Valborgsfirande yes

Nu är det dags att göra sig redo för detta årets firande av Valborgsmässoafton!

Gillar ullareds runt-om-kring-butiker

Idag var jag och my dear mother på gekås, och självklart de underbara runt-om-kring-butikerna. De är det bästa. Men gjorde även ett  äkta gekså fynd i form av ett par snygga jeans/jeansleggings för 29.95. Ibland är gekås bara väldigt bra.

Hem igen

Idag bär det återigen hem till Falkenberg. Segt men nu är jag så trött att jag förhoppningsvis kommer sova hela vägen. Sova....sova....

Däckmannen!

Grattis min älskade Jimmie som vann däcktävlingen på jobbet! Grattis!

Vår anti-rök-annons


Nya skorna till lördag


Råkade bli ledig idag

Så kom vi alla till skolan tidigt på morgonen. Och segt var det att gå upp. Vad möter oss då? En upptagen datorsal! Ingen av våra lärare var här, de trodde båda att vi skulle ha lektion med den andra hela dagen. Så här sitter jag nu. Pluggar ändå, men hade behövt en introduktion till uppgiften som vi nu inte kommer få än på ett tag.
Men detta var nog tur o oturen då vi nu måste få senarelagd redovisning (igen). Men att sova fortfarande hade inte varit fel. 

Tränat som få

Jag och Jenny var för otåliga för att vänta på AfroDans-passet på SATS, så vi skulle bara gymma. Men en stund in gick jag till Jenny och fjäskade lite. "Jenny, nu är det bara en halvtimme tills passet börjar. Visst orkar vi?".
Självfallet orkade vi så det blev både ett gympass och ett AfroDans-pass. Duktigt jobbat känner jag.

Dagens bästa citat

Jenny yppade nyligen dages roligaste: "Har du aldrig svimmat? Du som är så lång!" Hon hade någon halvgenomtänkt tanke om att det tar så mycket längre tid för blodet att gå upp i huvudet när man reser sig för snabbt för långa människor. Kul tyckte jag :)

Panikshoppa fin-skor

Nu blir det ut och panikköpa fina skor till pappas 50-årsfest på lördag! Vaknade med ett ryck och insåg att jag inte kan gå med mina trasiga klackar inomhus... Alltid lika kul att vakna med ett ryck och en jobbig tanke.

Älskar att köpa skor, speciellt finskor, men älskar inte att göra det på en timme för att det verkligen behövs till ett visst tillfälle. Jag som inte har råd egentligen...

Kreativ brief klar!

Nu är redovisningen av vår antik-rök-kampanj över. Gick nog helt OK. Kunde gått bättre men vi var inte sämre än andra, om man nu kan säga så. Ska lägga ut vår annons här imorgon tänkte jag.

Lagom kul att så fort en redovisning är över så börjar läraren prata om att vi skulle ställa alla frågor och bestämma vad vi ska göra till nästa uppgift. Men vi lyckades skjuta upp det till torsdag och skjuta upp redovisningen till tisdag. Tur! Annars hade hela min falkenbergshelg gått åt till plugg.

En redovisning i veckan är lite väl tufft. Orka det tempot...

Pedofobi. Är du rädd för barn?

Dagens fobi är Pedofobi - fobi för barn. Jag är absolut inte rädd för barn, tvärtom så gillar jag barn ganska mycket. Men det finns nog ganska många som är lite rädda för barn.
Såg ett avsnitt av How I met your mother nyligen där Robin visar sin Pedofobi.
Vågar du erkänna din fobi?

Minsta hästen, finaste.


Med sina 35 cm i mankhöjd är detta fölet vid namn Einstein påväg att koras till den minsta hästen. När han föddes vägde han ynka 2,7 kilo, alltså ca 1 kilo mindre än en bebis brukar väga vid födseln. Det är lite! Han är fin, som en liten hund om man sätter kuddar på hovarna och har honom inne :P

Ödeskola

Strax innan åtta ikväll kom jag från skolan. Okej att vi inte hade pluggat hårt sedan tidigt på morgonen, men det känns ändå inte rätt att vara i de öde lokalerna sent på kvällen. Vi satt i en surrande datorsal och satte ihop vår annons och ljög ihop lite text. Imorgon är det redovisning... Hoppas att vi har gjort rätt.

