Kapar någon mina uppgifter?

Hm, jag gillar inte läget just ju... På min hotmail ligger det i skräpposten 65 mail från Western Union som säger att jag har försäkt återställa mitt konto. Det leder inte till det riktigta Western Union (vågar kolla för jag har Mac), men jag har ändå inget konto där så inte kan väl någon försöka kapa mina uppgifter?
Försök att återställa har gjorts från klockan 00.02 och sedan med mellanrum från 2-20 min. Så det känns väldigt fake. Klockan 00.02? Det verkar ske per automatik. Men ska man göra något åt något eller bara ta bort mailen? Har kollat att jag inte har något konto på det riktiga Western Union med min mailadress.

Falkenbergs stadslopp

Imorgon åker vi till Falkenberg där jag ska heja på Jimmie och Peter som ska springa stadsloppet.
Hoppas att det inte regnar så mycket som de förutspår.

Ugliest Tattoos


Partyormen är en riktig rumpshaker.

Humorkalender

27 juli:
Det kommer alltid att finnas rullande ölflaskor under
bilsätet då din högste chef ber om lift hem.

Humorkalender

26 juli:
"Den första delen av våra liv förstörs av våra föräldrar
och den andra hälften av våra barn."
George Bernard Shaw

Humorkalender

25 juli:
"Innan vi fick barn, gick jag hem efter jobbet för att
få lugn och ro. Nu går jag till jobbet för att få lugn och ro.
Simon Ruddell

Ugliest Tattoos


En kvinna som gillar valmöjligheter gällande ansiktsbehåringen för dagen.

Städfirma på cykel

En städfirma på cykel är något man inte tänker på existerar, men så är det. Moppskaft sticker upp i luften likt flaggan barn har på på sina små cyklar, skurhinken hänger vid sidan medans mängder med medel försöker göra cykeln stabil genom att fördela sin vikt där det finns utrymme på var sida om cykeln. Hade jag klarat det? Inte en chans. En eloge till de som är villiga att cykla med dessa cyklar på storstadens folktäta gator för att städa i trapphus och i äckliga hissar med mera.

"Computers make people sloppy"

Okänd

Humorkalender

23-24 juli:
- Vet du varför boxningsmatchen blev inställd?
- Ja, boxarna blev osams och vägrade att slåss.

The human race

En film (glömt vilken) börjar huvudkaraktären med att prata om "the human race" och förklarar att det blir mer och mer rätt för varje dag. Det står inte längre för den mänskliga rasen, utan för det mänskliga racet. Vi är så stressade att vi skulle glömma att andas om det inte skedde automatiskt. Att bli ordinerad att ta 10 minuter om dagen att bara sitta och ta det lugnt och andas djupt kan få en mäniska att spärra upp ögonen i förskräckelse. Så vart är vi på väg?

Ett papper är nästan 1/5 människa.

Enligt Collectum har ett papper till 18% samma gener som vi människor. Ett papper. Var reklam. But still.

My iPhone is back

Nu har jag äntligen fått tillbaka min älskade iPhone! Den är förhoppningsvis i toppskick, har inte hunnit testa den än. Men supersnälla Freddy har fixat och trixat och beställt hem delar från Kina så och sedan fixat lite till. Så nu ska jag förhoppningsvis kunna överge den gamla ofungerande lånemobilen som jag haft ett år för länge inom snar framtid.

Humorkalender

22 juli:
"Kärleken är som ett timglas.
Hjärtat fylls på i takt med att hjärnan töms."
Jules Renard

Chokladskrivare

Ett universitet i England har tagit fram en chokladskrivare. En skrivare där du kan printa ut något som sedan kommer ut i choklad. Passar bra för företag som vill bjuda på små praliner i form av sin egen logga, passar även bra i mitt lilla kök där jag kan skriva ut mängder med saker jag inte behöver bara för att få äta upp det...

Läs artikeln/notisen här

Favorit i repris

Lösenord kommer och går, och inte ens användarnamnet består...!

