid ska jag besluta fel så nu stod jag i panik utan dessa sov-attiraljer.
Jag har tänkt och tänkt, men det bästa jag kom fram till var att släpa med stor madrass och mitt enda täcke. Inte kul att dra runt med på ett gäng bussar, mycket grejer.
Hörde av mej till syster, åkte dit idag för att hämta madrass. Men hon hade varit supersnäll och kollar med Henke, som i sin tur var fantastisk och lånade ut både sovsäck och liggunderlag till mej. Tack snälla människor tack! Nu kan jag slappna av.

Läsa 126 sidor på dator till imorgon...

Nyss upptäckte jag att de tre artiklarna vi skulle läsa innan morgondagens seminarium inte var artiklar utan ett projektarbete på 89 sidor och två engelska utläggningar. Detta blir tillsammans 126 sidor att läsa, på dator. Det är inte snällt mot ögonen eller kroppen (usel sittställning kommer per automatik efter ca 1/4 sida), går inte att skumma, eller mot min sömn.

Vår lärare har sagt att vi inte ska behöva kolla mailen på helgen. Men detta kom ut någon gång i fredags och ska läsas till måndag morgon, hur skulle vi kunna göra det om vi inte kollar mailen på helgen? Som tur var så kollade jag i fredags kväll och såg vad som hade lagts ut. Men då jag inte såg att det var så mycket utan trodde att det var 'tre artiklar' så tänkte jag att det kan vänta tills jag kommer hem på söndag kväll. Det här kan inte sluta lyckligt...

"Hemma"

Nu är jag hemma efter en fantastiskt lyckad (med vissa inslag av misslyckande) helg i Halmstad hos min Jimmie. Kändes inte bra att åka hem till min nya hemstad Malmö nu. Detta var min första helg hemma/ i Halmstad sedan jag flyttade för en månad sedan. Trivs väldigt bra i Malmö, men nu när jag bodde med med min man och hängde med våra vänner igen så känns det verkligen som hemma.

IKEA

Nu har vi (jag, Jens, och Ida) kommit hem från IKEA, sent blev det. Sent men bra. Jens köpte en enorm hylla som vi satt i ca en timme och knåpade ihop på en dator. Var lite kul att fixa ihop med hyllplan, lådor, skåpsluckor och allt. En himla skillnad mot att bara plocka ihop på måfå och försöka se det framför sig genom att mäta lite.

Efter det och mat så blev det lite "ligga runt" som jag råkade kalla det. Säng-testning innebär det. Jag satt och tittade på medans de båda testade massa sängar. Blev en 160 cm säng efter mycket funderande.

Nu är jag glad över alla fina inköp och över att jag slipper hjälpa till att sätta ihop fyllan. Det fick jag nog av i somras då syster köpte en likadan. Men fint kommer det bli!

Kollat huset

Nu har vi varit och tittat på huset och det var så fint som jag trodde. Jimmie är inte helt kär och det är ju han som ska köpa. Men vi får se. Det var inga andra bud eller konkurrenter alls. Men det är en öppen visning på söndag, får se hur det går.

Men vad behöver man tänka på? Har pratat pantbrev, grund, besiktningar, renoveringar och mycket annat, men lätt att man glömmer viktiga saker. Har ingen att fråga... Saknar Lasse...

Fick tapetsera köket med sockar

Jag är i vanliga fall den som inte kan säga nog gott om torktumlare. Men jag och min nya tvättstugas ena torktumlare kom, minst sagt, inte överens. Jag tvättade för första gången här, två fulla maskiner blev det. Jag är den som verkligen avgudar torktumlare, men ändå var jag duktig och fyllde ett torkskåp med ömtåliga plagg. Resten var jag så nöjd över att jag bara kunde slänga in i torktumlaren, denna guds gåva till mänskligheten. Mängder med sockar (se nedan), underkläder, t-shirts etc. etc. åkte rakt in.

Var samma system på den som de i Karlstad, en tid eller ett program skulle väljas. I Karlstad var jag feg och valde alltid en tid. Nu ville jag börja på nytt kapitel och vågade mej på ett program: Det där all, all tvätt skulle vara snustorr.
Kan du tro att jag fick betala för mitt vågade val eller? Att jag fick!