En fruktansvärd åksjuka & otrevlig tågvärd senare: Karlstad.

Nu har jag äntligen kommit fram till Karlstad. Märkligt nog var 50 minuters resan mellan Falkenberg och Göteborg mycket värre än tre-timmars resan mellan Göteborg och Karlstad. Detta kan i och för sig ha berott på det fruktansvärda illamåendet och bristen på sittplats när man som mest behöver det. Jag vet inte riktigt vad som gick snett, men någonting gjorde att jag halvvägs till Varberg fick en otrevlig känsla av att jag skulle få upp frukosten inom snar framtid. Det hjälpte inte direkt att det förvarnande kallsvettandet och svårigheter att fokusera blicken kom lång långt innan vi var framme i Göteborg. Självklart uppgick kön till toaletten till minst 6 personer just när det var som värst, men jag slapp alla otrevligheter med att kasta mej in på toaletten före kön. Väl framme i Göteborg gick åksjukan över och när jag en halvtimme senare satte mej på nästa tåg kändes allt nästan normalt igen.

Men min vagn var naturligtvis sönder. Detta var uppenbarligen väldigt svårt att meddela mej, så istället kastade tågvärden istället igen dörren när jag var påväg in. Jag gick då runt till nästa dörr, halvvägs igenom den började hon skrika att "den dörren ska vara låst!". Ja men lås den då! Inte var det mitt fel, och inte kunde jag veta att vagnen var sönder. Det var hon som var sent ute med att spärra av, och lite vänlighet hade inte skadat SJs rykte. Att det ska vara så svårt...

De nästkommande tre timmarna gick snabbt tack vare Harry Potter and the order of the Phoenix i öronen. Det blir man inte åksjuk av som tur är.

Trädgårdsslit en bakisdag

I dag har vi varit duktiga och rivit upp hela mammas trädgård! Ungefär. Jag klippte ner lite av de fula granarna (?), vi räfsade upp mossa och jag och starkaste Jimmie sågade och slet bort det döda äppelträdet. Syns knappt att det stått något där alls. Men oj oj som han slet. Så mycket att jag fick ett träd i huvudet...
Lite hårt kroppsarbete är inte fel en dagen-efter-söndag som denna.

12 härliga timmar med släkten

Igår var en urtrevlig dag! I 12 timmar umgicks jag med släkten och det var så kul och trevligt :D Jockes 25-årsdag firades. Vi åt, åt och åt lite till. Plus att vi drack en del med. Sen spelade vi "Hur fan visste du det?". Många mysko saker man lärde sig.
Sen gick vi ut. Hann med både Zäta's, Laxen och Harrys. Förstår bara inte hur jag inte kunde känna någon? Hälsade på tre personer tror jag. Brukar vara runt tio i alla fall. Så det var lite segt. Men kul att gå ut ändå.

Nu blir det iväg på husvisning i Stafsinge. Hoppas hoppas att min kära mor gillar husen för jag gillar tanken med nybyggda billiga hus med gemensam pool :D

Festa i Fbg ikväll kanske?

Nu ska jag snart iväg och fira att min kusin fyller 25 år. Alltid kul att träffa dem för det händer inte så ofta sedan de flyttade till Oslo.
Sen hoppas jag att de ska ut och att jag kan hänga på, vore väldigt roligt! Var inte så sugen på att gå ut ikväll, men att träffa lite annat folk är alltid kul. Har ingen aning om vilka av mina vänner som ska ut ikväll, men om någon ska ut så skicka gärna ett sms :)

Childhood-armband


Idag fick jag en väldigt trevlig överraskning på posten. Av en oerhört snäll familj fick jag ett fint Childhood-armband!

Armbanden köps av Childhood Foundation och pengarna går till "projekt som hjälper barn i hela världen att överleva och må bättre".
Jag hörde först talas om armbanden när jag såg denna (nu välkända) bild på vår prinsessa som har armbandet på sig. De olikfärgade pärlorna står för olika artiklar i barnkonventonen.
Armbandet är fint och står för/går till en bra sak. Köp!

Ingen resa...

Igår blev det inga inlägg, men värst var att det blev ingen resa! Vi tvekade och tvekade, vi kanske skulle kunna komma iväg, men man vill ju gärna komma hem med... Så tillslut fick vi inse oss besegrade av askan och boka om vår resa till slutet av maj. Då förlorade vi inget, inget mer än mängder med förväntan... Men det tar vi igen i maj!

