"Information is free! Dumbass..."

Idag hade vi en otroligt bra juridikföreläsning. Först trodde jag att läraren var helt galen, men han var bara lite galen, helt lagom för att få alla intresserade av hans något tråkiga ämne.
Han var lite sen, så lite uppstressad borde han ha varit. Men att slita upp pekpinnen och börja svinga den i luften, snurra den mellan fingrarna och träna golf-svingen och gå snabbt fram och tillbaka samtidigt som han rabblade osammanhängande meningar i ultrarapid var inte något vi hade väntat oss.

Men efter att man vant sig vid farten och slutat stirra på pekpinnens vinande så var han en oerhört givande föreläsare. Att lära oss om upphovs- och ensamrätt med mera genom att prata om Armageddon vs. Deep Impact, Jan Guillou och hans kontrollbehov, stackars ledsna Astrid Lindgren när hon fick se sin Pippi med en kanyl i armen, att alla vampyrserier är skit utom True Blood och mycket, mycket annat.

Han fick en fråga om Katy Perry och hennes påstådda stöld av en textrad från en av Beach Boys låtar. "Jag kan tyvärr inte hela texten på Perrys låt" blev ett svar som lockade fram ett av många skratt från oss åhörare.

Läraren var extremt påläst, inte bara när det gällde lagen utan även om många fall, vilket gav många exempel, och märkligt nog även om böcker, filmer, tv-serier, kändisar med mera.

"Information is free! Dumbass..." skrevs på tavlan av ovanstående lärare.

Detta var nog den föreläsning där vi har skrattat mest och som gav upphov till en stor, spontan applåd när den var över efter 2 korta coh intressanta timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0