Tågvärden i sin egen tågvärld

När jag åkte tåget till Göteborg imorse utgick en tågvärd med lite information över radion. Det lät ungefär såhär (på klingande skånska):

"Jag vill informera om att vi har obokade sittplatser i tåget. Det kan vara bra att veta för er som pendlar.  Det är obokat i vagn... 14. Vagn 14 är obokad på vänster sida. Alltså alla platser är obokade i vagn nummer 14 på vänster sida. Alla sittplatser på höger sida i vagn 1 är också obokade, alla platser på höger sida i vagn 1. Eller vänta nu, nej på vänster sida måste det vara. På vänster sida i vagn 1. Detta kan ni kolla på DSB.se. Och alla sittplater på vänster sida i vagn 14. Men nej det måste ju vara höger sida, på höger sida i vagn 14 och på vänster sida i vagn 1. Gå in på hemsidan, DSB.se och läs mer. Så alltså; vi har alltid obokade sittplatser på vänster sida i vagn 1 och på höger sida i vagn 14. Eller tvärt om."

Haha gillar slutet! E så underbart! Efter allt tvekande och alla felsägningar avslutar han med: "Eller tvärt om." Alla började skratta. Gemenskapen kom farande i vagnen. Trevligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0