Men även om det inte blev Amstedam i helgen så blev det Falkenberg. Så nu har en av mina kära kusiner fått i uppdrag att göra denna helgen lika bra som den skulle varit i Holland. Tufft jobb, men jag tror att han klarar det.

Skönt att få umgås med min Jimmie denna helgen. Har saknat honom.

Inkletad i soja och salt.Urk.

Idag har jag och Jessica fotat till vår annons. Jag fick den stora äran att strippa ner till BH och bli inkletad i en smörja av soja och salt där vi tror att mina lungor sitter. Detta är en seriös anti-rök-kampanj, så vi använde köksingredienser.

Det ska likna den tjära som sätter sig på lungorna hos rökare. Hur kul skulle det vara om den hamnade utanpå istället? Inte så kul kan jag säga! Även om det bara va illaluktande soyasalt-gegg så var det inte så fräscht och inte så fint. Bilder kommer upp när vi är klara.


Plötsligt skyfall av... Snö?

För en stund sedan började det vräka ner snö utanför mitt fönster. Inte trodde jag att vintern skulle återvända så snabbt efter att sommaren visat sig. Det brukar ju ta ungefär 7 månader, men inte den här gången. För tre veckor sedan låg här drivvis med snö, för en vecka sedan satt vi ute och solade, nu söar det. Vinterjacka - bara linne - tillbaka till vinterjacka. Jag som tänkte dra med min vinterjacka till Falkenberg imorgon och lämna den där... Vågar nog inte det nu. Snart kommer väl vattnet frysa och drivorna återigen infinna sig i vägkanterna.

This is a strange time we live in.


Plötsligt skyfall av... Snö?

För en stund sedan började det vräka ner snö utanför mitt fönster. Inte trodde jag att vintern skulle återvända så snabbt efter att sommaren visat sig. Det brukar ju ta ungefär 7 månader, men inte den här gången. För tre veckor sedan låg här drivvis med snö, för en vecka sedan satt vi ute och solade, nu söar det. Vinterjacka - bara linne - tillbaka till vinterjacka. Jag som tänkte dra med min vinterjacka till Falkenberg imorgon och lämna den där... Vågar nog inte det nu. Snart kommer väl vattnet frysa och drivorna återigen infinna sig i vägkanterna.

This is a strange time we live in.


Plötsligt skyfall av... Snö?

För en stund sedan började det vräka ner snö utanför mitt fönster. Inte trodde jag att vintern skulle återvända så snabbt efter att sommaren visat sig. Det brukar ju ta ungefär 7 månader, men inte den här gången. För tre veckor sedan låg här drivvis med snö, för en vecka sedan satt vi ute och solade, nu söar det. Vinterjacka - bara linne - tillbaka till vinterjacka. Jag som tänkte dra med min vinterjacka till Falkenberg imorgon och lämna den där... Vågar nog inte det nu. Snart kommer väl vattnet frysa och drivorna återigen infinna sig i vägkanterna.

This is a strange time we live in.


Plötsligt skyfall av... Snö?

För en stund sedan började det vräka ner snö utanför mitt fönster. Inte trodde jag att vintern skulle återvända så snabbt efter att sommaren visat sig. Det brukar ju ta ungefär 7 månader, men inte den här gången. För tre veckor sedan låg här drivvis med snö, för en vecka sedan satt vi ute och solade, nu söar det. Vinterjacka - bara linne - tillbaka till vinterjacka. Jag som tänkte dra med min vinterjacka till Falkenberg imorgon och lämna den där... Vågar nog inte det nu. Snart kommer väl vattnet frysa och drivorna återigen infinna sig i vägkanterna.

This is a strange time we live in.


Plötsligt skyfall av... Snö?

För en stund sedan började det vräka ner snö utanför mitt fönster. Inte trodde jag att vintern skulle återvända så snabbt efter att sommaren visat sig. Det brukar ju ta ungefär 7 månader, men inte den här gången. För tre veckor sedan låg här drivvis med snö, för en vecka sedan satt vi ute och solade, nu söar det. Vinterjacka - bara linne - tillbaka till vinterjacka. Jag som tänkte dra med min vinterjacka till Falkenberg imorgon och lämna den där... Vågar nog inte det nu. Snart kommer väl vattnet frysa och drivorna återigen infinna sig i vägkanterna.

