Amsterdam del 3: Red Light District

Nog var vi tvungna att besöka det ökända området Red Light District när vi befann oss i Amsterdam. Jag och Kristina gick igenom där en kväll när var påväg hem. Först missade vi det, så vi fick gå tillbaka. Det var inte brett, och inte heller så vidare långt. Men det höll vad det lovade: Många, många nästan nakna kvinnor i höga fönster. Vi gick utmed en kanal och på båda sidor var massor med fönster och i många av dem stod/satt en (oftast rökande) kvinna i bara underkläder. De såg lagom uttråkade ut, men så kom vi också tidigt, långt innan "rusningstid".
Det kändes helt bisarrt att gå där och se allt. Vi tittade oftast över till andra sidan, men ibland tänkte man sig inte för, kastade en blick åt andra hållet, och helt plötsligt skilde det bara en glasruta mellan mej och en tjej.

Någon dansade, ett gäng killar stod utanför och tittade på. Efter en stund öppnade hon sitt fönster och frågade dem något, de skakade på huvudet och hon stängde. De var visst inte så intresserade som hon hoppades, om det nu är ett "jobb" där man hoppas att så många som möjligt ska vara intresserade av det hon har att erbjuda.
Det är förövrigt förbjudet att fota tjejerna inne på området, så jag vågade inte ens ta en överblicksbild. Rädd att en ovänligt inställd hallick skulle komma och ta min kamera. Typ.

Varje gata som ledde in mot området var markerad med något som liknade ett mini-trafikljus som bara visade rött. En varning - gå inte in här om ni inte är säkra på att ni vill. "Red Light".




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0