När jag kom tillbaka två timmar senare och var riktigt nöjd över dagens teknik där allt kunde gå från smutstvätt till in i garderoben på bara några timmar. Min lycka var inte långvarig.
Hela enorma högen i torktumlaren var lika våt som när jag hade lagt in den. (Nej, jag gick självklart inte därifrån utan att kolla att den startade. Tror du att jag är amatör?) Vi kör gamla hederliga; PANIK! Tvättiden var slut, var bara att släpa med mej några kilo blöt tvätt. Fyllde alla handtag, handdukstorkare, duschstång, galjar, krokar, kökshandduks-vad-det-nu-heter. Då önskade jag att jag hade ett torkställ, eller i alla fall en gardinstång, stolsryggar, vad som helst!
Nedan syns alla sockar som (nästan) fick plats i köket.




Varför tror jag alltid att det ringer när jag duschar?

Av någon anledning tror jag alltid att det ringer när jag står i duschen. Har varit lite så i flera år, men nu är det hela tiden. Nu duschar jag med öppen dörr (gillar att bo själv) så att jag kan ha musik på ute i vardagsrummet/sovrummet/tvrummet/köket. Bara för att jag (tror att jag) kan höra om mobilen skulle ringa så tror jag hela tiden att den ringer. Stänger av duschen flera gånger bara för att lyssna riktigt noga.
Men är väl så, enda gången du inte kan svara är enda gången det brukar ringa...

NCIS LA + NCIS

NCIS LA är så bra, underbart att min TV fungerar nu så jag slipper se det på play min lilla dator. Efter en timme av de underbara karaktärerna så kommer NCIS med ännu fler (och ännu bättre) härliga karaktärer som är marina polisen. Om du missat dessa bra serier så se till att kolla! Båda.

Skånes moln som i Simpsons

När jag kollade ut genom fönstret för några timmar sedan såg himlen ut precis som i Simpsons. Jag har inte kollat på det på evigheter, men så fort jag såg molnen kände jag starkt att det såg ut som i Simpsons. Kanske finns någon bild i introt där molnen ser ut så eller något.
Synd att jag inte har en fin systemkamera (kanske en Sony a350), i så fall hade jag kunnat fota och lägga ut bilden så hade detta inlägget genast blivit lite roligare. Men så länge jag räknar mej själv som för fattig för att inhanlda en sådan så får det vara lite tråligt här. But what I lack in nice pictures I try to compensate whith enthusiastic text.



Kollar jobb

Just nu sitter jag och kollar jobb (samtidigt som jag läser/läste/borde läsa kurslitteratur, letar live-band i Malmö, kollar Facebook, gör ord-test... Multitasking är påväg att ta över mitt liv). Jag har insett att en extra inkomst hade varit bra att ha. Jag kan klara mej på studiebidrag+lån och mina besparingar, men just denna månaden med alla inköp och övriga engångskostnade känner jag att jag behöver mer. Jag letar efter ett mindre kvällsjobb eller allra helst ett "engångsjobb". Det hade varit helt perfekt. Ett jobb som gäller i en eller ett par dagar, eller kanske några dagar i månaden. Exempel på sådana jobb är invetarie, butiksdemonstratör, utdelare. Det jag helst vill ha är någon form av utdelare. Jag hittade faktiskt det perfekta jobbet; Utdelare av Metro under två dagar. Det var i Halmstad, men det var ändå för sent. Började igår. Men det kommer fler, de står ju ofta och delar ut Metro under speciella kampanjer.

Men vad finns det mer för liknande jobb för en heltidsstudent som vill jobba dagar/kvällar men inte helger eller med telefonförsäljning?



Ingen som vet något annat jobb som skulle passa mej?


Impossible pictures by Erik Johansson


Klockrent av gubbe: "Ska man ta färjan över eller?"

Igår regnade det kopiöst mycket. När jag gått över ett övergångsställe så var det så djupt med vatten att vi inte kom över, vi fick gå runt till andra sidan.
En äldre man stod där vi inte kunde komma över och försökte passera. När vi gick förbi kunde han inte låta bli att fälla en klockren kommentar:

"Men för satan ska man ta färjan över eller?!"



Klockrent



Kurslitteratur yes!

Jag hade världens tur när det gällde kurslitteratur till en av våra kurser! Jag hade redan de två obligatoriska böckerna. Jag har gått ett gäng kurser inom bildredigering och grafisk design innan och det visade sig nu att det inte bara har hjälpt mej kunskapsmässigt, utan även ekonomiskt i en situation där det var väldigt behövligt.

