Slutredovisning: Förpackning. Gick toppen!

Idag avslutade vi kursen med att redovisa vårt slutprojekt. Vi hade fått två olika företag att välja på som skulle ha två olika förpackningslösningar. Jag och Jessica valde Torfolk Gård. De ville ha en förpackning som skulle innehålla tre syltburkar.

De tre andra grupperna som också gjorde Torfolk Gård hade alla den traditionella sortens förpackning i tankarna. Detta gjorde att vi fick se tre redovisningar av förpackningar i form av avlånga lådor i samma storlek med fönster fram och varierande design. De var snygga absolut, men för en så liten gård som Torfolk så kände vi att de nog inte vill behöva lämna iväg allt arbete och betala mycket. Det är ändå tänkt att vara relativt småskaligt.

Vår idé var att de skulle kunna göra allt själva och att det skulle vara så lyxigt som närproducerade ekologiska varor är. Vi gjorde därför en förpackning som inte krävde limning eller att överhuvudtaget behöva bearbetas i en maskin. Visst, den ska tryckas, skäras och bigas (vikas). Men det är så otroligt enkelt att det går att göra hemma, men de vill antagligen lämna iväg själva tryckningen då det gäller många ex och ett tjockare papper. Vi ska ha en cellofanpåse som de ska stå i. Det blir lätt för dem att packa själva, ingen limning krävs, det blir snyggt och påsarna köps som de är. En fin presentpåse med syltburkar.
Vi hittade ingen påse i rätt storlek eller med utskurna handtag, men vi köpte en lite mindre och satte i två burkar för att visa.

Roligt nog så tror jag att han gillade vår idé och produkt bäst! Den är snygg och framförallt kan de göra det mesta själva. Om de väljer den kommer vår förpackning stå i hyllorna på gården och i hyllorna i affärer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0