Amsterdam del 4: Knarket

Och så nu till det som inte får förglömmas: Knarket i Amsterdam. Ännu en sak som kändes helt bisarr. Det fanns klubbor, chokladkakor, te med mera med smak av cannabis och hash.
När vi gick in i små butiker fanns där ibland en hylla mitt bland smycken och souvenirer en hylla med alla möjliga tillbehör och även påsar innehållande vad vi gissade var sådant som inte är lagligt i Sverige. Det fanns hela butiker hade någon slags apotek-inrikning och sålde några sorters knark mot olika besvär (och antagligen även för nöjen).

I coffeshops är det tillåtet att köpa och röka Cannabis och Hash, men bara i mindra doser och det ska rökas där. I övrigt är det inte lagligt att sälja t.ex. på gatan.

Vi läste i en turist-broschyr att om man är på Red Light på kvällen så är risken stor att man som turist blir erbjuden att köpa olika sorters narkotika. Men det ska man inte göra, även om man vill testa. De säljer nämnligen ren skit till turister för att de vet att de kan. Det som säljs kan bland annat vara krossad C-vitamin eller råttgift. Att sniffa C-vitamin ger nog varken rus eller är vidare gott för näsan eller halsen, men säkerligen ofarligt. Men råttgift däremot är dödligt för människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0