En av böckerna är helt fantastisk, det är "Grafisk kokbok 3.0". Den har jag använt i flera kurser, men när det inte varit kurslitteratur har jag ändå behövt köpa liknande böcker.

Den andra boken är den hopplösa, fruktansvärt opedagogiska, tråkiga "Typograisk handbok". Jag köpte den, öppnade den, stängde en, ställde undan den, och har aldrig öppnat den igen. Det bästa av allt är att jag har tänkt sälja den (länge, riktigt länge. Vi snackar år...) med det har inte blivit av. Och tur var väl det! Hade jag sålt den så hade jag aldrig köpt den igen. Får väl se om jag kommer öppna den denna gången...


Sparade pengar jippie!



Inte bara jag som ogillar Centerns påhitt

Det var visst inte bara jag som ogillade Centerpartiets massutskick, en hel artikel om det på aftonbladet.se:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7811728.ab


Judiska bröllopstraditioner?

Är det någon som råkar ha koll på Judiska bröllopstraditioner? Eller det är mest traditioner som gäller festen efteråt. Har en uppgift i skolan som går ut på att vi ska ordna ett bröllop där brudgummen är från Israel och hans släkt ska komma. Googlar men är allt lite klurigt, det mesta jag hittar handlar om cermonin eller danser.

Lik Taylor Swift? Tror inte det.


Igår sa en tjej i min klass att hon tyker att jag är väldigt lik Tylor Swift. Hon sa att hon hon tyckt det från första gången hon såg mej och tänkt det varje gång sedan dess. Jag visste inte hur Taylor Swift såg ut så hon fick tillslut visa en bild. Jag ser igen likhet alls men kul att hon gjorde det. En komplimang man kan leva på ett tag, tjejen är ju snygg.

-Jag viskar inte, jag är hes.

I telefon nyss:
Jimmie: Varför viskar du?
Jag: J-g viskar inte j-g e 'es.

Sen följde lite förtjuset mummel från hans sida. Jag kanske har påverkat honom lite för mycket när det gäller skadeglädje?...Hoppsan.

Så, jag är alltså så hes att om någon skulle ringa mej så skulle de tro att det inte var någon i andra änden. Jag låter ungefär som.... Ingenting faktiskt. Ett par målbrottstoner o inget mer.

Jag kände igår att jag var påväg att bli hes, men jag gick ut ändå. Inte missar man programfesten för lite ont i halsen. Jag försökte att prata med folk, första gången man träffar alla utanför skolan. Jag ville lära känna mina klasskamrater, vara sällskaplig. Men att vara social fick jag betala dyrt för - rösten försvann mer och mer. Det blev ju inte direkt bättre av att man måste skrika över musiken. Senare på kvällen blev jag ofrivillit osocial och tillbakadragen, folk förstod mej knappt längrre över musiken och gester är inte ett bra sätt att kommunicera på. Är lite jobbigt att inte kunna prata med människor man håller på att lära känna. Men att dansa gick som tur var bra när det kom igång, tur för mej.

Så idag är jag bortom hes. Jag har ingen röst allt och kan med maximal ansträngning få ut ett litet ljud som en kråka.

SMS från Centerpartiet

Fik nyss ett SMS från Centerpartiet, känns itne helt bra. Varför varför skulle det inte räcka med att de vet att alla hatar telefonförsäljare? Som att det inte räcker med att ovälkomna männiksor ringer och "sprider sitt budskap"? Måste de nu skicka SMS så att alla ungdomar ska tycka att de är häftiga? Undrar var gränsen fick gå, vilka som räknades som för gamla föa att tycka att SMS var coolt.

Fick du inte SMS från Centerpartiet? Då är du nog för gammal eller för ung för dem.


"Grattis - imorgon får du rösta! Välj oss i Centerpartiet för fler jobb, bra miljö och en Alliansregering. Läs mer på http://m.centerpartiet.se
Tack på förhand!"
- Centerpartiet

Impossible pictures by Erik Johansson


Nu blir det PM-fest!

Nu ska jag iväg på min första fest med min nya klass! Ska bli kul. Det är tvåorna och treorna som har ordnat en programfest, och nu blir det förfest med en del av klassen. Hoppas jag känner igen de flesta som går i klassen så att jag inte gör bort mej helt. So long!

Så förkyld, så förkyld...