This is a strange time we live in.


Plötsligt skyfall av... Snö?

För en stund sedan började det vräka ner snö utanför mitt fönster. Inte trodde jag att vintern skulle återvända så snabbt efter att sommaren visat sig. Det brukar ju ta ungefär 7 månader, men inte den här gången. För tre veckor sedan låg här drivvis med snö, för en vecka sedan satt vi ute och solade, nu söar det. Vinterjacka - bara linne - tillbaka till vinterjacka. Jag som tänkte dra med min vinterjacka till Falkenberg imorgon och lämna den där... Vågar nog inte det nu. Snart kommer väl vattnet frysa och drivorna återigen infinna sig i vägkanterna.

This is a strange time we live in.


Askan måste bort, vi ska på semester!

Jag och mitt "stegräknarlag" från SCA vann en resa till Amsterdam. Världens lycka! Över 20 lag och VI vann! Vinsten meddelades i höstas och resan ska genomföras denna helgen. Det har alltså varit betämt ett tag. Så kommer något så otroligt som ett vulkanutbrott. Vi ska åka från Landvetter 6.30 på fredags morgon. Jag/vi följer prognoserna med spänning och fruktan. Igår sa de att allt kommer öppnas på torsdag. Men det är bara en dags marginal, det räcker nog inte. De flyttar fram tiden hela tiden. Och vi har inte koll på hur det går för Holland. Det räcker ju inte att Göteborgs flygplats är öppen, vi måste ju landa med.
Vi vill inte missa vår semester!...

Falkenbergshelg i Värmland

I fredags kväll kom Ebba, Natta och Celine hit till Värmland. Vi grillade, tittade på Svanprinsessan och hade trevligt. Lagom halvtidigt morgonen efter ringer Jenny från rummet i andra änden av hallen och säger att det är dags att gå upp. Suck, en timme tidigare än planerat och jag och Natta pratade halva natten, så lite trötta var vi allt. Men upp och iväg till staden för shopping! Jag hittade den finaste finjackan på HM så nu hoppas jag att sommaren kommer snart, helst imorgon.
När vi hade kommit hem och alla börjat fixa sig lite så var det Tacodags. Vi älskar vår Taco och jag älskar verkligen våra Tacokvällar.
Efter den underbart goda maten så var det dags att börja komma in i festhumöret. Detta löstes lätt med en omgång av partyspelet "Sanning eller Konsekvens", fortsatte spela när vi fick sällskap av Calle, Emil och Viktor. Kul att hänga med så många falkenbergare i Karlstad!
Sen dök Jennys vänner upp, trevligt folk.
Sedan vidare till nästa förfest, grannen Fredrik. Ännu mer trevligt folk!
Blev en sväng in till stan, men sedan tillbaka till Fredrik där jag och Jenny hade så kul att vi stanner till halv sex på morgonen. Kul att vi på slutet satt och drack Bakis allihop. Bytte öl och cider mot bästa Bakis :)

En kul helg alla mina vänner som var här! Tack!

Imorrn: "Tjära" över hela magen

Imorgon ska jag bli insmörjd med en härlig blandning av soja och salt över halva magen och halsen. Ska bli mysigt, eller inte. Men vad gör man inte för att få bra betyg? :D
Jag och Jessica har som uppgift att göra en annons som ska få ungdomar att vilja sluta röka. Men hur lätt är det när alla har vant sig vid alla äckliga bilder och alla varningar?
Så vi tänkte visa på utsidan hur det ser ut på insidan. Hoppas att det blir bra så ska jag lägga ut den här.

Snarkande folk & 50 stående hundar

Jag och Jenny testade idag Yoga på SATS. Det kändes konstigt att tänka på andning mycket och inte bli trött av ett träningspass. Men att vi inte blev trötta betyder inte att det inte var jobbigt! Jag var minst tre gånger övertygad om att något i min späda kropp skulle brytas av och kasta mej handlöst mot den ultratunna mattan.