Jag hittade en liten blå post-itl-app med ett användarnamn och ett lösenord i min lilla (total underdrift) hög med papper. Men jag har ingen aning om vad det är användarnamn och lösenord till! Trodde att jag visste, men det ser inte ens ut som min handstil, och då har jag absolut ingen aning. Så vad gör jag nu? Kan ju inte slänga det, men var ska jag lägga det och när kan jag tänkas behöva det? Har tänkt igenom möjligheter med jobb och allt annat jag kan komma på, men nej, inget stämmer...

Hur många lösenord och användarnamn har man inte? Ofta säger folk med en förlägen stämma" Jag har bara 2/3/4 som jag växlar mellan", då svarar de andra alltig "Jag med". Men ändå har man alla de som man sällan besöker och de som man inte kan ändra. Och även om man ofta kan ändra lösenordet så kan man ofta inte ändra användarnamnet. Iblan kan ha den långa mailen, ibland kan man spara, ibland ber man om ett mail med ett nytt lösenord varje gång det är dags att logga in...

USA-plugg

Igår efter att jag och min Jimmie köpt en affischlist till kartan som antagligen är för kort (men var den längsta som fanns) så gick vi till stadsbibliotekt. Där längst ut i hörnet med utsikt över Nissan som fylldes på av ösregnet, i en mysig limegrön soffa satt vi och läste varsin guidebok om USA i en timme. Jag om praktisk info om tåg, bussar, hostel, Las Vegas och massa annat, och Jimmie om Florida och Miami. It was great.

I flera månader har planerna stått still och jag, deppig som jag varit, tänkte att det inte blir någon resa. Vi är för ovana att planera något så stort och båda är relativt ovilliga att ta på sig allt ansvar. (Vem säger på allvar att man kan dela allt ansvar rakt av? Aldrig hört uttrycket "ramla mellan stolarna"?!).

Men nu är vi båda peppade igen, så kanske kommer den än så länge största händelsen i mitt liv och drömmen hända i juli nästa år?... Annars kommer vi skämmas så mycket att vi får beställa hem vykort från Las Vegas och Miami och fejka poststämpeln medans vi gömmer oss i en avlägsen stad i Sveriges djupaste skogar... Alla vet ju om att vi ska åka nu.


Humorkalender

21 juli:
"Tänk inte på honom som en date,
tänk på honom som en middag."
Lucille Ball

Harry Potter


Igår såg vi "the end" som vissa visst kallar den sista Harry Potterfilmen, Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Jag har läst (lyssnat på) boken redan, så jag blev inte vidare överraskad. Men den var bra. Dock saknar jag ondskan riktigt mycket, det skulle vara den mörkaste och värsta delen men känslan fanns inte där alls. Jag håller till fullo med en recensent som skrivit att Voldemort var mycket mer skrämmande när han inte hade antagit mänsklig form utan bara var en röst eller en del av en annan person. Nu är inte ens rösten så hemsk och han är mest bara skrattretande ful.

Redan när jag "läste" boken skämdes jag nästan över att J.K Rowling kände sig tvungen att göra en överdriven smaklös epilog, så när den kom med i filmen var jag förberedd. Men jag hade ändå hoppats att de kunde skippat den. Visst, folk behöver förstå att det är slut på riktigt, men varför överdriva så groteskt? Men annars var den helt okej. Ganska bra ändå.

Humorkalender

20 juli:
Vad sa den ena väggen till den andra?
- Jag möter dig vid hörnet.

Ugliest Tattoos


Why not?

Humorkalender

19 juli:
"Råd är vad vi frågar efter när vi redan vet svaret,
men önskar att vi inte gjorde det."
Erica Jong

Kartan ska upp

USA-kartan är här och vi skulle äntligen kunna börja planera. Men för att inte riskera att skada den enorma kartan vill vi först få upp den på väggen. Vilket osökt leder mej in på den stora frågan:

Hur sätter man upp en stor karta utan ram på en betongvägg?

Att undvika alltför stora hål i både väggen och kartan är önskvärt. Och det ska kännas permanent, den ska sitta där som en tavla i framtiden.
Vi funderar på att köpa en affischlist, men om någon har ett bättre förslag så speak up.
Alla förslag är högst välkomna!