Sjukat ner mej fullt ut idag

Idag vaknade jag med tanken att det skulle vara en snabbt avklarad dag och snart helg. Den härliga tanken förvann ut genom fönstret då jag insåg att jag har "gått och blivit" (som man helt ologiskt säger, kan ju ha blivit det hemma) förkyld. Så två snörvliga och tröttsamma timmar senare åkte jag inom Hemköp för att köpa mina standardiserade förkylningsprodukter (Enchinagard, honung, citronsaft).

Skulle bli en sväng till syster idag, men bestämde mej för att köra förkylning 100%. Det går till så här: Du lägger dej i soffan runt lunch i mjukiskläder, med sockar och utan smycken eller smink. En filt och en kudde är obligatoriskt, det är även en mugg med varmt honungsvatten med citron och ett glas med 20 droppar echinagard (som förövrigt ska intas varje till varannan timme första dagen, mitt bästa tips). Sedan är det bara att slå på en film eller dålig eftermiddagssåpa och bara sjuka ner sig så mycket som möjligt. Man blir extra seg, extra utmattad, extra sjuk helt enkelt.

Det man har att vinna på att "Sjuka ner sig" är att förkylningen tror att det gått längre tid än det har. Du har fått kroppen att tro att du gått från småförkyld till dunderförkyld till efterförkyld på normal sjukdomstid, men det har egentligen bara gått ett par dagar.
Detta är, som det mesta annat jag skriver, bara en härlig tanke jag fick för att ha hopp inför min fullplanerade helg, alltså inget vetenskapligt bevisat. Men visst låter det bra om det nu skulle fungera? I'll let you know.

Trodde jag såg "Ragetti" på Centralen



När bussen stannade till på Centralen så trodde jag i en halv sekund att jag såg Ragetti (Mackenzie Crook) från Pirates of the Carribean. Ni vet han med glasögat som poppar ur hela tiden? Men, det var inte han. Hade varit kul.

Högskoleprovet here I come

Jag som inte skulle göra högskoleprovet i år har nu anmält mej. Gillar att göra det, man vill ju se förbättringar och pressar sig själv lite. Men jag hade inte råd, så det skulle inte bli. Har gjort det två gånger innan, men då var det för att komma in på en utbildning, nu är jag redan inne. Men jag var nog så sugen, det var länge sedan sist.

Har fått andra att anmäla sig och hjälpt dem med tips osv, men skulle inte göra provet själv. Men sen sa Jimmie att han nog ville göra det. Jag ville hänga med men stod emot, ekonomin tillåter inte det. Men efter lite mottagande av mutor och viljan för min egen skull och stödet för Jimmies skull (hans första gång) så har jag nu anmält mej i Halmstad.

Så nu är det bara att börja träna.

700 kr för kabel-TV som jag inte har

Nu har jag betalt en räkning på stax över 700 kr på kabel-TV som jag har men som inte funngerar. Suck. Ingen kan lösa problemet, hoppas Jimmie kan när han kommer i helgen. Men surt att betala en så dyr räkning utan att ha fått något för det. Och hade jag vetat hur dyr första räkningen var hade jag fått vänta med TV, får betala allt för både denna och förra månaden plus startavgift. Surt.

Något annat som blev surt är att jag de första 10 dagarna efter tecknandet av abonnemanget hade alla kanaler. Det var över 100 kanaler som jag hade fri tillgång till! För mej som är besatt av serier och filmer så var det himmelriket. Men nu är mina 10 dagar i himlen slut och jag fick inte se se minut på vare sig Canal + 1, Canal + 2, Canal + Film, tv 1000, eller någon av de 96 kanalerna.

Vi ska på husvisning!

Nu har vi gjort det! Vi har hittat de huset som, i alla fall på bild och i besktivning, fyller våra/Jimmies önskemål. Det är obeskrivligt vackert, har många rum, nytt kök, stor trädgård, relativt stort garage, ligger mellan Halmstad och Laholm (i Veinge), ligger i rätt prisklass (tom. i underkant men det blir antagligen budgivning så det är bra).

Visningen är bokad till den 24e september, nästa fredag alltså. Jag satt nyss här och var så exalterad och upprymd, när Jimmie skickade att han också är det! Ska bli så härligt att få se ett så fint hus, som Jimmie faktiskt har en möjlighet att köpa!


http://www.hemnet.se/beskrivning/707839?r=3




Ser fantastiskt bra ut, eller?