Det märkligaste med hela andnings-proceduren var att det visst inte räckte med att förkylda jag skulle tvinga in och ut luft genom näsan, utan att vi på något sätt skulle pressa tungan upp/bak på något sätt och framtvinga något väsande ljud när vi andades. Detta var omöjligt och verkade mycket överskattat. Varför skulle jag? Jag var fullt nöjd med att försöka andas normalt (läs alls) under balanskrävande övningar. Men de som faktiskt andades på detta vis hördes, det lät oavbrutet i 55 minuter som att två-tre stora män låg och snarkade bakom oss. Det var bara något störande och skrattretande, bara något.

Vi lärde oss att göra två olika solhälsningar och den väldigt ospännande stående hunden. Den är jobbig för armarna och ryggen, den är långsam, och vi fick göra den om och om och om igen. Helt galet segt och jobbigt.

Men i övrigt var yoga helt ok. Kommer nog gå på fler pass och hoppas då att det inte ska vara bara stående. Ståendes med dålig balans och dåliga höfter, knän och fotleder är inte så härligt som det låter.

Ebba & Celine


Jenny & Celine


Ebba & Jenny


Festkväll i Karlstad



Kvällen invigdes med att Jenny öppnade en god flaska Asti som hon fick av oss.
Denna kväll var Ebba, Natta och Celine på plats hos Jenny och mej i Karlstad. Vi firade vår Jenny som fyllde 21 för två veckor sedan.



Dunderkur?

Nu har jag blivit förkyld. Lika tråkigt som alltid, men extra tråkigt nu när jag ska åka på semester över helgen pch ville vara pigg och frisk.
Så nu till den stora frågan; Hur blir man frisk snabbast?
Vitlök?
Citron/c-vitaminer?
Honung?
Vila?

Alla däcken platta!!

Nu är jag fruktansvärt förbannad! Någon, ursäkta uttrycket, dum jävel har pajat alla fyra däcken på min bil!! Den står på Jimmies parkering och han säger att alla fyra däcken var platta idag. Helvete! Vad ska jag göra? Vad gör man? Får väl inte ut nåt på försäkringen antar jag? Trafikförsäkring. Och om, OM, försäkringen skulle gälla så är det väl självrisk på ca 1500 kr. Galen blir jag! Ska man göra polisanmälan? Borde väl göra det.
Han ska ta in dem på jobbet och kolla vad som hänt, men antagligen har någon kört in en kniv eller skruvmejsel eller något, ventilerna var på. Men orka! Som att det inte räcker att den ska lagas för 600 kroner än beräknat redan, alltså ca 3000, så kommer jag väl få lägga 2000 på fyra nya däck. Två av dem är bara ett halvår gamla. Men det var vinterdäcken så visst är det en senare fråga, fast känns ändå värre för att de var ju nya och är väl dyrare än s-däck. PANIK!
Men jag ber till alla högre makter att det är fyra små fjuttiga hål som går att laga väldigt lätt. Men ärligt talat hur stor är chansen? Jag med min otur kommer att få köpa fyra nya. Jag som tyckte att allt börjat gå så bra och inte bara strula hela tiden. Så kommer detta.

Nästa fråga är varför? Varför orkar någon ta sönder alla fyra däcken på just min bil? Ingen annan bil var skadad, bara min. Och alla fyra? Det är ju bara för att vara extra odräglig. Som att de har något emot mej. Hade det bara varit ett fylle-infall så tror jag inte att alla däcken på bara min bil hade varit platta. Så min tanke är att de ogillade min bil, eller (mest troligt) att de trodde att bilen tillhörde någn annan som de inte gillade och ville sabotera för. Så hur löser jag det? Bilen måste stå där alltid. Har inget garage. Hur gör jag?

Idag kommer de!

Idag kommer några av våra käraste vänner hit till Karlstad för att festa, umgås, grilla, shoppa, äta tacos, och viktigast av allt: fira vår käraste Jenny som fyllde år nyligen!
Denna helgen kommer helt givet bli en av de bästa på mycket, mycket länge!

Gratis-saker!