Humorkalender

18 juli:
"Jag ljög inte, jag sa bara sånt som
senare visade sig vara osant."
Richard Nixon

Humorkalender

16-17 juli:
"Jag tänker inte gifta mig igen.
Jag tänker bara hitta en kvinna jag inte tycker om
och ge henne ett hus."
Rod Stewart

Humorkalender

15 juli:
"Var dig själv" är det absolut värsta råd
man kan ge vissa människor.
Tom Masson

Humorkalender

14 juli:
"Varför vara motsträvig när du med lite
ansträngning kan vara omöjlig."
Douglas Woodruff

J leker med rörelseoskärpa med sin nya Nikon D5100


Humorkalender

13 juli:
"Motörhead kommer bli det skitigaste rockbandet någonsin.
Om vi blir granne med ig kommer din gräsmatta att dö."
Lemmy Kilmister

Min J kollar på Håkan


En liten skara av alla som satt utanför och lyssnade


Gratiskonsert med Håkan över planket


Håkan tittade på oss, vinkade och föreslog att vi skulle planka. "Det är ju till och med ett plank där!"

Jag blev världens lyckligaste människa när han vinkade till oss,
vad löjlig man känner sig efteråt men man blir så sjukt upprymd.

Vi hade en riktigt bra plats, där utanför Solgården i Tylösand igår. Vi stod längst ut på kanten på en liten kulle strax utanför planket. Vi (jag och Jimmie) var de två som stod närmast som såg bäst, bortsett från de som klättrade upp på planket (och blev tillsagda av vakterna frekvent). Alla andra stod på kullen ner mot stranden. Så när han vinkade till oss och sedan till hon som stod på planket lite till höger om oss, så kändes det det verkligen som att han tittade rakt på oss. Visst, vi har "nuddat honom" på en konsert för några år sedan, men annars är det inte lätt att få kontakt på konserter med tusentals fans.

Humorkalender

12 juli:
"Vi är här på jorden för att hjälpa andra.
Varför de andra är här vet jag inte."
W.H. Auden

Lots of bikes in Amsterdam


Humorkalender

11 juli:
"Sen jag gav upp hoppet,
mår jag mycket bättre."
John Osborne

Humorkalender

9-10 juli:
"Om du någonsin ser mig bli misshandlad av polisen,
var snäll och lägg ner videokameran och kom och
hjälp mig istället."
Bobcat Goldthwait

Ugliest Tattoos


Kommer ni ihåg den leken man gjorde när man var liten och uttråkad?
Man tog ett papper, en person ritade huvud och vek sedan ner pappret,
nästa ritade en kropp, den tredje ben, den fjärde fötter.
Tror ni att denna killen gjorde det och förlorade vadet?
Sen kom en strykbräda med som en bonus, eller en pik.

Sommaren är snart slut...

Det börjar redan kännas som att sommaren lider mot sitt slut. Jag som under hela mitt år i Malmö såg fram mot sommaren så mycket och det var det som gjorde att jag orkade sitta ensam i min lägenhet hela dagarna. Men hur ska jag nu klara terminen som kommer? Förhoppningsvis kommer jag ha ett bättre schema som gör att jag får betydligt mer mänsklig kontakt; 4 timmars skoltid i veckan och utöver det i princip ingen mänsklig kontakt utom på helger kan väl göra vem som helst galen och deprimerad? Och nu när galenheten och deppigheten äntligen började släppa lite så ser jag hur sommaren svischar förbi. Det är som att jag sitter på tåget och sommaren åker förbi utanför fönstret, och det enda jag kan göra är att sitta och titta på den och hoppas att jag hinner uppfatta något innan det har försvunnit.

Denna sommaren skulle jag träffa mina vänner, både gamla och nya. Vi skulle träffa våra familjer, bjuda hem folk, hänga i parkerna och på stranden. Jag skulle åka på alla marknader och andra saker som hör sommaren till. Jag skulle slappna av och bara njuta av att vara så nära människor jag känner för en gångs skull, där jag bara kan ringa och fråga om nån vill hänga med mej. Men istället sitter jag här, i en stad där jag känner ungefär två personer, har inte råd att åka till folk jag känner i Falkenberg då jag inte fått någon lön. Men jag hade ändå inte kunnat åka, för mitt schema är så underbart att jag jobbar nästan varje dag resten av juli, och då i princip enbart från eftermiddagen och till kvällen. Den fantastiska schemat gör att jag inte ens träffar min Jimmie, människan som gjorde att jag hade en sommar att se fram emot så mycket när jag satt ensam i Malmö. Jag sitter ensam hemma hela dagen, börjar jobba mellan 13 och 16, han kommer hem efter fyra, jag jobbar till mellan 19-21.30, kommer hem när han snart ska sova. And so it continues....