Kurslitteratur ger mej huvudvärk

Nu är det beställt. Två böcker till en av kurserna är på väg. Och detta för det nätta summan av 700 Svenska riksdaler. Sa du 700?! Ja, det gjorde jag. För två böcker, två inte så värst stora, intressanta eller viktiga böcker. Men finns de inte billigare och man måste ha dem så vad gör man?

Hade jag beställt Sveriges Rikes Lag eller något annat viktigt så känner jag att de kan ta ut dessa hutlösa priser, det känns mer värt det. Men att ta 350 kronor för en liten futtig bok projektledning, det är bara fel.
Men de vet var de kan tjäna pengar.

De tänker "Vi ska allt mjölka ur de sista kronorna och mer därtill av alla Sveriges studenter. Vi kan väl höja priserna lite till nästa år? Ett lån till kurslitteratur per student kan vi väl satsa på till nästa år, eller vad tycker du Ernie?"

Jag vet att det är så de tänker, jag bara vet det.

Impossible pictures by Erik Johansson


Cous cous överallt

Idag har jag gjort cous cous. Det är gott, men helt omöjligt att tillaga och äta utan att det sprider sig över hela rummet.
Öppnade förpackningen - de små kornen knastrade över bänken.
Hällde i decilitermått, missade lite - åkte ner på golvet.
Lade upp på tallriken - flög iväg ner på golvet.
Åt - de föll ner mellan tallriken och munnen (på golvet).
Lade upp nästa gång - ner några korn lite här och var.
Sista bombsäkra: Åt med sked ur skål cirka 3 centimeter från munnen - gick finfint.

Slutsats: Gör inte cous cous om du inte vill gå och trampa i det i dagar framöver. Jag har plockat och trampat i det både rått och lagat, men inget av det är vidare härligt. Om du ändå vill då det är så gott, kör på skål och sked, men tillagningsmomentet är fortfarande ytterst kritiskt.


Vad ska man ha för sås eller liknande på cous cous? Jag häller bara på lite magarin med vill ha lite mindre torrt. Tips?

Nollning?!

Jag vill också nollas! Varför varför har de inte nollning i den annars så trevliga staden Malmö? Nollningen var ju en av de saker man såg fram emot mycket nu när det äntligen blev ett program. Alla mina vänner som också har börjat på program nu nollas, men jag får bara se alla härliga bilder och höra hur otroligt kul de har det. Jag vill med.

Högskoleprovet

För alla som har tänkt göra Högskoleprovet men inte anmält er vill jag bara säga: Skynda skynda! Bara möjligt t.o.m. den 15e!

Ensam igen

Nu är jag ensam igen. Min älskade Jimmie åkte hem för en timme sedan. Känns lite tomt nu. Men har varit en fantastiskt bra helg.

Handling för 1800 på Coop, men 100 kr rabatt

Nu när jag hade stark bärhjälp och 5% rabatt på allt så körde jag och Jimmie en storhandling på Coop. Allt som man behöver men inte ofta och som kanske till och med räcker under hela mina tre år här. Sånt som kryddor, ströbröd, havregryn med mera. Plus allt riktigt viktigt som 4 sorters pasta och ris mm. Det hela gick på ca 1700 kronor. Men så kan det gå. Strax över 100 kr rabatt, det gillar jag.

Bara jag som gillar att kolla på kvittot när man vet att man har fått rabatt och se på hur mycket? Lovely.

Nu ska vi rösta!

Nu ska jag och Jimmie gå iväg och rösta. Första gången för mej, spännande värre.

Malmö-helg med Jimmie

Min Jimmie är här, nu är jag glad. Nu blir det en superbra första helg här i min nya hemstad Malmö.

Scientologerna står i stan och säger att världen går under

När jag gick på stan stack en kvinna en flyer i min hand. Jag antog att det handlade om valet och började kolla på den. Men det visade sig att det var information om att vi människor håller på att förgöra världen. Jaja, tänkte jag och slängde den. Det var L. Ron Hubbards anhängare som delade ut flyers och svarade på frågor. Hubbard är killen som startade Scientolog-rörelsen. Ja, du vet den som alla kändisar i Hollywood konverterade till i början av 2000-talet. Den som startades av en man som tidigare skrev Sci-Fi och som sedan tänkte att en sekt om utomjordingar som ville att folk skulle betala för att bli lyckliga var en toppenidé.

