Let's praise the great man Steve Jobs

Steve Jobs startade Apple, ägde Pixar, och blev VD för Apple och gjorde företaget enormt framgångsrikt. Kort sagt. Apples grundare och före detta VD avled igår av cancern som har har kämpat mot i många år.
Hur mycket man än har emot Jobs styrande av Apple, Apple-produkter eller vad det nu kan vara, så fanns det en sida av honom som jag tvivlar på att någon kan säga något ont om.

Efter hans cancerdiagnos (2004) fick Jobs genomgå en levertransplantation, men han insåg hur svårt det var att få ett organ eftersom så få brydde sig om att anmäla sig till donationsregistret. Han ringde då upp Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger och föreslog en ny lag. Efter mycket arbete gick år 2010 en lag igenom som kräver att alla medborgare som tar eller förnyar sitt körkort måste ta ett aktivt val om de vill donera sina organ eller inte.

Se Schwarzenegger hylla Jobs

Jag som själv tycker att organdonation är en självklarhet blev otroligt glad över den nya lagen! Jag hoppas att många kommer följa Karliforniens goda exempel. Jag vet att den största anledngen till att människor, DU, inte anmäler sig/dig är att det är lite jobbigt. Jobbigt att gå in på hemsidan, och fylla i ett fåtal uppgifter som sedan kommer stå där resten av ditt liv. Dina organ kan efter att ditt liv tagit slut rädda livet på nio personer. Två nya personer på listan räddar upp till 18 män, kvinnor och barn.

Så ta nu ställning, Steve kan inte längre påverka men det kan alla vi andra, gå in på Donationsregistret. Man up!

Jobs hade i flera år en lön från Apple på 1 dollar per år. Det gav honom en plats i Guinness Rekordbok som "lägst avlönade VD". Vad säger det om karaktär?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0