Hur ska jag göra för att denna sommaren ska bli som jag vill?

Humorkalender

8 juli:
"En god lyssnare tänker
vanligtvis på något annat."
Kin Hubbard

Humorkalender

7 juli:
"Att ha sin egen stil är att veta vem du är,
vad du vill säga och inte bry sig ett skvatt."
Gore Vidal

En främmande katt smet in hos oss inatt!

Jag låg och läste i soffan i det svaga ljuset av en liten lampa medan Jimmie låg i sängen 1,5 meter längre in i lägenheten och sov. Varmt som här var så var både dörren till altanen och dörren från altanen och ut öppen. Plötsligt ser jag i ögonvrån hur något stort rör sig på golvet vid sängen. I två sekunder går jag från att tro att jag såg fel till total panik när jag inser att det var något där! Något stort. I mörkret lyckas jag snart urskilja en stor och långhårigt fluffig katt som stirrar på mej.
Klurigt att katten skulle jagas ut när den var längre in i lägenheten än mej, och helst utan att Jimmie vaknade. Ville ju inte att den skulle få panik och hoppa upp på saker eller något. Men när jag rörde mej åt den slank den förbi mej åt rätt håll och några knäpp med fingrarna senare var den ute och jag stängde dörrarna snabbare än snabbast.
Jag som precis hade släppt min ängslan över att främmande djur eller människor skulle ta sig in för att vi har dörrarna öppna. Ett tag var jag alltid rädd att någon människa skulle springa in och drömde till och med otrevliga drömmar om det. Ett tag efter det var jag rädd att djur som den lilla igelkotten eller stora kryp skulle ta sig in. Trevligt att det faktiskt händer när jag äntligen hade släppt det...

Humorkalender

5 juli:
"Jag var tvungen att sluta med
masochism - det passade mig för bra."
Mel Calman

Nu blir det minisemester i Göteborg!

Imorgon ska jag och Jimmie åka till Göteborg tillsammans med Marta och Jimmy för en liten minisemester. Vi ska sova i en stuga vid nån sjö, gå på Universeum och ha allmänt trevligt. Ska bli skönt att komma bort lite...

Humorkalender

4 juli:
"Så du är en  man med ideal?
Då är det bäst att jag går medan du har dem kvar."
Mae West

Humorkalender

2-3 juli:
"Glöm det. Ingen film som handlar om
inbördeskriget har någonsin dragit in ett öre."
Direktör på MGM,
om boken Borta med vinden

Beställt kamera

Igår kände vi oss helt färdiga med all reserch gällande val av kamera, objektiv, minneskort, väska och butik. Så det blev en beställning av en Nikon D5100 med ett Nikkor 18-200 mm, 3,5-5,6 objektiv och så fick vi ett 16 MB Sandisk minneskort och en väska på köpet hos Kameradoktorn. Hoppas att den kommer snart!

Vi fick ett garage! Och jag fick en magnetremsa...?

Yes! Nu har vi/Jimmie äntligen fått ett garage där vi bor! Så härligt. Då är det årliga problemet med vinterförvaring löst och så ska väl ingen kunna bryta sig in i bilen eller punktera alla däcken igen. Så nu är det bara min bil som står ute och redo att bli attackerad av den som känner för det. När vi skulle köra iväg med den idag hade någon placerat en magnetremsa mitt på min motorhuv. Vem och varför? Makes no sense at all to me.

Hittade en "måbraposter", borde printas i storformat!


Humorkalender

1 juli:
"Häromdagen besökte jag en feministisk bokhandel.
Jag såg mer feminin ut än någon där inne."
Clint Eastwood

Humorkalender

30 juni:
"Om jag var väluppfostrad
skulle jag dö av tristess."

Talluah Bankhead

RSS 2.0