Idag var det "Hot Spot"-dag på Karlstads Universitet. En dag när massor med företag kommer och sätter upp montrar för att locka studenter - med en massa gratisgrejer! Det var kul! Jag och Jessika gick självklart runt och samlade på oss så mycket gratissaker vi kunde :D Vi skulle komma tillbaka på eftermiddagen och plocka på oss mer, men tyvärr plockade de ner allt just när vi kom. Den som först sa att gratis är gott är/var en smart människa. Det är så mycket roligare att få saker än att köpa dem.
Det vi plockade på oss var:
1 st Lipsyl
1 st studentkokbok
1 st wasa sandwich
1 st energybar
1 st inköpslista med magnet
1 st kondom
4 st stiftpennor
1 st tablettask
1 st paket mintpastiller
GODIS
Jessica vann även 3 st granplantor i en kaffemugg, märkligt pris men hon blev glad :)


Dagens fobi

Hittade en härlig lista med ovanliga fobier. Jag fastnade helt för den och rev ut den. Har nu lagt den här så att det dyker upp en ny fobi varje dag. Dagens var Geniofobi - fobi för hakor.

Om du känner att en fobi stämmer på dej så kommentera! Så får vi se vilka märkliga fobier folk har.

Tvång om årskort

Har idag införskaffat ett årskort på SATS. Som tur var gick det att flytta med till de städer jag ska bo i närmsta året, annars hade det varit problem. Jag tycker att det är så dåligt när gym bara har årskort. Varför inte månadskort? Eller de hade "gästkort", gäller en månad men kostar 650 kr/mån! Helt galet! Inser de inte att tex. studenter och säkert många andra avstår om man måste bestämma sig för ett gym i ett helt år. Många flyttar och kanske bor på annan ort över sommaren, då vill man inte lägga pengar på ingenting.
Men som tur är så tränar Jenny på kedjan SATS, som har gym i både Halmstad och Malmö, så det går att flytta med. Men inget SATS i Falkenberg. Är pga detta års-tvång som jag alldrig blev medlem i MotionsHuset, visste ju inte hur länge jag skulle bo i Fbg.
Men nu blev det alltså ett årskort, och än sålänge är jag nöjd och glad. Blev ett BodyJam-pass, härligt att träna igen :D

40% kan gå förbi en alien

40% av 23000 vuxna i 22 länder tror att utomjordingar vandrar omkring ibland oss. Men "bara" 8% av de tillfrågade svenskarna tror det. Fler män än kvinnor i Sverige som tror att de kan bo granne med en utomjording.

Vad hände? Vad har jag missat? När åkte vettet ut?

Tror folk på utomjordingar?

Betalar för ingenting, trots resa?

Igår när jag åkte till Göteborg från Falkenberg så kom ingen och kollade min biljett. Det är väl egentligen lugnt, men visst känns det som att du köpte biljetten och slösade pengarna i onödan? Eller är det bara jag? Som om det inte räcker med att man sitter och väntar på konduktören hela timmen. Eller är det också bara jag? Men det blir väl så, man kan inte bara försjunka i sig själv och sova, lyssna på musik eller bara drömma sig bort helt, om man ska vara redo med biljetten på stört om (de ibland väldigt stressade) konduktörerna kommer farandes.

Så igår lade jag enligt min hjärna 94,50 kr på ingenting, även om det faktiskt förde mej mellan Falkenberg och Göteborg. Men så fungerar visst hjärnan ibland... The mind works in mysterious ways.

Om en timme bär det av...

Jag har tagit mej en bit på vägen. Har kört bil från Halmstad till Falkenberg. 30 min. Om en timme går bussen till stationen för tåg till Göteborg. En timme tåg. En timmes väntan innan tåget till Karlstad går. Tre timmar på tåget, sedan bussen till Kronoparken där jag nu bor. 20 min. Det är lite klurigt allt detta.

iPhone OS 4.0 på G, med multitasking!

Den 22 Juni släpps mjukvaran till OS 4.0! Som synd är så släpps inte den nya iPhonen förän till hösten, men då kommer den i alla fall. Jag som hade för planer att införskaffa mig denna underbara apparat i början av sommaren, men det blir till att vänta.

  • Som förväntat kommer den nya versionen med multitasking, annat vore väl inte tänkbart.

  • Steve sa också att det kommer vara 5xzoom till kameran. (Och förhoppningsvis också en bättre kamera.)
  • Något annat som jag gillade var stödet för iBooks. Att ha e-böcker i mobilen för tråkiga resor eller lång väntan känns bra.
Detta och mycket annat trevlig och smidigt.
Tur att jag inte gav upp hoppet och köpte en iPhone tidigare. 3g:n kommer inte att gå att uppgradera med multitasking, men det gör 3g:s och 3:e generationens iPod.

