En härlig plats att besöka - Ven

Ven är en väldigt fin plats. Så att vi är överens om det. Om någon inte är medveten om detta så åk dit. Jag menar det, åk nu direkt! Imorgon gärna, om vädret är bra nog vill säga.

Ven åker man till från Landskrona. En halvtimmes färd i en liten färja med mysigt soldäck för 90 SEK t/r, avgång ca var 40e minut. Sedan hamnar du på den fina ön "Hven", i folkmun kallad, well, samma sak - fast utan tyst "H". Där kan du för den smärre kostnaden av 80 SEK få tillgång till en fin 0-växlad (ja, de kallar den så) vuxencykel resten av dagen. Tandem med mera finns, men vem vågar i de branta backarna?

Därefter är det helt upp till dej hur du vill spendera dagen, men jag har några saker att rekommendera: Cykla runt hela ön, då får du se både hamnar, stränder, märkliga små dansk-inspirerade hus, branta stup, "Lovers Lane" (vackraste stigen på Ven) och mycket mer. Allt på behörigt avstånd då ön inte är vidare stor. Små pauser läggs med fördel in för att förhöja upplevelsen. Dessa kan vara bland annat ett stopp för en glass i hamnen, äta medtagen fika på stranden (menade inte att rimma, vissa saker sker naturligt), luncha i en liten restaurang, kika på kyrkan och då se den härliga utsikten över hamnen eller kolla in i de små butikerna. Allt medan du större delen av dagen har en fantastisk utsikt över vatten nästan var du än är.

Jag, Jimmie, mamma och Jimmies mamma var på Ven idag. Det blev aldrig av förra året så nu var det äntligen dags. Vi var in i det längsta tveksamma på grund av vädret, men vi vågade. Tur var väl det, det vara perfekt väder - inte stekande hett och SPF 50, inte regn (eller som senast: hagel i golfbollsstorlek). Vi cyklade, fikade, lunchade, tog det lugnt, hade trevligt. Underbar dag i våra kära mödrars sällskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0