På tåget: "Växeln är ofungerande på grund av is och snö". Redan?!

Tidigt igår morse satt jag fridfullt med Grafisk Kokbok i handen på tåget påväg ut från Halmstads kommun mot Malmö. Kort efter avgång stannar vi. Vi informerars snart om att vi väntar på ett mötande tåg som sitter fast på en station. Nästa meddelsande säger att det tåget vi väntar på inte kan köra framåt på grund av en ofungerande växel. Till slut får vi höra att tåget har backat ut från stationen. Då trodde vi självklart att vi skulle börja köra.

Men ett gäng skrattretande meddelanden senare är läget så att vi kör fram till den ofungerande växeln där vår lokförare hoppar av tåget för att slå bort isen från växeln med en stålborste med spett i ena änden (jag såg det när de passerade mej i vagnen).
57 minuter fösenade fortsätter sedan vår färd mot det avlägsna Skåne.

Visst är det lite roande att de blir lika förvånande av att det blir vinter varje år? "Herregud nu kommer snö! Och is! Vad gör vi då, vad gör vi då?"
Trodde att det skulle bli bättre efter förra året då det var mer kaos än vanligt. Speciellt eftersom de efter dess har lagt ett antal miljoner (eller var det miljarder?) på att göra dessa växlar is-tåliga i ett nordligt klimat som vårt. Men nej.
Väl spenderade pengar känns det som nu, en vecka av tågkaos in i årets vinter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0