Cous cous överallt

Idag har jag gjort cous cous. Det är gott, men helt omöjligt att tillaga och äta utan att det sprider sig över hela rummet.
Öppnade förpackningen - de små kornen knastrade över bänken.
Hällde i decilitermått, missade lite - åkte ner på golvet.
Lade upp på tallriken - flög iväg ner på golvet.
Åt - de föll ner mellan tallriken och munnen (på golvet).
Lade upp nästa gång - ner några korn lite här och var.
Sista bombsäkra: Åt med sked ur skål cirka 3 centimeter från munnen - gick finfint.

Slutsats: Gör inte cous cous om du inte vill gå och trampa i det i dagar framöver. Jag har plockat och trampat i det både rått och lagat, men inget av det är vidare härligt. Om du ändå vill då det är så gott, kör på skål och sked, men tillagningsmomentet är fortfarande ytterst kritiskt.


Vad ska man ha för sås eller liknande på cous cous? Jag häller bara på lite magarin med vill ha lite mindre torrt. Tips?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0