Laholm är bråk.

Hemma från Laholm. Kvällen började trevligt med Percy Jackson, men slutade som det alltid gör när vi är i Laholmstrakten; med slagsmål... Vi var inte inblandade (försökte hålla oss utanför, gick nästan) men blodet forsade från nån killes ögonbryn och han ville verkligen komma in genom en dörr och slå ner en vän till oss. Folk överallt som var fulla (mm) och allt var bara galet. Alla skrek och tror att polisen ringdes några gånger, men dom kom efter att vi kört.
Vi stack för att inte bli mer inblandade, var verkligen inte vår fajt.
Fattar inte varför det alltid ska bråkas i Laholm. Om de skulle sluta supa och hålla på med skit så skulle det nog gå mycket bättre. Vill inte åka dit när det alltid blir bråk.
Får nog förtydliga att det inte är vi som bråkar! Vi är alltid de nyktra outsiders som står och undrar varför de inte bara slutar. Orka.

AJ. Det var ju dumt.

Råkade peta mej med en foundationfylld pensel i mitt öga. AJ. Det slutade snabbt vara vitt och blev istället rödsprängt, vätskefyllt och med hudfärgade fläckar. AJ. Men så kan det gå om uppmärksamheten vandrar iväg. Påtal om iväg drar vi nu iväg för att träffa lite vänner i Laholm.

Jag har hittat det! Produktionsledare: Media 180hp Malmö

Nu har jag äntligen hittat ett program jag vill gå! Det känns helt fantastiskt! Jag har tvekat ett tag nu om det här med grafisk design är helt rätt för mej. Min kassa fantasi gör det svårt, och jag vill syssla med produktions- och projektledning, vill jobba med ett team. Och nu råkade jag snubbla över ett fantastiska program i Malmö, staden jag vill bo i! Programmet har två av de kurser jag tänkte söka till hösten + produktions- och projektledningskurser! Jag är ÖVERLYCKLIG!

Antagningsstatistiken från förra hösten visar att jag kan komma in :D

http://www.edu.mah.se/SGPRM/




Fattig som få.

De senaste två dagarna har jag blivit cirka 4000 kronor fattigare. Surt nog så gick 1100 av dem till en ny framruta till Jimmies mammas bil. Jag lånade den när jag flyttade upp, och som om det inte räckte med att den slukade bensin för runt 1000 kronor så kom det ett satans stenskott en halv centimeter från listen som spräckte hela rutan. Så den byttes igår på Hedin. Jimmie och hans mamma tänkte betala, men jag skulle ha dåligt samvete resten av mitt liv så jag insisterade på att jag skulle betala. Fast Jimmie hjälpte till lite. Men så oerhört surt!

Har också införskaffat busskort Värmland och laddat buss/tågkort Halland. 620 kronor.
Igår när jag anlänt till Halmstad fick jag ett enormt shoppingsug (innan jag betalat rutan + allt annat) så jag köpte tre finfina tröjor. Det behövdes. 600 kronor.

Tågbiljetterna var inte så dyra som jag trodde. Tågfärden var förövrigt inte så långtråkig och seg som väntat. Kan varit för att jag inte blev åksjuk(!) och kunde läsa lite(!). Underbart. Fick sista minuten-biljett till Gbg. 245 kronor.

Jimmie kvalar i BassRace, klass 139,9 db


Vännerna och halva vandrarhemsrummet


Alexander vann 119,9!


Jimmy vann 129,9!


Jakob vann 139,9!


Elmia: Rök, akuten, 3 st 1:a placeringar.

Elmia-helgen med Team Brossan både oerhört lyckad och ganska misslyckad.

Jag kommer inte ens ihåg hur det gick för Jimmie och Jimmy på fredagen. Jag tror att Jimmie blev typ 5a eller så, Jimmy vann sin klass för hade ju en extra pokal på söndagen. Den dagen blev lite snurrig. Marta var jättesjuk och vi var påväg att köra henne till akuten flera gånger. Men vi hade ingen extra bil,sen när vi väl kunde kände hon sig bättre.
Efter tävlingen åkte vi och checkade in på vandrarhemmet, sova var allt vi ville! Visade sig att vi hade fått den fina vindsvåningen. Stor som nästan 10 rum men ändå utan egen toalett. Alla andra rum (tex det vi hade andra natten) är mini-små men har egen toalett. Så vi fick klara oss.

