Despicable me

Vi såg en jättebra animerad film i veckan. Despicable me, eller Dumma mej som den löjligt nog hette på svenska. Så klart såg vi den på engelska och vi skrattade mycket! Den är nominerad till "Bästa animerade film 2010" i två filmgalor, det säger väl en hel del?

Den handlar om en superskurk som inte riktigt lyckas. Han vill få ett lån av skurk-banken för att skjäla månen, men de tror inte riktigt att han kommer klara det. De vill veta att han har ett förminskningsvapen som behövs innan han blir beviljad lånet. Just då får han en skurk-fiende, en ung urlöjlig kille i träningsoverol som verkar klara allt. Han har stulit en pyramid och vill vara bättre än alla andra. I ett försök att ta sig in i träningsoverolskillens välbevakade hem (vi snackar boxhandskar, hajar, vapen, fallgropar and so on) adopterar skurken tre flickor som sålt kakor till träningsoverolskillen. Ni ser kanske vart det är påväg?


Det underbaraste i hela filmen som ledde till flest skratt var de hundratals små gula arbetare som skurken har till sin hjälp. De är bara så härliga. De pratar ett annat språk, de klär ut sig, gör dumma saker, gör snälla saker och är väldigt underhållande. Missa inte dem i eftertexterna!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0