Efter att funderat lite ångrade jag att jag slängde lappen. Men den var så extrem att jag chockades lite. Men hade varit kul att citera.


Hittade lite info. Förstår att de tror att världen håller på att gå under, om folk kan gå på sådant här så gör den nog det när som helst.
"De flesta av de mer avancerade lärorna inom scientologin kretsar kring traumatiska minnen från tidigare liv som orsakats av fientliga utomjordiska civilisationer som hjärntvättat thetanerna med olika "implantat".
- Wikipedia (din mest trovärdiga källa, inte. Men här går det nog bra.)

Tant vid bussen, tabu att diskutera sin röstning

Ja, det är enligt många inte rätt att diskutera vad man ska rösta på i ett val. Har tänkt mycket på det och funderat på varför. Skummade igenom en artikel där det stod just om det tabu-belagda ämnet. De skrev om att det kan gälla att du inte vill vädra din politiska inriktning bland en grupp där du vet att alla andra tycker på ett annat sätt. Det kan även gälla att du vet vad du vill, men om någon ställer dej mot väggen kan du få svårt att försvara din ståndpunkt.

Jag har alltid tyckt att det är konstigt när folk inte vill berätta vad de röstar på. Har alltid tänkt att om de röstar på ett parti så är de för att de tänker som det paritet och håller med dem. Men nu är jag (uppenbarligen) äldre och (förhoppningsvis) visare. Jag har insett att artikeln hade rätt. Man kan tycka något men inte alltid känna sig tillräckligt insatt eller öppen för att öppna en diskussion om det. Något annat jag har kommit fram till är att man inte alltid håller med "sitt" parti till 100%, men har överseende med mindre frågor där man inte är helt med. Detta gäller dock inte parti som bara driver ett fåtal frågor men har extrema åsikter vid sidan av som man inte kan stå för. Måste poängtera det då många verkar vara vårdslösa när de röstar i år.

Denna långa utläggning bottnar i ett samtal jag hade med en gammal dam vid busshållsplatsen i morse. Hon körde, i äkta pernsionärs-stil, ett samtal som började med "när går nästa buss?", till "vad fint vädret är", vidare till "mina barnbarn", för att gå till "alla mina andra barnbarn" för att till sist avsluta med "ja, nu är det ju val, jag var och röstade igår".
Jag blev förvånad när hon helt utan hymmel sa vad hon röstade på, till en främling på stan. Då kom min tanke "men säger folk sånt så öppet, gamla människor och allt". Trångsynt javisst, men man kan inte vara bra alltid. Jag kände då att jag kunde säga vad jag ska rösta på, ett annat parti. Vi diskuterade detta tills bussen kom. Och nej, jag tänker inte säga vad jag ska rösta på just här just nu.

Handlat x 3, då blir det pannkakor!

Idag har jag handlat tre gånger. I två olika butiker fick det bli, kändes lite fel annars. Hur svårt kan det vara att handla ingredienserna till pannkakor? Inte så värst, egentligen. Men jag har nog varit extra tankspridd idag. Men akta alla för nu blir det pannkakor!

Suddig, men fullt med grejer i mitt kök


Allt är inne i min nya lägenhet


Fullpackad bil

Bilen var full när vi lämnade Falkenberg. Då var vi påväg til Mellbystrand för att hämta soffan som jag hade där. Allt fick packas ut igen. Hela gräsmattan fylldes. Ingen trodde att vi skulle klara det, att vi skulle få in en hel soffa i en bil som var full innan. Malin tittade roat på oss när vi kämpade och fyllde varje litet hål och tomrum med mer packning. Men nog gick det. I en vanlig arbetsbil fick vi in soffa, säng, cykel, nattygsbord, tjock-TV, TV-bänk (sönderskruvad), datorbord, datorstol, DVD-hylla, 6-7 lådor, två bäddmadrasser, säkert 25 stora kassar och mycket mycket mer. Var ganska stolt efteråt kan jag säga.

Påväg att bli väldigt fullt


Under packning


Renare innan diskning än efter. Dåligt vatten?

Något måste vara allvarligt fel med vattnet som kommer ur min kran. När jag diskar, eller bara sköljer av något med vatten så blir det mycket smutsigare än det var innan. Vet att vattnet här är kasst och det blir en massa vita märken, men detta är mycket värre. Vad gör man då? När det torkar blir det vitt och lite kornigt. Suck. Inte lätt.