På lördagen var det kval och alla de andra dök upp. Team Brossan + Knattarna bestod då av imponerande 17 pers, 7 tävlande och 10 supportrar.
Den dagen hände bland annat detta:
  • Jimmies basar började ryka så vi trodde det brann. Konstigt nog gick de att spela med ändå. Fast lågt.
  • Jakobs ena slutsteg la av och hans bas brännde + kvalade då in i fel klass. Kaos att leta efter nytt att köpa och montera till morgondagen.
  • Marta var fortfarande sjuk.
  • Jag själv mådde förövrigt inte vidare bra under någon av dagarna...
  • På kvällen fick Ida akut andnöd och fick köras till akuten. Hon kom hem på natten och kunde andas lite bättre. Historen om Jimmie som blir utschasad ut bilen av poliser påväg till sjukhuset tar jag någon annan dag.
Trots allt detta strul med brännda och rykande basar och sjuka supportrar tog Team Brossan hem inte mindre än tre 1:a plats pokaler. De ställde upp i tre av fyra klasser och vann alla tre. Och de andra i teamet fick också bra placeringar! Så Team Brossan kommer att vara det ledande teamet hela sommare och på SM, såklart.


Inflyttad i Karlstad, Värmland

Nu är jag inflyttad i Jennys trevliga lägenhet i Karlstad, eller Värmland som jag märkt att de hellre säger.
Jag ville köra hela vägen själv, men jag blev galen! Efter motorvägen i höjd med Göteborg var ett väldigt långt vägarbete. Taggad som jag var gick det bra. Jag tänkte glatt att om man inte kan ta sig över, under eller jämte, då tar man sig igenom det.

En halvtimme senare tänkte jag piggt att nu är det bara att bromsa vid fartkamera-skyltarna så går det bra. Som att de inte vill att någon ska betala så har de ju placerat alla kameror 10 meter efter varje skylt. Men som om det inte räckte med att de just denna sträcka har varit lite finurliga och gjort så som det nog var tänkt, placerat kamerorna så att de faktiskt kommer som en överraskning, så låg alla bilar 10-15 km/tim under hastighetsbegränsningen! Det var fri sikt, fint väglag, inget regn eller dimma, men ändå körde de så långsamt. Jag hade noll tålamod och så ska man ligga bakom en långsam bil efter en annan i 3,5 timme till. Om någon inte skulle veta det så är denna sträcka i princip omöjlig att köra om på större delen av tiden. Och mitt i annandag-påsk-ruschen körde vi visst med. Att hamna bakom en eller två sniglar under den långa färden hade inte gjort något, men många var de och långa rader bilar ringlade sig bakom dem.
Men vid sju kom vi fram och jag och min skarke man fick snabbt in alla mina saker i mitt nya fina rum, mitt hem de närmsta 10 veckorna :)



Elmia med Team Brossan

Nu åker vi till Elmia i Jönköping över helgen för att delta i Car Custom Show eller vad det nu kan heta. Bilar i alla fall.
Tre dagar där fyllda med tävlingar, BAS och bilar.


Vi önskar alla medlemmar i Team Brossan lycka till i årets första tävling i BassRace!

Sista turen till SCA

Nu har jag lämnat SCA helt. Var där idag och tömde mina skåp och lämnade in alla mina grejer. Kändes konstigt men ändå skönt att få det gjort. Nu kan de inte ringa när jag är i Karlstad och vilja att jag ska komma och lämna in alla saker.
Fick också biljetterna till vår resa till Amsterdam. Ska bli så kul! Vi ska visst bo på Eden Lancester Hotel, så vi slapp tält. Var nämnligen lite svårt för dem att boka hotell till oss, är visst en speciell helg som vi ska åka så allt var fullbokat.
Men med lite tålamod går allt :D

Grattis Robin och Becky!

Idag säger vi grattis till Robin och Becky som tidigt igår fick en liten flicka!
Allt verkar ha gått bra.

Jag önskar er all lycka med er nya familjemedlem.




RSS 2.0