Tjäna pengar på 50-öringens försvinnande

Hittade en mycket intressant artikel på E24:s privatekonomisajt. Där beskriver de grundligt hur du kan tjäna pengar på 50-öringens försvinnande. Här är ett deras tips:

• Ett handfast tips handlar om det som ska vägas, till exempel lösgodis. Corren redovisar ett exempel där du har köpt godis för 13,50 kronor, det kommer att avrundas till 14 kronor. Om du tar bort den minsta godisbiten väger påsen mindre och priset avrundas istället nedåt till 13 kronor. Väg alltså godiset innan du går till kassan.

Corren har också räknat ut vad några populära godisbitar väger och kostar per styck, givet att lösgodispriset är 7,90 kronor per hekto. Genom att bli en mästare på att välja rätt lösviktsgodis kan du spara många sköna slantar.

• En röd Ferrari-bil väger 9,5 gram och kostar därmed 75 öre per bit, en gul skumbanan väger 5,5 gram och kostar 43 öre, en liten fruktnapp väger 4 gram och kostar 32 öre biten och en zoo-apa väger 1,5 gram och kostar 12 öre.

• Om du har köpt godis för 13,50 kronor kan du lägga till godis för 99 öre utan att behöva betala mer.

• Ett annat tips att tjäna på 50-öringens sorti är att panta en burk i taget. Idén är att du ska stoppa en tomburk i pantautomaten, trycka ut ett kvitto och gå med det till kassan. Där avrundas 50 öre till 1 krona. Kanske inte är världens mest uppskattade spartips. Men kanske värt ett försök. Åtminstone om du är lite yngre.

Jag känner mej tvungen att påpeka att tipsen är hämtade från en barn-tidning vid namn "Corren". Annars kanske människor tror att detta är seriösa tips, man vet aldrig med folk. Fast sen när har jag skrivit seriösa saker här?

 

http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/tjana-pa-att-50-oringen-forsvinner_2326889.e24



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0