Disken är renare innan diskning än efter.

Kycklingmarinad för nyinflyttad: Vin & salt

Jag hade bestämt för mej att jag hade köpt färdigmarinerad kyckling när jag handlade lite igår. Det var första handlingen och jag skulle bara ha mat så att jag klarade mej i ett par dagar. Tänkte köpa färdigmarinerad kyckling, men ändrade mej visst vid frysdisken. Synd bara att jag som vanligt höll fast vid min första tanke. Så jag köpte inget att marinera med.

Lite jobbigt nu när jag skulle lite lätt slänga ihop lite mat. Inte marinerad. Inget att marinera med. Inga kryddor.


Kollar kylskåpet: Mjölk....Fingers....Äpple...Vin..... Vin! Numera utnämnt till en students bästa vän. Där har vi det. Och tur var väl det, mjölk hade nog inte blivit så bra. Salt är den enda kryddan jag äger så det fick bli en hög ovanpå. Det ska ju ligga och dra i flera timmar, men det hanns inte med. I en form, hälla lite vin, hälla lite salt, in i ugnen. Et voilá! Får se hur det smakar....OM det smakar.

Kniven mot strupen - Down Town

Nu har jag äntligen fått se avsnittet av "Kniven mot strupen" när kocken Alexander försökte hjälpa restaurangen Down Town i Falkenberg. Första halvan var jag bara häpen över hur lite man kan kunna om mat, servering, elförbrukning(!) och krögarlivet i allmänhet. Men efteråt insåg jag att det faktiskt inte var så illa ställt i Falkenberg som det har varit på nästan alla andra ställen Alex har besökt. Här var inte snuskig, ohälsosam mat som gränsade till giftig. Här var "bara" två helt totalt okunniga människor som tänkte att det vore lite kul att öppna en restaurang och driva den själva. Har man pengar då eller varför annars starta något utan att försöka lära sig allt allt ALLT?

De sålde restaurangen några veckor efter att de äntligen lärt sig att laga mat och öppna vinflaskor.

Se avsnittet här:
http://www.tv3play.se/play/229881/?autostart=true

Inget Internet, ingen TV.

Jag bor nu permanent i rätt stad, men jag har än så inte något Internet och inte någon användning för min TV. Så nu sitter jag hos Camilla och lånar hennes dator. Så allt om flytten och allt annat kommer när mitt internet kommer.

InterCity är härligt

Idag blev det SJs InterCity tåg till Halmstad från Malmö. Helt fantastiskt kan jag säga. Finare och fräschare tåg än Öresundståg, tog en kvart mindre, och kostade bara 78 kr. Ganska mycket billigare än de vanliga biljetterna. Så nu är jag glad!


Flyttning i helgen

Imorgon bär det av till Halmstad. Då ska jag, förutom att umgås med min saknade Jimmie, packa ihop alla mina saker som ska flyttas ner. Den underbare mannen har fixat så att vi får låna flyttbil från hans jobb, jag blev så lättad för att den billigaste vi hittat kostade 2085 kr + bränsle.

På lördagen ska jag packa allt i Falkenberg, sedan flyttar jag hit på riktigt. Från och med söndag kväll är jag Malmöbo på riktigt. Skönt det ska bli att ha allt här och kul att få fixa ett eget hem för första gången.

Valarbetare slog ballong i mitt huvud

Igår skrev jag om mina obehagliga upplevelser som ibland infinner sig när jag håller på att somna. Idag ska jag berätta varför jag förklarade detta.

Jag låg och höll på att somna. Hade precis avslutat sista tanken innan jag sakta höll på att sväva bort... Plötsligt ser jag en sekvens av en valarbetare som slår en ballong mot mitt huvud! Jag gör det reflexmässiga rycket när mitt huvud aktar sig för ballongen. Sedan är jag vaken.

Eftersom jag trodde att alla mina trapp-incidenter var det som gjorde jag "drömde" att jag missade ett trappsteg blev jag lite förvånad över ballong-sekvensen. Det enda jag kan komma fram till är att jag tycker att valarbetare med sina, flaggor och ballonger är för påflugna och vissa en aning hotfulla. Plus att jag har tröttnat på allt val-snack och bara vill att det ska vara över snart.


(Vilket parti ovan nämnda person representerade förtäljer inte historien)

RSS 2.0